ORLEN Warsaw Marathon - pytania i odpowiedzi

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,

zakładamy ten wątek w związku z pojawiającymi się pytaniami dotyczącymi zbliżającego się ORLEN Warsaw Marathon. Zastanawia Was, jak będzie przebiegała organizacja? Do kiedy można dokonywać wpłat? Co znajdzie się w pakiecie startowym? Jesteśmy tu po to, aby udzielić Wam rzetelnych odpowiedzi. Zachęcamy do zadawania pytań:)

Pozdrawiamy,
Zespół ORLEN Warsaw Marathon
PKO
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

Zatem, tą drogą pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie punktu regulaminu na dystansie 10km
"Nagrody pieniężne w klasyfikacji indywidualnej i drużynowej nie sumują się. Czasy zawodników, którzy zajmą miejsca 1-20. nie zostaną ujęte w klasyfikacji drużynowej."

Patrząc na listę nagród, jako organizatorzy popełniliście błąd, gdyż pierwsza drużyna do podziału ma 6000PLN, czyli podzielić na 4 osoby wychodzi po 1500PLN i klasyfikacja dotyczy sie osób poza pierwszą dwudziestką. Zatem zawodnik z pozycji 15-20 jest poszkodowany gdyż dwudziesty dostaje 800PLN, czyli prawie połowe mniej, niż zawodnik który przybiegnie dużo za nim...
Czy planujecie poprawić zapis w regulaminie?
Żyje po to, by biegać
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

kłaniam się

pytanie numer dwa i dotyczy biegu na 10km :

- czy będzie dostępna informacja o własnym numerze startowym? Po zalogowaniu się co prawda "widać się" w efekcie poszukiwań na "liście startowej" - niemniej jednak brak wprost informacji w przydzielonym numerze.To może innym sprawiać kłopot.

- w jaki sposób oddzielają Państwo biegaczy "maratońskich" i "10km". Startują dosyć blisko czasowo i z tego samego miejsca - czy zatem "dyszkowcy" mają mieć swoją własną strefę ?

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pawson pisze:kłaniam się

pytanie numer dwa i dotyczy biegu na 10km :

- czy będzie dostępna informacja o własnym numerze startowym? Po zalogowaniu się co prawda "widać się" w efekcie poszukiwań na "liście startowej" - niemniej jednak brak wprost informacji w przydzielonym numerze.To może innym sprawiać kłopot.

- w jaki sposób oddzielają Państwo biegaczy "maratońskich" i "10km". Startują dosyć blisko czasowo i z tego samego miejsca - czy zatem "dyszkowcy" mają mieć swoją własną strefę ?
Pawson,

odpowiadając na pierwsze pytanie: numery startowe są przyznawane na bieżąco. Po wpłacie w ciągu trzech dni jest przyznawany numer startowy, który można obejrzeć na liście startowej.

Odpowiadając na drugie: dystanse będą prowadzone różnymi jezdniami (trasy w żadnym miejscu się nie pokrywają). Punkt startu również będzie odpowiednio oznaczony, dlatego nie ma obaw, że uczestnicy trafią na nie swój tor.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

KRZYSIEKBIEGA pisze:Zatem, tą drogą pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie punktu regulaminu na dystansie 10km
"Nagrody pieniężne w klasyfikacji indywidualnej i drużynowej nie sumują się. Czasy zawodników, którzy zajmą miejsca 1-20. nie zostaną ujęte w klasyfikacji drużynowej."

Patrząc na listę nagród, jako organizatorzy popełniliście błąd, gdyż pierwsza drużyna do podziału ma 6000PLN, czyli podzielić na 4 osoby wychodzi po 1500PLN i klasyfikacja dotyczy sie osób poza pierwszą dwudziestką. Zatem zawodnik z pozycji 15-20 jest poszkodowany gdyż dwudziesty dostaje 800PLN, czyli prawie połowe mniej, niż zawodnik który przybiegnie dużo za nim...
co tu dużo mówic to jest druzynówka, najwazniejsze jest zebranie składu. Tylko teraz w tej drużynówce wazna jest kalkulacja. Teraz do konca nie wiadomo czy drużynę 4 osobową ustala się przed startem czy uwzględnia się 4 najlepszych zawodników z druzyny (może być ich więcej aniżeli czterech), którzy biegną w zawodach. Druga kwestia jesli druzyna jest juz ustalona przed biegiem, to jeden zawodnik który zajmie powiedzmy 20 miejsce dyskwalifikuje swój zespół z odbioru nagrody. Czyli wygodniej dla druzyny jest zająć miejsce poza dwudziestką. Swoja drogą to ten bieg na 10km będzie najmocniejszym biegiem w historii na polskich biegach. Tutaj 20 zawodnik moze pobiec w okolicach 30min
R.S.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

KRZYSIEKBIEGA pisze:Zatem, tą drogą pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie punktu regulaminu na dystansie 10km

Zgodnie z Regulaminem w Biegu na 10 km mogą startować zawodnicy indywidualni oraz drużyny, obydwa podmioty traktowane jako osobne byty.

Nagrody indywidualne za miejsca 1-20 są skierowane dla zawodników, którzy są nastawieni na rywalizację o zwycięstwo i prestiż.

Nagrody drużynowe są odrębną kategorią nie związaną co do zasady rywalizacji i wartości z pakietem nagród indywidualnych. W drużynie może startować większa liczba zawodników niż wymagana minimalna liczba czterech uczestników, a nagroda może być dowolnie podzielona na wszystkich członków drużyny. W ten sposób chcemy promować uczestnictwo drużyn.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Tak jak myslałem, czyli drużyny 4osobowe ustala się przed zawodami. Teraz kto deklaruje chęci uczestnictwa w drużynie, nie jest brany pod uwagę w biegu indywidualnym.
R.S.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy na maraton czyli 42km jest limit uczestnikow? Jesli tak to jaki i ile jeszcze zostalo miejsc. Planuje wystartowac, ale nie jestem na 100% pewien czy bede mogl wiec zwlekam z oplata.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro powstał taki wątek to:
Zapisałem się na dystans maratonu. Niestety kontuzja wyłączyła mnie z przygotowań. Czy w ramach uiszczonej opłaty mógłbym zostać przeniesiony na dystans 10 km?
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

yaro1986 pisze:Czy na maraton czyli 42km jest limit uczestnikow? Jesli tak to jaki i ile jeszcze zostalo miejsc. Planuje wystartowac, ale nie jestem na 100% pewien czy bede mogl wiec zwlekam z oplata.
Limit uczestników wynosi:

10 000 uczestników dla maratonu
5 000 uczestników dla biegu na 10 km
10 000 uczestników dla charytatywnego marszobiegu na 3,33 km.

Na wszystkie biegi zarejestrowało się dotąd ponad 6 tys. uczestników.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:Skoro powstał taki wątek to:
Zapisałem się na dystans maratonu. Niestety kontuzja wyłączyła mnie z przygotowań. Czy w ramach uiszczonej opłaty mógłbym zostać przeniesiony na dystans 10 km?
Kapolo, opłata raz uiszczona nie podlega zwrotowi.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozumiem. Jednak gwoli ścisłości, nie chodzi mi o zwrot opłaty, a jedynie o jej przeniesienie z dystansu maratonu na dystans 10 km.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się przepisałem i widnieję na liście na 10K. Napisałem wcześniej mejla w tej sprawie, ale poszło widocznie na /dev/null, więc po prostu zmieniłem dystans.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
yaro1986 pisze:Czy na maraton czyli 42km jest limit uczestnikow? Jesli tak to jaki i ile jeszcze zostalo miejsc. Planuje wystartowac, ale nie jestem na 100% pewien czy bede mogl wiec zwlekam z oplata.
Limit uczestników wynosi:

10 000 uczestników dla maratonu
5 000 uczestników dla biegu na 10 km
10 000 uczestników dla charytatywnego marszobiegu na 3,33 km.

Na wszystkie biegi zarejestrowało się dotąd ponad 6 tys. uczestników.
A ile jest zapisanych uczestników na sam maraton?
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:Rozumiem. Jednak gwoli ścisłości, nie chodzi mi o zwrot opłaty, a jedynie o jej przeniesienie z dystansu maratonu na dystans 10 km.
Kapolo, opisz zaistniałą sytuację i wyślij swoje pytanie na info@orlenmarathon.pl.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ