Garmin f305

Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jakby ktoś miał na zbyciu uchwyt rowerowy do f305 to prosiłbym o PW
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Kiprun
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

znacie moze jakies strony gdzie mozna sobie zaznaczyc na mapie plan biegu..i pokaze ile to bedzie km??? i czy mozna wgrac do zegarka??bo gdzies odbilo mi sie o uszy ze jest taka mozliowsc..
chreasy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:znacie moze jakies strony gdzie mozna sobie zaznaczyc na mapie plan biegu..i pokaze ile to bedzie km??? i czy mozna wgrac do zegarka??bo gdzies odbilo mi sie o uszy ze jest taka mozliowsc..
Dołaczam się do pytania kolegi.

Wróć do startu, działa jak Nić Ariadny. To wiem/ A czy właśnie w Garminie przed wyruszeniem w trase, można przez Garmin Center korzystając z "Zaplanuj i utwórz kursy" następnie wgrać tak,żeby nam nie wiem jak to działa -wskaźnik/strzała czy kropeczki -widać na ekranie 305/310 i pokazuje nam jak biec po wcześniej zaplanowanej trasie? Dzięki panie/panowie za odpowiedź
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:znacie moze jakies strony gdzie mozna sobie zaznaczyc na mapie plan biegu..i pokaze ile to bedzie km??? i czy mozna wgrac do zegarka??bo gdzies odbilo mi sie o uszy ze jest taka mozliowsc..
Garmin Connect - planuj kurs. W przypadku 310XT można taką trasę później wrzucić na zegarek. Czy w przypadku 305 jest to możliwe, nie wiem.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:15
Życiówka w maratonie: 2:56:21

Nieprzeczytany post

Chyba najlepsze miejsce do obliczania wszystkiego - odległości i powierzchni. Co do centymetra. Ograniczenie do terenu Polski. Dla geodetów. Ale normalsi sobie poradzą ;)
http://maps.geoportal.gov.pl

Poza tym w run-logu można tworzyć trasy. Kiedyś w czasach przedgarminowych na porządku dziennym :)

Mam 305, ale nigdy nie wgrywałem tras. Więc się nie wypowiadam czy można.
P.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czy jest taka mozliwosc ..jak np.w endomondo.ze pokazuje mi co 1 km..ile bieglem...szukam w garminie w ustawieniach nic..wchodze na garmin connect w okrazenia to mam caly czas nie mam podzialu na 1km.. :(
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

auto lap
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Musisz ustawić autookrążenie na 1 km.
Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

Witajcie

Nie pamiętam, czy ten problem był już poruszany w tym wątku - ale jakoś nie chce mi się przekopywać przez 54 strony - wybaczcie;)

A mianowicie Garniak zaczął mi pokazywać zaniżone tętno. Za pierwszym razem trochę się wystraszyłem, bo właśnie biegłem na stałej trasie OWB1 i myślę sobie: albo mi kondycha tak skoczyła, albo umieram...:) Dziwne uczucie, tętno wskazuje niskie, a ja czuję, że coś jest nie tak. Po 2 km przyspieszenia dalej nie mogę przekroczyć 140 uderzeń/min. Aż się zatrzymałem, ręcznie mierzę tętno i faktycznie jest wyższe niż wskazuje urządzenie.
Myślę sobie bateria... wymieniam i następne bieganie jest ok. Ale za dwa dni znów źle wskazuje. Oczywiście dobrze nawilżam elektordy. Znów kupuję nową baterię, żeby mieć pewność i teraz już za każdym razem wskazuje nieprawidłowo. Generalnie wskazuje dużo niżej, niż jest w rzeczywistości i mam wrażenie, że jakby się chwilowo zawieszał - nie reaguje na nagłe przyspieszenia i zwiększenie tętna. W sobotę biegałem np. podbiegi i tętno powinno "skakać" od 100 do 160 a tutaj na końcu podbiegu ledwie wskazywało ok. 120

Czy miał ktoś, coś podobnego?

Oczywiście jestem już w kontakcie meilowym z Garminem i zobaczymy jak to rozwiążą.
Znając Garmina jestem dobrej myśli:)
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio chyba za dużo chwaliłem swoją 305-tkę...
Otóż na ostatnim wybieganiu, po ok. 3 godzinach zapisywania trasy w trybie smart, pokazał mi się komunikat "Abnormal Powerdown" i jakieś tam "stack" z liczbami.
Zatrzymałem się, wyłączyłem, włączyłem i wszystko wróciło do normy. Wiecie czym taki komunikat może być spowodowany?
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tu mieli podobny problem...

http://www.runningahead.com/forums/post ... 2225a3cd26

Poprawione ;) Nawet nie zauważyłem.

Nie znam niemieckiego, ale tu:
http://www.jogmap.de/civic4/?q=garmin_forerunner_hilfe

w punkcie 15 jest pytanie o ten sam błąd 'Abnormal Powerdown'
Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 13:08 przez Polman Jersey, łącznie zmieniany 1 raz.
P.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

popraw link
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polman Jersey pisze:Nie znam niemieckiego, ale tu:
http://www.jogmap.de/civic4/?q=garmin_forerunner_hilfe
Niestety poległem na niemieckich zasiekach...
Błąd się nie pojawia za często, w ciągu 2 lat pojawił się raz :), a jak zacznie wyskakiwać częściej, to wyślę na serwis i niech naprawiają.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mam ustawione autolap na 1km... i chce zeby pokazywalo mi jaki mialem ostatni wynik 1 km podczas biegu... :/ bo z tego co widze to jest tylko srednia.. :orany:
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W momencie zakończenia jakiegokolwiek odcinka, w tym wypadku 1km, na ekranie pojawia się na kilka sekund informacja o czasie. Możesz też ustawić tę informację (jako jedną z chyba setki dostępnych) do ciągłego wyświetlania w polu (jednym z maksymalnie czterech) na ekranie (jednym z trzech podstawowych (bo ekranów z informacjami może być więcej)). Ale wszystko masz ładnie rozpisane i wymalowane szkicami w instrukcji :)
P.
ODPOWIEDZ