rękawiczka bez palców z dwoma taśmami do których przyczepiamy Soft Flask od Salomona ( w zestawie jest jeden 237 ml )
Działa to bardzo dobrze, choćby ze względu na to, że nic nie chlupie, nie ciąży nam to specjalnie bo +/- 200ml wody to subiektywnie żaden ciężar. Butelka trzyma się na taśmach więc nie musimy zaciskać dłoni.
Można zamontować bidon do 750ml - z tym, że z tego robi się już konkretny ciężar.
Rękawiczka wykonana bardzo dobrze, od góry mamy idealne rozwiązanie na cieplejsze warunki- pokrycie przyjemnym w dotyku meshem, można nim spokojnie wytrzeć pot z czoła.
Miękka butelka trzyma się bardzo pewnie całej konstrukcji, nie ma mowy o tym, że wypadnie, gdy jest chłodno końcówkę butelki można włożyć w rękaw kurtki- samo jej ułożenie jest jakby pod to stworzone. Wtedy mamy pewność, że w chłodniejszej aurze woda nam nie zamarznie.
Dla mnie jest to idealny wybór na biegi do 20 km, wcześniej używałem pasa z bidonem ( też od Salomona ) , ale denerwowało mnie chlupanie + przesuwanie na biodrach.
W zestawie za 169 PLN otrzymujemy dwie rękawiczki + jedną butelkę ( 237 ml ). Ja osobiście nie potrzebuje większego zapasu wody lub izotonika na biegi krótsze niż 20 km ( no chyba, że temperatura przekracza 25 C ). Dlatego na zbliżający się cieplejszy sezon można smiało takie rozwiązanie polecić.