Jaki zegarek do 600zł?!

Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie czy jesteś biegającym biegaczem czy biegającym gadżeciarzem, jeśli tym pierwszym to w pewnym momencie zbrzydnie ci bieganie z telefonem dlatego polecam zakup Polara. To dobry i solidny sprzęt i dobra baza do rozbudowy, jak już nie będziesz chciał biegać z telefonem, zawsze możesz dokupić sensor GPS lub footpod. Ja używam Polara RS400RS i tak samo jak Ty biegałem z telefonem, w pewnym momencie telefon stał się balastem i postanowiłem zainwestować. Nie żałuję wydanych pieniędzy, pomiar tętna na bardzo wysokim poziomie, a po kalibracji footpoda pomiar odległości dokładniejszy i bardziej powtarzalny niż w endo. Rozważ dokładnie zakup.
Obrazek
PKO
Kusiniak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze:Pytanie czy jesteś biegającym biegaczem czy biegającym gadżeciarzem, jeśli tym pierwszym to w pewnym momencie zbrzydnie ci bieganie z telefonem dlatego polecam zakup Polara. To dobry i solidny sprzęt i dobra baza do rozbudowy, jak już nie będziesz chciał biegać z telefonem, zawsze możesz dokupić sensor GPS lub footpod. Ja używam Polara RS400RS i tak samo jak Ty biegałem z telefonem, w pewnym momencie telefon stał się balastem i postanowiłem zainwestować. Nie żałuję wydanych pieniędzy, pomiar tętna na bardzo wysokim poziomie, a po kalibracji footpoda pomiar odległości dokładniejszy i bardziej powtarzalny niż w endo. Rozważ dokładnie zakup.
Powoli telefon również staje się dla mnie balastem..
Jakbyś mógł powiedzieć czy tego footpada mogę swobodnie przekładać na inne buty do biegania bez ponownej kalibracji?
Dodatkowo czy footpad daje Ci info potem na temat czasu każdego kilometra i czy można widzieć na bieżąco swoje tempo?
Pozdrawiam,
Karol
Endomondo
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Niestety, z tego co zauważyłem wskazania są różne dla różnych butów. Obecnie używam butów do biegania po twardych nawierzchniach i butów trailowych w teren, nie wiem czy na działanie footpoda ma wpływ budowa buta ale musiałem go skalibrować dla każdej pary. Nie jest to wielki problem bo wystarczy zapamiętać współczynnik kalibracji dla każdej z par i przed treningiem wpisać odpowiednią wartość. Jeśli chodzi o wskazania parametrów o które pytasz to funkcjonalność jest taka sama jak gps tyle że nie ma zapisu lokalizacji. Niedawno porównywałem wskazania tempa z którymś z garminów z gps i okazało się, że na prostych odkrytych odcinkach wskazania były jednakowe, po wbiegnięciu w las, na zwrotach, garmin trochę głupiał.

Obrazek

To jest wykres jednego z moich ostatnich treningów, widać na nim jak dokładnie footpod oddaje charakterystykę tempa, zaznaczam że trening odbywał się w terenie.
Obrazek
krisprince
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli jeszcze szukasz pulsometru to na ebay.com możesz kupić Timex global trainer za 600 płn z wysylka. Będziesz mieć pulsometr, gps i pasek hr (chyba na ant+). Chciałem kupić ale poszedłem na latwizne i kupiłem sam pasek hr i biegam z endomondo jak chce zmierzyć tetno.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ