Salomon S-Lab Hydro

Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jakby kogoś interesowała nowa metoda przenoszenia zapasu wody to Salomon wprowadził całkiem ciekawe rozwiązanie:
Obrazek

rękawiczka bez palców z dwoma taśmami do których przyczepiamy Soft Flask od Salomona ( w zestawie jest jeden 237 ml )

Działa to bardzo dobrze, choćby ze względu na to, że nic nie chlupie, nie ciąży nam to specjalnie bo +/- 200ml wody to subiektywnie żaden ciężar. Butelka trzyma się na taśmach więc nie musimy zaciskać dłoni.

Można zamontować bidon do 750ml - z tym, że z tego robi się już konkretny ciężar.

Rękawiczka wykonana bardzo dobrze, od góry mamy idealne rozwiązanie na cieplejsze warunki- pokrycie przyjemnym w dotyku meshem, można nim spokojnie wytrzeć pot z czoła.

Miękka butelka trzyma się bardzo pewnie całej konstrukcji, nie ma mowy o tym, że wypadnie, gdy jest chłodno końcówkę butelki można włożyć w rękaw kurtki- samo jej ułożenie jest jakby pod to stworzone. Wtedy mamy pewność, że w chłodniejszej aurze woda nam nie zamarznie.

Dla mnie jest to idealny wybór na biegi do 20 km, wcześniej używałem pasa z bidonem ( też od Salomona ) , ale denerwowało mnie chlupanie + przesuwanie na biodrach.

W zestawie za 169 PLN otrzymujemy dwie rękawiczki + jedną butelkę ( 237 ml ). Ja osobiście nie potrzebuje większego zapasu wody lub izotonika na biegi krótsze niż 20 km ( no chyba, że temperatura przekracza 25 C ). Dlatego na zbliżający się cieplejszy sezon można smiało takie rozwiązanie polecić.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2013, 14:45 przez rockduck, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam coś podobnego marki Camelbak i nie kosztowało to tyle kasy, a w rekawiczce jest kieszeń na klucze, baton, butelka zaś op pojemności 600 ml trzyma temperaturę przez 2 godziny.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mówisz o quick grip 21 ?

znam takie rozwiązanie, jeśli o nim mowa to zawsze przeszkadza mi chlupanie wody w bidonie + tam chyba trzeba rękę zaciskać na uchwycie ? Czy też jest jakieś inne trzymanie, którego nie odkryłem ?

Mnie w żadnym wypadku nie chodzi o usprawiedliwianie ceny Salomonowego produktu. Tylko zaznaczam różnicę w postaci tego, że rozwiązanie S-Lab Hydro jest o tyle dla mnie lepsze, że rekę mam de facto wolną i mogę nią obsługiwać zegarek , podeprzeć się etc
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie, tak to się nazywa, nie musisz zaciskac dłoni na butli, bo jest tasiemka do regulacji
crun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a to jest gdzies juz do kupienia w Polsce? pare tygodni temu przewinal sie ten bajer na forum, zainteresowal mnie, ale jeszcze nie byl (nigdzie) dostepny
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sklep runexpert je mial. Polecam, spisuje sie bardzo dobrze.
crun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hmm, nie moge znalezc tego hydro na ich stronie. moglbys zarzucic linkiem?

oka, znalazlem przez google. produkt niedostepny, dlatego pewnie niewidoczny na stronie tak normalnie ;-)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak z chwytaniem czegoś mając taką rękawiczkę na ręce? Konkretnie chodzi mi o używanie kijków. Jak to się razem sprawdza?
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kijków nie potrzymasz. Proste czynnosci można spokojnie robić. Rozumiem, że o biegówki chodzi ? :p ja tam stosuje po prostu pas z bidonem bo tam chlupotanie nie przeszkadza tak bardzo jak w zwykłym biegu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ