Hamburg Marathon 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

W ramach prezentacji roznych maratonow w jakich startujemy - maraton w Hamburgu.
Jako, ze w zwiazku z brakiem jakichkolwiek informacji dotyczacych Twardziela Swietokrzyskiego i mala zmiana planow, zmiana terminu debiutu w ultra na lato-jesien, postanowilem zrobic wpis n.t. Hamburg Maraton.
http://www.haspa-marathon-hamburg.de/index.php

W Hamburgu wystartuje trzeci raz. 21 kwietnia b.r. odbedzie sie 28 edycja. To jeden z moich najlepszych maratonow. Trasa i organizacja na najwyzszym poziomie i mnostwo, mnostwo kibicow na trasie. Maraton posiada zlote oznaczenie IAAF. Start i meta w scislym centrum miasta na St.Pauli. Po maratonie wielki festyn - muzyka, mnostwo ludzi itd. Ilosc uczestnikow ponad 15 tys. Polecam.
Przed chwila sie zarejestrowałem - koszt z dodatkowym ubezpieczeniem 91 euro

P.S. Gdzies przeczytalem, ze kiedys na najwyzszym podium w Hamburgu stanął J. Skarzyński.
PKO
rufuz

Nieprzeczytany post

Poszlo szybko. Jestem juz na liscie startowej.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Skarzynski w Hamburgu - ?
91. 2msce Wiktor Sawicki 2:14:01
97. -"- Jan Bialk 2:10:50
00. 1 msce Piotr Gladki 2:11:01
rufuz

Nieprzeczytany post

No tak pomyslilem z Lipskiem w 1991 :echech: Pamietalem tego forda firste, ze to bylo w Lipsku :bleble:
Sorry, przyznaje moj blad :bleble:
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy bedzie wialo??
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

13.700 zameldowanych uczestnikow w marathonie + sztafety 20.000 ludzi na starcie.
Faworyt. . :Elivd Kipchoge II na 5000m IO 2008, ktory HM pobiegl juz ponizej 1h-debiut.
Wilson Kiprop HM 1h
Najwazniejsze trasa :"Plaska i malo zakretow" przez to szybka, ale czesto w Hamburgu
wieje , ale moi znajomi z Kolobrzegu nie nazekali ("gdzie tam wieje" A.Wyganowski).
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faworyci:
http://www.haspa-marathon-hamburg.de/im ... H_2013.pdf
dokladnie i precyzyjne ale po angielsku
rufuz

Nieprzeczytany post

Maraton w Hamburgu rosnie w potege. Po Berlinie to chyba drugi maraton w "reichu". Z hotelem byly juz male problemy ale jakos sie udalo za 170 euro (dwie noce 2 osoby). Powoli szykuje juz nogi. Zeszly tydzien mialem maly spadek formy ale w tym tygodniu jest ok. Minimum dla mnie to tak jak zawsze 3:20, srednio to miedzy 3:20 z zyciowka (3:14), dobrze to nowa zyciowka, rewelacyjnie to 2:59 :ble: Licze na cos ponizej 3:14, moze 3:10 ale to sie zobaczy. To bedzie dla mnie sprawdzian formy przed najwazniejszym startem w sezonie w Chicago.
rufuz

Nieprzeczytany post

dostalem maila ze moj numer startowy to 1912
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia !
, gdzie mozna obejrzec Hamburg? bo London na Eurosporcie , Orlen ??
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na niemieckim programie NDR z satelity Astra. Transmisja od 8.45 do 12.00. Również livestream:
http://www.ndr.de/fernsehen/epg/epg1157 ... 48267.html
Nie startuję, ale sam chętnie obejrzę, bo mam w planie :hej:
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tym ogladaniem u mnie to przesada, zamiast isc biegac to patrze w ekran jak" kura w gnat".
rufuz

Nieprzeczytany post

Pogoda na niedziele w Hamburgu zapowiada sie idealne: temperatura 13 st., wiatr 10km/h, zachmurzenie slabe. Jutro przed poludniem wyjazd. Oczywiscie w poniedzialek mam wolne w pracy :ble: trudno by mi pobiec z naciskiem na wynik ze swiadomoscia, ze na drugi dzien trzeba isc do pracy.
Plan jest taki aby minac polowe w okolicach 1:30-1:35 a potem dobiec do 30km we w miare "dobrym stanie" nastepnie zostanie juz tylko 12km :ble: Jak mi sie nogi nie rozsypia to powinno byc ok. Mysle, ze kondycyjnie jestem dobrze przygotowany.
Jak w niedziele "wylatam" cos konkretnego (ponizej 3:14) to na jesien w Chicago bede mogl powalczyc moze o jakis lepszy wynik tak ok 3:05.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dopingujcie "Wygana" A.W z Kolobrzegu, to postrach wszystkich imprez kategorii M 65.
Andrzej juz dawno dostal dyplom za 10 uczestnictwo w Hamburdzkim maratonie.
F1- to Lisa Hahner, ktora biegnie na 2:30:30 w towarzystwie pacemeakerow-dziewczyna
RZ 2:31:28 , chce zrobic niemiecki minimum na MS w Moskwie.To bedzie dobry punkt
orientacyjny podczas biegu. Trasab plaska jak stol, a prognozy pogody -optymistyczne!
Rozwazajac kolejny wystep wazy sie Rotterdam i Hamburg (ale Hamburg blizej).
rufuz

Nieprzeczytany post

Trasę w Hamburgu chyba nieco zmieniono ? Dwa lata temu start i meta byly prawie na St.Pauli a teraz sa przy centrum targowym. Ja biegne w koszulce w barwach PL. Ciekawe czy zamach w Bostonie nie wystraszy kibicow. Zawsze w Hamburgu pod tym względem bylo super. Na Altonie jak bedzie pogoda mieszkancy znow pewnie powystawiaja zastawione stoly na zewnatrz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ