Jeżeli podobny temat istnieje bądź zadaję dla Was banalne pytania to z góry przepraszam ale ja się już w tym wszystkim pogubiłam i przydałaby mi się jakaś porada bardziej doświadczonych osób

W gruncie rzeczy chodzi o to, że postanowiłam schudnąć. Odchudzałam się już nie raz i nie dwa, z mniejszymi i z większymi efektami ale również z licznymi efektami jojo :/ Kiedyś próbowałam nawet biegać ale nadeszła sesja i jakoś bieganie poszło w las.. Teraz postanowiłam zacząć od początku ale, ponieważ jestem osobą szybko poddającą się gdy nie widzę efektów i potrzebującą mieć wszystko wcześniej zaplanowane postanowiłam więc, że poproszę Was o pomoc i poradę w tym jak biegać, przez ile minut i jak często. Czy ponadto powinnam wykonywać inne ćwiczenia? Czy konieczna jest jakaś konkretna dieta czy na początku wystarczy ograniczenie się do mniejszych porcji i zrezygnowanie ze śmieciowego jedzenia (tj. słodycze, fast-food'y etc.)?
Pewnie jest to istotne więc napiszę, że mam 21 lat, ważę niecałe 76 kg i mam 173 cm wzrostu. Czasami potrafię dosłownie nie jest nic przez cały dzień, a czasami (tak jak się to dzieje od kilku ostatnich dni) mam okropne napady wilczego głodu. Zjem jeden posiłek i po chwili mam już ochotę na coś następnego...
Bardzo byłabym wdzięczna gdybyście pomogli mi jakoś rozwiać moje wątpliwości oraz gdyby wypowiedział się ktoś kto był albo może jest w takiej sytuacji jak ja.
Pozdrawiam wszystkich