Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

wa1di
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Czy FR60 moze wyswietlac %HRMax? Z tego co widze na urzadzeniu z softem 2.70 to nie ... :(
Pozdrawiam
W
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie może, sygnalizuje przekroczenie ustawionych stref
wa1di
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
herson: ale ciekawe jest ze dawniej chyba potrawfil to robic ... bo nawet w pierwszym poscie (autor barte) w tym watku na ekranie 2 widac ze jest HR w %.
Tyle ze tam stary soft byl ...
Pozdrawiam
W
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:45:30

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam ten sam problem. Nie mogę ustawić na ekranie %HR a w poprzednim FR 60 miałem tę funkcję na 100%! Pamiętam,że w poprzednim zegarku też miałem problem żeby to ustawić ale jakoś mi się to udało tylko nie pamiętam jak... Strasznie mnie to irytuje, dostałem nowy zegarek z serwisu w ramach gwarancji i znów problem.. Może ktoś pomóc?
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Doszedłem do tego -dla wszystkich, którzy nie mogą ustawić %HR na TRAINING PAGES!!
Trzeba mieć ustawione te same dane, zakresy tętna w zegarku i w GTC. Wtedy dopiero pojawiła mi się możliwość ustawienia widoku %HR w zegarku! Wyglądało to tak,że przy łączeniu kompa z zegarkiem wyskoczyło powiadomienie,że dane w programie i w zegarku się różnią. Zaznaczyłem tam,że mają zostać takie jak w GTC i tadam:) - pojawił się magiczny %HR :)))
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ta synchronizacja GTC - zegarek czasem nastrecza troche problemow. durny komunikat o tym ze dane w zegarku nie sa zgodne z danymi w gtc trudno jest usunac bo jakikolwiek wybor nie powoduje ze info wiecej sie juz nie pokaze (u mnie tak bylo kiedy przywracalem backupa gtc po reinstalu systemu, poza tym konieczny byl reset zegarka bo blokowaly sie autolap, autoscroll itd). generalnie wspolprace gtc z zegarkiem uwazam za bardzo srednie i irytujace.

niestety mam wrazenie ze co nowsza wersja softu czy firmwaru to starsze urzadzenia zaczynaja bardziej fiksowac bo producent optymalizuje wszystko pod nowa oferte a moze nawet specjalnie cos psuje zeby zmusic klienta do kolejnego zakupu.

brak mozliwosci przeflashowania firmwaru do starszej (czesto lepszej) wersji to tylko dowod na to ze Wielki Brat wie najlepiej.

ja na ta chwile ciagle uzywam swojego garmina 60 i jakims cudem wszystko dziala ok, jednak kiedy nadejdzie jego sądny dzien to nie bede zbytnio rozpaczal.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
Kusiniak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skutecznie zachęciłeś do zakupu tego Garmina :)

Tylko jest jeden problem, nie sprzedają już FR70 w zestawie z FP, tylko z HR ;)
Pozdrawiam,
Karol
Endomondo
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zawsze mozesz dokupic fp na allegro czy gdzies poszukac
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Moje problemy z FR60 i GTC trwają. Serwis na blokującą się funkcję auto scroll i auto pause po połączeniu z GTC jest bezradny. Kontakt z serwisem jest generalnie w porządku, zależy na kogo się trafi. Ja trafiałem różnie, jedna osoba w sumie mnie zdenerwowała a reszta raczej w porządku. Piszę to ponieważ moja historia kontaktów z garminem jest już dość bogata. W ostateczności konkretny Pan, po wyczerpaniu pomysłów na rozwiązanie problemu, zaproponował wymianę na FR70. Czekam zatem na paczkę i podzielę się rezultatami. Stwierdzam że, wina leży po stronie uaktualnionego "ulepszonego" przez garmin oprogramowania w tym zegarku. Nie wiem po co zmieniać coś, co dobrze działa na nowsze ale gorsze... Pozdrawiam
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

marcinfock pisze:Witam!
Moje problemy z FR60 i GTC trwają. Serwis na blokującą się funkcję auto scroll i auto pause po połączeniu z GTC jest bezradny.
Bezradny, bo problem zawsze będzie się pojawiał, jeśli dane użytkownika będą przesyłane z GTC do FR. Ale rozwiązanie problemu jest - reset - jak dobrze pamiętam i nie używanie tej funkcji. GTC jest tak paskudne, że da się to przeżyć :hahaha:
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

marcinfock pisze:, po wyczerpaniu pomysłów na rozwiązanie problemu, zaproponował wymianę na FR70. Czekam zatem na paczkę i podzielę się rezultatami.
Nic nie pomoże - ja już przechodziłem wymianę na FR70
FR60 http://youtu.be/0nVb9efTQwY
FR70 http://youtu.be/8beUuYFttkg
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nody pisze:
marcinfock pisze:Witam!
Moje problemy z FR60 i GTC trwają. Serwis na blokującą się funkcję auto scroll i auto pause po połączeniu z GTC jest bezradny.
Bezradny, bo problem zawsze będzie się pojawiał, jeśli dane użytkownika będą przesyłane z GTC do FR. Ale rozwiązanie problemu jest - reset - jak dobrze pamiętam i nie używanie tej funkcji. GTC jest tak paskudne, że da się to przeżyć :hahaha:
Paskudne są nowe softy w tych zegarkach bo na starych wszystko śmigało pięknie bez najmniejszych problemów...
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kusiniak pisze:Skutecznie zachęciłeś do zakupu tego Garmina :)
do pewnego momentu nie bylo do czego doczepic sie w tym zegarku, niemal wszystko dzialalo ok do czasu aktualizacji FW i GTC. Garmin zrobil to co ostatnimi czasy praktykuje wiele firm (np Samsung) - tzn olal klientow. szkoda sie rozpisywac ale wniosek na dzien dzien dzisiejszy jest taki:

- nie mozna wysylac zadnych danych z GTC do zegarka bo blokuje sie auto scroll i auto pause (jedynym wyjsciem jest wtedy reset ustawien zegarka)
- przypadlosc dotyczy FR60 i FR70 (?) (skanadaliczne jest ze Garmin nie probuje tego naprawic!)
- dlaczego nie ma mozliwosci powrotu do starszych (dobrych) wersji Firmwaru?!

jesli kogos zachecilem do zakupu to przepraszam, nie bylo to moja intencja - stworzylem ten watek zeby zebrac w nim wszystkie dostepne na daną chwilę informacje. byc moze komus z Was bedzie chcialo sie walczyc z garminem, apelowac o poprawki w sofcie itd - ja odpadam.

pozdrawiam
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja walczyłem ale nic z tego. Stwierdzili,że oni już nie wspierają GTC i żadnych poprawek nie będzie,teraz trzeba się przerzucić na Garmin Connect. Szkoda, że jest on też niedopracowany. Niezbyt dobrze również współpracuje z FR60, bo nie da rady np przesłać z GC danych do FR60. Poza tym mam w GTC zapisanych ok.500 treningów. Chciałem to eksportować do GC(oczywiście najpierw zapisując to na kompie w pliku zgodnym z GC) i nie mogłem. Poruszyłem ten problem w serwisie i co się okazało? Trzeba każdą aktywność zapisywać w osobnym pliku i dopiero importować do GC - brak słów.... 500 plików mam przenosić każdy z osobna do GC żeby mieć całą historie treningów? po prostu żenada!!! To nie jest poważne podejście firmy do klienta...
marcinfock
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Mój problem został w pewnym sensie rozwiązany :). Otrzymałem model FR70 z serwisu. Okazuje się, że do tego zegarka można już wysłać dane z Garmin Connect, w przeciwieństwie do modelu FR60. Dzięki temu w moim zegarku pojawia się możliwość wyświetlania upragnionej funkcji %HR :bleble: :spoko: Nie sprawdzałem problemu z blokowaniem niektórych wspomnianych wcześniej funkcji po przesłaniu danych z GTC ale to już dla mnie mniej istotne teraz. Szkoda tylko,że moja historia treningów nie zostanie przeniesiona z GTC do GC bo nie będę się bawił w import po jednym treningu.
ODPOWIEDZ