Maratona di Roma 17.03.2013 / Maraton Rzym

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:51:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie do tych co już biegli w Rzymie. Z okazji udziału w maratonie dają jakieś zniżki na komunikację/muzea?
]
PKO
Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

Na pewno dojazd na start i powrót w ub. roku były darmowe. W metrze wpuszczali specjalną bramka po okazaniu numeru.
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Hej....juz jestem na privie z Jackiem. Trenuje dlugie biegi z TM - 4:55min/km ale nie wiem czy sie zdecyduje na 3:30. To chyba dopiero w Berlinie. Czy ktos wie czy trasa w Rzymie jest bardzo pofałdowana, ? Dużo podbiegów? Chodzi mi o to czy jest szybka?
I jeszcze pytanie do tych ktorzy biegli....gdzie mozna sie umowić na linii startu? Moze jakis punkt orientacyjny.? Bo w takim tlumie nikt sie nie znajdzie:):):)

Do zobaczenia w Rzymie.

Biegne wbiało- czerwonej koszulce Reeboka z napisem POLSKA
Awatar użytkownika
Jacek1972
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43'22''
Życiówka w maratonie: 3.31'36''

Nieprzeczytany post

Witajcie,
kolega biegł kilka lat temu w Rzymie i wg niego te pagórki nie sa wcale takie trudne do pokonania, no ale po 30 km. pagórek nabierze zupełnie innego wymiaru. Znalazłem taka oto stronkę na której jest profil trasy (suwakiem przesuwamy :P)
http://www.runmap.net/route/863380#lat= ... ts_terrain
albo
http://www.maratonadiroma.it/PWA_upload ... ia-big.png
do pakietu startowego dorzucana jest Rome Marathon Art Card
http://www.maratonadiroma.it/?p=arte-e-cultura&lang=en
Awatar użytkownika
Jacek1972
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

edek103 :) no to na pewno się spotkamy na trasie, ja będę biegł z numerem 4345.
Numery startowe już są do pobrania z profilu. :taktak:

Coś chyba się "kroi" ze zmianą trasy...

The Rome Marathon organizing committee informs all runners that the potential variation of sections of the racecourse depends on the schedule of the Papal Conclave and the consequent decisions of the Prefecture of Rome about public order and security.
Three events may affect the Rome Marathon racecourse: the day of the election itself, the Enthronement of t...he new Pope and his first Angelus.
The College of Cardinals will meet on March 1.
We have developed several modifications of the racecourse and are ready to implement them should need arise.
We will immediately inform you of any variation that may occur.
None of the Institutions involved has talked about postponing or cancelling the Rome Marathon 2013.
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacek1972 pisze:edek103 :) no to na pewno się spotkamy na trasie, ja będę biegł z numerem 4345.
Numery startowe już są do pobrania z profilu. :taktak:

Coś chyba się "kroi" ze zmianą trasy...

The Rome Marathon organizing committee informs all runners that the potential variation of sections of the racecourse depends on the schedule of the Papal Conclave and the consequent decisions of the Prefecture of Rome about public order and security.
Three events may affect the Rome Marathon racecourse: the day of the election itself, the Enthronement of t...he new Pope and his first Angelus.
The College of Cardinals will meet on March 1.
We have developed several modifications of the racecourse and are ready to implement them should need arise.
We will immediately inform you of any variation that may occur.
None of the Institutions involved has talked about postponing or cancelling the Rome Marathon 2013.

No to to fajnie....jeszcze ustalimy gdzie i jak sie spotkamy. ja na pewno bede biegł na 3:40 czy zdecyduje sie szybciej zobaczymy w ostatniej chwili.
A zmiana trasy no cóz liczylem sie z tym w końcu mamy biec przez plac w Watykanie...moze akurat wtedy wybiorą nowego papieża:):):):) A z drugiej strony to w Rzymie bedzie niezła zadyma pielgrzymi i maratończycy:):) . Mam nadzieje ze konklawe sie skonczy do 15 marca i wszystko zostaje po staremu.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w wiecznym mieście:):):)
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ha też już mam numer startowy - 1107 jakiś wyjątkowo niski mi się trafił.

Jak dla mnie konklawe mogliby zakończyć w piątek - może obejdzie się wtedy bez zmiany trasy, a mi się uda zobaczyć biały dymek na żywo:)))
]
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gemma pisze:Ha też już mam numer startowy - 1107 jakiś wyjątkowo niski mi się trafił.

Jak dla mnie konklawe mogliby zakończyć w piątek - może obejdzie się wtedy bez zmiany trasy, a mi się uda zobaczyć biały dymek na żywo:)))
No no....nic nie pisalas ze idziesz na czas 2:20:):) bo taki numer startowy to strefa dla VIP:):)

Trzymam kciuki:) powodzenia
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:
Gemma pisze:Ha też już mam numer startowy - 1107 jakiś wyjątkowo niski mi się trafił.

No no....nic nie pisalas ze idziesz na czas 2:20:):) bo taki numer startowy to strefa dla VIP:):)

No baaaa:) najwyżej dodam godzinkę czy dwie, co to za różnica;))
]
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gemma pisze:
edek103 pisze:

No baaaa:) najwyżej dodam godzinkę czy dwie, co to za różnica;))

Zadna róznica...najwazniejszy jest usmiech na twarzy i radość w sercu...powodzenia i czekaj na nas na mecie:):):):):):):)
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:

Zadna róznica...najwazniejszy jest usmiech na twarzy i radość w sercu...powodzenia i czekaj na nas na mecie:):):):):):):)
Nie ma problemu, jeżeli 3:30 planujesz, to spokojnie zdarzę po piwo skoczyć i przygotować porządne powitanie;)))))))))))))
]
Awatar użytkownika
Jacek1972
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Widzę że już tylko pozostały wam ostatnie szlify formy bo temat odżył :hahaha:
Organizatorzy panikuja i uspokajają jednocześnie. Wystarczy że uzyje się słowa "cancel" i już w necie unosi się panika, najwyżej nie przebiegniemy przez Pl. Św.Piotra.
W poniedziałek nie będzie już żadnej niewiadomej co do przebiegu trasy.
Do kiedy zostajecie w Rzymie, ( ja wracam w poniedz.po południu) bo niedziela wieczór zapowiada się bezsennie..! :spoczko:

Dear runners, several meetings with Institutions and police forces took place during this week (and a few others will this coming weekend) to figure out what we can expect for the race day, March 17th, in relation to the Papal Conclave.
By Monday, March 4th we will inform you about all possible eventualities and share with you our B-plans. Please note that none of the Institutions involved has talked about postponing or cancelling the Rome Marathon 2013.
...
Next Monday we will also inform you about the changes in our refund and postponements policy, for those among you who might prefer to postpone their participation in any case. We understand that after months of training you want your race day to be perfect in every tiniest detail.
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przynajmniej mamy jakąś dodatkową rozrywkę:) Ciekawa jestem jakie decyzje zapadną.

Ja lecę w czwartek z Berlina i zostaję do wtorku, później krótka wycieczka do Neapolu i trzeba niestety wracać do pracy:/
Można zorganizować na własną rękę jakieś pasta party lub after party:))
]
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gemma pisze:Przynajmniej mamy jakąś dodatkową rozrywkę:) Ciekawa jestem jakie decyzje zapadną.

Ja lecę w czwartek z Berlina i zostaję do wtorku, później krótka wycieczka do Neapolu i trzeba niestety wracać do pracy:/
Można zorganizować na własną rękę jakieś pasta party lub after party:))

Ja tez lece z Berlina w czwartek Lot chyba o 19.50 czy jakos tak:):):):), a ta rozrywka to obawiam sie ze tylko tlum fantycznych i zagorzałych katolików:(:(:( ciezej bedzie zwiedzic Rzym o Watykanie nie wspomne....

Pozdrawiam i do zobacenia
Edek
Awatar użytkownika
Gemma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:

Ja tez lece z Berlina w czwartek Lot chyba o 19.50 czy jakos tak:):):):), a ta rozrywka to obawiam sie ze tylko tlum fantycznych i zagorzałych katolików:(:(:( ciezej bedzie zwiedzic Rzym o Watykanie nie wspomne....

Pozdrawiam i do zobacenia
Edek
Ja mam lot 9:25 czy coś takiego.
Wesoło będzie, przeżyłam ostatnio w listopadzie w Atenach ich demonstracje (bardziej na wojnę domową mi to wyglądało), to paru fanatyków brzmi wręcz zabawnie:)
]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ