Proszę o pomoc w wyborze butów. :)

Olinek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!
Na forum jestem bardzo świeży, ale biegam już od dwóch lat (3 razy w tygodniu). Moje aktualne buty mogą już służyć tylko do prac ogrodowych albo do garażu, więc nadszedł czas, żeby kupić nowe. Do tej pory biegałem w najtańszym modelu Kalenji, ale teraz przyszedł czas na coś lepszego. I tutaj moje pytanie: jakie buty moglibyście mi polecić do ok. 170zł? Dodam tylko, że biegam zarówno po asfalcie, jak i w terenie, więc chciałbym, żeby buty były w miarę uniwersalne. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam. :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
Cologero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ekspertem nie jestem, ale mogę się oprzeć na swoim skromnym rocznym doświadczeniu. Ja od początku biegam w adidas duramo 3, zaliczylem w nich dwa biegi na zawodach 5 i10 km. W sumie mają nabiegane ok 600 km i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony.
Nie posiadają wodotryskow, podobnie jak twoje kalenji. Są lekkie, wytrzymałe, biegalem w nich latem i teraz zimą. Owszem zdarza się zwłaszcza przy dzisiejszej pogodzie, że jak śnieg puszcza to przemokna ale też szybko schna.
Ostatnio nawet zamierzałem poszukać coś innego ale jak poprzymierzalem kilka modeli różnych marek - to narazie się wytrzymam i pod koniec marca w tych butach polowke mam zamiar przebiec.
Obecnie jest kolejny model duramo 4 w przedziale cenowym jaki podałes.
Ja szczerze polecam za te pieniądze.
PS.
Oczywiście ważna jest też twoja waga.
Na stronach sklepu biegaczy jest dokładna specyfikacja
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 22:11 przez Cologero, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Olinek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fakt, zapomniałem o wadze. 85 kg
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ