Hotmas - komentarze
Moderator: infernal
- adampl
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z tego co czytałem rytmy to bieg na określonym dystansie, w określonym tempie, w którym w ogóle nie chodzi o szybkość tego biegu. Szybkość ma być z góry założona oraz taka aby stawiać równe kroki, z równą częstotliwością. Rytmy są po to aby nauczyć się biegać w stałym tempie i zaadaptować organizm do danej szybkości. Ale pytaj kogoś bardziej doświadczonego, ponieważ ja rytmów jeszcze nie biegałem i znam temat tylko teoretycznie
- Drimik
- Wyga
Tomku - bardzo ładny trening.
Mam pytanko - jak go zrealizowałeś za pomocą swojego Garminka ?
Chodzi mi o to że najpierw miałeś bieg ciagły, później interwały i póżniej ponownie bieg/truch i to wszystko w jednej sesji treningowej.
Czy:
normalnie uruchomiłeś trening
póżniej przycisk Stop
włączenie interwałów w menu
interwały się skończyły
przejście z okna interwałów na okno gdzie wyswietlany jest ogólny czas
przycisk Start
Trucht
Przycisk Stop
i Zapis
???
Czy jeszcze jakoś inaczej?
Ja dotychczas raz na treningu miałem bieg i później interwały - ale zrobiłem to jako 2 oddzielne sesje treningowe (2 pozycje w Garmin Connect i na Endomondo) - a u Ciebie fajnie to wszystko w jednej pozycji siedzi.
Mam pytanko - jak go zrealizowałeś za pomocą swojego Garminka ?
Chodzi mi o to że najpierw miałeś bieg ciagły, później interwały i póżniej ponownie bieg/truch i to wszystko w jednej sesji treningowej.
Czy:
normalnie uruchomiłeś trening
póżniej przycisk Stop
włączenie interwałów w menu
interwały się skończyły
przejście z okna interwałów na okno gdzie wyswietlany jest ogólny czas
przycisk Start
Trucht
Przycisk Stop
i Zapis
???
Czy jeszcze jakoś inaczej?
Ja dotychczas raz na treningu miałem bieg i później interwały - ale zrobiłem to jako 2 oddzielne sesje treningowe (2 pozycje w Garmin Connect i na Endomondo) - a u Ciebie fajnie to wszystko w jednej pozycji siedzi.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
To co Tomek robi to nie są rytmy (tylko tak dziwnie zostały nazwane w planie) to są przebieżki O przebieżkach wcześniej pisałem.adampl pisze:Z tego co czytałem rytmy to bieg na określonym dystansie, w określonym tempie, w którym w ogóle nie chodzi o szybkość tego biegu. Szybkość ma być z góry założona oraz taka aby stawiać równe kroki, z równą częstotliwością. Rytmy są po to aby nauczyć się biegać w stałym tempie i zaadaptować organizm do danej szybkości. Ale pytaj kogoś bardziej doświadczonego, ponieważ ja rytmów jeszcze nie biegałem i znam temat tylko teoretycznie
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- adampl
- Wyga
Aaaaaa to są przebieżki. W takim razie wszystko jasnePiechu pisze:To co Tomek robi to nie są rytmy (tylko tak dziwnie zostały nazwane w planie) to są przebieżki O przebieżkach wcześniej pisałem.adampl pisze:Z tego co czytałem rytmy to bieg na określonym dystansie, w określonym tempie, w którym w ogóle nie chodzi o szybkość tego biegu. Szybkość ma być z góry założona oraz taka aby stawiać równe kroki, z równą częstotliwością. Rytmy są po to aby nauczyć się biegać w stałym tempie i zaadaptować organizm do danej szybkości. Ale pytaj kogoś bardziej doświadczonego, ponieważ ja rytmów jeszcze nie biegałem i znam temat tylko teoretycznie
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Panowie teorię o przebieżkach i rytmach to ja znam gorzej ją przełożyć na praktyczne zajęcia A z tym ładnie technicznie to jest do tego problem... Przy mojej wadze wyglądam pewnie jak rozjuszony i sapiący nosorożec, a powinienem pewnie jak np piękny w biegu gepard
Ale co tam może z czasem dojdę do ładu, a może uda mi się w niedzielę podjęchać do Bydgoszczy na zajęcia ZBN to będzie okazja poćwiczyć pod doświadczonym okiem
Drimik w 210 ustawiałem to jako jeden trening interwałowy wprowadzając najpierw interwał 30/60 później wybierając rozgrzewkę i zluzowanie czy jak to się tam nazywa. Po uruchomieniu trenigu napierw 30 min rozgrzewki, lapujesz i uruchamia sie interwał. Po zakończeniu interwałów uruchamia się zluzowanie i zakańczasz ponownie wciskając lap. Po resecie wszystko pięknie się zapisuje
Ale co tam może z czasem dojdę do ładu, a może uda mi się w niedzielę podjęchać do Bydgoszczy na zajęcia ZBN to będzie okazja poćwiczyć pod doświadczonym okiem
Drimik w 210 ustawiałem to jako jeden trening interwałowy wprowadzając najpierw interwał 30/60 później wybierając rozgrzewkę i zluzowanie czy jak to się tam nazywa. Po uruchomieniu trenigu napierw 30 min rozgrzewki, lapujesz i uruchamia sie interwał. Po zakończeniu interwałów uruchamia się zluzowanie i zakańczasz ponownie wciskając lap. Po resecie wszystko pięknie się zapisuje
- Drimik
- Wyga
Właśnie przetestowałem w Garminku coś podobnego o czym pisałem powyżej (niestety testowo w domku bo dalej jestem chory )
1. Włączyłem w menu interwały
2. Przeszedłem przyciskiem Page do normalnego treningu
3. Wykonałem trening (Start i Stop)
4. Przeszedłem na zakładkę Treningu Interwałowego
5. Wykonałem cały trening interwałowy (łączenie z rozgrzewką i schłodzeniem)
6. Przeszedłem przyciskiem Page do normalnego treningu
7. Dalszy bieg (Start i Stop)
8. Zapisanie treningu
Zegareczek super sobie z tym poradził i ładnie zapisał do jednego treningu.
Musze jak najszybciej przetestować w realu
1. Włączyłem w menu interwały
2. Przeszedłem przyciskiem Page do normalnego treningu
3. Wykonałem trening (Start i Stop)
4. Przeszedłem na zakładkę Treningu Interwałowego
5. Wykonałem cały trening interwałowy (łączenie z rozgrzewką i schłodzeniem)
6. Przeszedłem przyciskiem Page do normalnego treningu
7. Dalszy bieg (Start i Stop)
8. Zapisanie treningu
Zegareczek super sobie z tym poradził i ładnie zapisał do jednego treningu.
Musze jak najszybciej przetestować w realu
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
się podpisuję ))Piechu pisze:OWB też biegaj wolniej
fajnie, że możesz szybko biegać, ale wolny bieg a dłuuugi jest też bardzo ważny; przynajmniej raz w tygodniu tak własnie powinieneś robić
powodzenia i miłego wspólnego biegania z żoną
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Człowiek, uczy się całe życie więc od jutra podejmuję naukę wolnego biegania. Warunki będą do tego sprzyjające jako, że postanowiłem trening zrobić zaraz po powrocie z nocki
A co do biegania z żoną to, może kiedyś....
A co do biegania z żoną to, może kiedyś....
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
widzisz, chciał, nie chciał w końcu poleciałeś OWB1 tak jak trza chylę czoła za chęci biegania wprost po nocnej zmianie
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Fakt OBW1 wyszło pierwszorzędnie, ale akurat wczoraj to bieganie po nocce to nie był dobry pomysł.Piechu pisze:widzisz, chciał, nie chciał w końcu poleciałeś OWB1 tak jak trza chylę czoła za chęci biegania wprost po nocnej zmianie
Gorzej, że co do sąsiada ma też inne plany . Ale co tam zostaną mi dwie biegające sąsiadki.rubin pisze:no ja nie wiem ... może nie czytałeś, że jak nie z Tobą - to Leemonca z sąsiadem będzie biegać
Chociaż może w niedzielę wybierzemy się na pierszą wspólną przebierzkę
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Jak chcesz....ze mną to na pewno będzie dla Ciebie OWB1Chociaż może w niedzielę wybierzemy się na pierszą wspólną przebierzkę
A jak nie chcesz...to pobiegnę.....sama.... Sąsiada na razie nie dogonię Na razie.....
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Piękne to foto W takiej scenerii aż miło sie biega
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Pięknie było, ale wolałbym już zobaczyć inny kolor iż biały na drzewach
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
wykorzystaj dobrze przerwę w bieganiu
tutaj parę ćwiczeń na wzmocnienie http://www.tipy.pl/artykul_12518,jakie- ... llesa.html
tutaj parę ćwiczeń na wzmocnienie http://www.tipy.pl/artykul_12518,jakie- ... llesa.html