W styczniu ukończyłem 24 lat, mam 180 cm. wzrostu i 60kg wagi

Co najśmieszniejsze w tym wszystkim jest fakt że jeszcze rok temu ważyłem 103 kg.
Stosowałem dietę i dużo ćwiczeń, aerobów, basen, rower, bieganie...
Do diety stosowałem też l-karnityne firmy olimp
Teraz chciałbym "przybrać na masie" do 70 kg lecz nie potrafię moja waga stoi w miejscu.
Trenuje systematycznie :
-co dziennie bieg na 12 km z średnią prędkością 9 km/h.
-jeżdżę dużo na rowerze ( w okresie wiosny, lata, jesieni do pracy a poza tym w tym okresie wykręcam około 5000 km)
-oczywiście czasami a może ostatnio rzadko odwiedzam basen.
-no i co najważniejsze pracuje same nocne zmiany od 22-6 jako mechanik w jednej z firm komunikacji miejskiej (ciężka praca)
Dieta:
Staram się jadać 4 posiłki dziennie
Śniadanie: około 3 kromek pieczywka żytniego z różnymi dodatkami, np: masło, ser zółty, szynka, pasztet, serki topione, paprykarz no nie jestem wybredny co do dodatków na chlebek.
Obiad: To co mama ugotuje

a tak na poważnie jem zupy wszystkie bez wyjątku, drugie danie często składa się z dolewki zupy ;D lub po prostu jest to kasza gryczana lub ryż z dodatkiem surówki, sałatki (bez majonezu), gotowanego kurczaka lub gotowanej na parze ryby (lubię wszystkie prócz pangi i mintaja i "kaprala")
w niedziele pozwalam sobie na filecik z kurczaka z patelni

Z mojego menu całkowicie wykluczone są ziemniaki.
Podwieczorek: zazwyczaj jest to owoc lub jogurt naturalny
Kolacja: niczym nie różni się od śniadania za wyjątkiem dodatku kawy inki z mlekiem
W ciągu dnia wypijam filiżankę kawy rozpuszczalnej z mlekiem.
__________________________________________________________________________________________________
Co powinienem zmienić w stylu dnia codziennego (Treningi ,dieta) aby przybrać do co najmniej do 70 kilogramów lub idealnej masy ciała dla mojego wieku i stylu życia według kalkulatora BMI który wskazuje na 72.5 kilograma.
Nie chce przestać biegać czy jeździć na rowerze bo sprawia mi to przyjemność ale denerwują mnie tez komentarze znajomych "kościotrup, skóra i kości czy z Oświęcimia wróciłeś

a nie chce też stosować żadnych proszków na masę

Proszę o radę. Z góry serdecznie Dziękuję