ORLEN Warsaw Marathon - pytania i odpowiedzi

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

mszary pisze:A ile jest zapisanych uczestników na sam maraton?
To, zdaje się zaczyna się powoli robić nieco kłopotliwe pytanie ale na podstawie odpytywania listy startowej, można oszacować, że obecnie, na 60 dni przed startem jest ok. 1900 zarejestrowanych zawodników, którzy dokonali opłaty startowej.
PKO
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:
mszary pisze:A ile jest zapisanych uczestników na sam maraton?
To, zdaje się zaczyna się powoli robić nieco kłopotliwe pytanie ale na podstawie odpytywania listy startowej, można oszacować, że obecnie, na 60 dni przed startem jest ok. 1900 zarejestrowanych zawodników, którzy dokonali opłaty startowej.
Na konferencji prasowej ujawniliśmy, że na wszystkie dystanse jest zarejestrowanych ponad 6 tys. osób. 3500 z nich to osoby zapisane na maraton. Są to jednak liczby z zeszłego tygodnia i wciąż ulegają zmianom. Nie podajemy bieżących wskaźników.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:Na konferencji prasowej ujawniliśmy, że na wszystkie dystanse jest zarejestrowanych ponad 6 tys. osób. 3500 z nich to osoby zapisane na maraton. Są to jednak liczby z zeszłego tygodnia i wciąż ulegają zmianom. Nie podajemy bieżących wskaźników.
Prawdopodobnie różnica wynika z tego, że podawane przez Was 3500 to liczba wszystkich zarejestrowanych na dany bieg zawodników, natomiast ja podałem przybliżoną liczbę osób, które dokonały pełnej rejestracji tj. razem z opłatą.

Inaczej trudno byłoby wyjaśnić dlaczego największe numery na bieg 42km, jakie daje się znaleźć na liście oscylują w okolicach 2850 (zaczynają się od 1000).

Tak, czy siak, jest jeszcze trochę czasu i mam nadzieję, że ta liczba znacznie wzrośnie, bo na długich dystansach czuję się raźniej w liczniejszym gronie :)
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, to udało się zmienić dystans. Do tego różnica pomiędzy wpisowym na maraton a bieg na 10km (10 zł.) zostanie mi zwrócona.
Pełna profeska.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:No, to udało się zmienić dystans.
dystans niby zmieniłeś a podbieg na tamce ci i tak został.
wiatr w oczy :hej:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:No, to udało się zmienić dystans. Do tego różnica pomiędzy wpisowym na maraton a bieg na 10km (10 zł.) zostanie mi zwrócona.
Pełna profeska.
za taką profeskę i podejście do zawodnika osobiście bym sie już nie ubiegał o te 10 zł :oczko:
qwert
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam ,
Mam pytanie związane z organizacją po biegu. Czy organizator przewiduje jakiś poczęstunek, piwo dla uczestników itd ?? Wiemy że na niektórych większych jak i mniejszych lokalnych maratonach można dostać piwo (podobno dobry izotonik ).

Pozdrawiam
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
kapolo pisze:No, to udało się zmienić dystans. Do tego różnica pomiędzy wpisowym na maraton a bieg na 10km (10 zł.) zostanie mi zwrócona.
Pełna profeska.
za taką profeskę i podejście do zawodnika osobiście bym sie już nie ubiegał o te 10 zł :oczko:
Nawet mi to do głowy nie przyszło. To inicjatywa biura zawodów, tacy są wspaniali ;)
f.lamer pisze:
kapolo pisze:No, to udało się zmienić dystans.
dystans niby zmieniłeś a podbieg na tamce ci i tak został.
wiatr w oczy :hej:
Ale później już tylko z górki.
Awatar użytkownika
dobo93
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:52
Życiówka w maratonie: 3:23:24

Nieprzeczytany post

Ja mam pytanie odnośnie nagrody dla pierwszych 1000 osób.

"Pierwszych 1000 biegaczy, którzy ukończą maraton otrzymają dodatkowo unikatowy kod, który uprawnia do otrzymania 25 000 pkt. i ich realizacji zgodnie z obowiązującym katalogiem programu VITAY dostępnym na www.vitay.pl"

Czy wasz katalog posiada tylko produkty które macie na stanie? Czy jest możliwe to ,że danych nagród nie ma i nie będzie?

Wykorzystując 25 000 pkt które można otrzymać, trzeba się zmieścić w tym przedziale czy można resztę dopłacić , tak jak to pokazuje suwak na stronie vitay.pl ?
Biegaj z sercem i zaangażowaniem!

10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

qwert pisze:Witam ,
Mam pytanie związane z organizacją po biegu. Czy organizator przewiduje jakiś poczęstunek, piwo dla uczestników itd ?? Wiemy że na niektórych większych jak i mniejszych lokalnych maratonach można dostać piwo (podobno dobry izotonik ).

Pozdrawiam
Organizator zapewni wodę, napoje izotoniczne, banany, batoniki itp. na terenie Miasteczka Biegaczy oraz w punktach odświeżania i odżywiania wzdłuż tras. Wszyscy maratończycy otrzymają ponadto zaproszenie na Pasta Party, które odbędzie się w przeddzień biegu maratońskiego.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

a własnie!
w tym "miasteczku biegaczy" to będą jakieś płatne punkty gastronomiczne żeby kibice nie wykitowali z głodu podczas oczekiwań na swojego maratończyka?
a i niejednemu maratończykowi po biegu marzyło by się zimne piwo z ciepłą pizzą, czy inną kiełbaską
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
qwert
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie byłem jeszcze na maratonach na których organizator zapewniał pasta party i dlatego kolejne pytanie brzmi. Czy pasta jest darmowa, jakieś wyznaczone przydziały dla uczestników czy jedzcie ile możecie?
Jeszcze uściślając czy piwo po biegu zapewnia organizator czy nie przewiduje takiego poczęstunku ?
ankaj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mnie sie nie podoba fakt iz skrocili limit czasowy :grr:
Rozumiem ze sa trudnosci organizacyjne, ale zeby urywac 30 minut ??? Jest wielu poczatkujacych biegaczy, dla ktorych 30 minut to bardzo duzo i nie zmieszczenie sie w limicie byloby przykre. Do tego jeszcze dochodzi zmiana trasy ! Porazka...

Tlumaczenie sie ze to spowodowane organizacja drugiego biegu jest chamskie i tyle. Brac sie za dwa biegi jednego dnia by sie nachapac kasy a potem chwalic sie ze takie pakiety tanie :hahaha: :sss:
qwert
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
kapolo pisze:Rozumiem. Jednak gwoli ścisłości, nie chodzi mi o zwrot opłaty, a jedynie o jej przeniesienie z dystansu maratonu na dystans 10 km.
Kapolo, opisz zaistniałą sytuację i wyślij swoje pytanie na info@orlenmarathon.pl.
dobrze że skrócili ponieważ wiele osób bierze udział w maratonie po to aby pogadać, przejść się itd. To bardzo dobrze że chcą brać udział, aktywność... ale dbajmy o rangę maratonów. Ktoś kiedyś napisał na swoim blogu że pielgrzymi do Częstochowy też są maratończykami bo dzienie ok 50km pokonują. Maraton to nie pielgrzymka.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:a własnie!
w tym "miasteczku biegaczy" to będą jakieś płatne punkty gastronomiczne żeby kibice nie wykitowali z głodu podczas oczekiwań na swojego maratończyka?
a i niejednemu maratończykowi po biegu marzyło by się zimne piwo z ciepłą pizzą, czy inną kiełbaską
Do Miasteczka Biegaczy będą miały wstęp tylko osoby zarejestrowane na biegi, czyli zawodnicy, i nie będzie tam płatnych punktów gastronomicznych. Jeżeli chodzi o punkty gastronomiczne dla publiczności, jeszcze nie podjęliśmy decyzji.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ