Waga

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam prostą metodę okreslenia nadwagi. Dokąd zwał tłuszczu na brzuchu bedzie misię mieścił w dłoni,to bedę za gruby :). I tyle.
Mirek K
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak bajka Dragon Ball  daje wiele do myślenia
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
THEsiu
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Byc moze raner, moze nowe metody treningu? Ale w bajce to wszystko jest przesadzone. Dodam jeszcze ze tez tam trenowali wytrzymalosc jak byli mali: codziennie rano pod nadzorem trenera biegali roznoszac mleko po calej okolicy (setki schodow, podbiegow, prostych, itp.) :)
From that day on, if I was ever going somewhere I was running!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:bum:   ;)
SBBP.WAW.PL
dr zero
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

BMI to zaden wskaznik, nie mozna sie nim w ogole kierowac. To prosty parametr, nic nie mowiacy. Przeciez wszyscy ludzie tego samego wzrostu nie maja identycznej optymalnej wagi. Istnieje jeszcze cos takiego jak budowa ciala czy wytrenowanie.

Inna sprawa, ze waga optymalna czlowieka malo aktywnego fizycznie moze byc bardzo rozna od sportowca zarowno in plus, jak i in minus, w zaleznosci od wymagan dyscypliny.

Jesli chodzi o biegaczy i ogolnie wytrzymalosciowcow, to oczywiscie im mniej, tym lepiej. Sa jednak jakies granice przyzwoitosci. Kilka miesiecy temu bralem udzial w biegu ulicznym i widzialem tam prawdziwych biegaczy (no nie wiem, jak ich nazwac, bo to chyba nie byli zawodowcy). W pierwszej chwili sadzilem, ze to kategoria osob niepelnosprawnych - raczki jak patyczki, cieniutkie tyczki zamiast nog, w pasie jak normalny facet w karku, no doslownie skora i kosci. Az ciarki przechodza. Dla mnie to identycznie takie samo wynaturzenie jak utuczeni na sterydach zawodnicy sportow silowych. Po prostu drugi koniec taj samej skali.
kamil
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wracając do bajki. Trening z ociążeniami cos w nim jest. Kiedys trenowałem kolarstwo szosowe, ja jeżdziłem no góralu a chłopaki z sekcji na kolarkach. Musze się pochwalić że za karzdym razem dotrzymywałem im kroku, nigdy nie zostawałem z tył. A wiecie jaka jest różnica pomiędzy kolarką a góralem. Niestety niedoczekałem sie swojej własnej kolarki i zrezygnowałem. Skoro dotrzymywałem kroku na góraly to co by było gdybym przesiadł się na kolarke?  
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
Awatar użytkownika
luskan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hmm, czy to znaczy że gdybym zaczął biegać np. po lesie to miałbym lepsze wyniki ? Dotychczas biegałem tylko po asfalcie.
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie miałem namyśli że gdybyśmy trenowali z obiążeniem (co jest bardzo niekorzystne dla stawów) a na zawodach pobiegli bez obciążenia, to być moze wykręcimy lepszy wynik.
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
ODPOWIEDZ