Odżywki sportowe!!!!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To zwiększ tempo ;-)
Po co sięgać po chemię?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
V0y
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ehh
Jasne ze dieta to podstawa
Solidny trening rowniez...
Ale umiejetne wspomaganie się suplementami może poprawić wyniki, przyspieszyć regenerację, oszczedzić tkanke miesnową przed spaleniem...itd.

Zależy jakie ma się cele
Wszystko to jednak można w troche mniejszym stopniu osiągnąć stosując dobra dietę...
Z ta chemia to bym nie przesadzal...  wiele z nich to po prostu witaminy i witamino podobne
acz sa i ciezsze...

Krzychu17 popracuj nad dietą... nawet jak go skasujesz przy pomocy jakiegos spalacza tluszczu... to przy tej samej diecie po miesiacu 2 wszystko wróci do normy
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
V0y
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ehh
Jasne ze dieta to podstawa
Solidny trening rowniez...
Ale umiejetne wspomaganie się suplementami może poprawić wyniki, przyspieszyć regenerację, oszczedzić tkanke miesnową przed spaleniem...itd.

Zależy jakie ma się cele
Wszystko to jednak można w troche mniejszym stopniu osiągnąć stosując dobra dietę...
Z ta chemia to bym nie przesadzal...  wiele z nich to po prostu witaminy i witamino podobne
acz sa i ciezsze...

Krzychu17 popracuj nad dietą... nawet jak go skasujesz przy pomocy jakiegos spalacza tluszczu... to przy tej samej diecie po miesiacu 2 wszystko wróci do normy
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cze

...zresztą jak tu mówią koledzy ważna jest właściwa dieta...uzupełnianie węglowodanów...i właściwy trening...ważne też są predyspozycje osobowe i zdrowotne...
BYN
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cze

...ostatnio interesowałem się węglowodanami...i muszę powiedzieć że moją uwagę przyciągnęły dwa specyfiki!!!
Pierwszy to Olimpu Carbo wzbogacony witaminami i minerałami , rozbudowany szeregiem węglowodanów.
Drugi to Hi-tec Carbo-Pur przeznaczony dla hardgainerów(ludzi szybko spalających) poprawiający masę itd.
W sumie lepszy według mnie jest Carbo Olimpu jeśli analizować jego skład i cenę.
Przeliczając na snickersy czy inne batoniki energetyczne ma to wiele plusów:
-więcej energii o szerokim spektrum działania
-witaminy i minerały
-tańszy cenowo
-łatwo przyswajalny(przed w czasie i po treningu)

Pozdrawiam
Dziękuję
BYN
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu17 -jeżeli obecnie twoim problemem jest nadmiar tkanki tłuszczowej to jakimiś odżywkami i tzw. "spalaczami" tłuszczu  głowy sobie nie zawracaj.
Sprawa jest prosta musisz załadować mniej "paliwa" niż spalasz.Deficyt 10000kcal to ok.1kg sadła /w sporym uproszczeniu/Choćbyś biegał po parę godzin dziennie a jadł za dużo to i tak nie zrzucisz wagi.
1 h biegu to ok.700 kcal
1 kg sadła ok 15 h biegania.
Życzę silnej woli nad talerzem!
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cze

Węglowodany te o których pisałem są raczej przeznaczone dla ludzi którzy chcą uzupełnić swoją dietę i używają napojów energetycznych czy batoników...
...ale są ludzie którzy szybko spalają (hardgainerzy) i czasami to co jedzą nie zaspakaja w pełni ich organizmu dlatego można spróbować z tymi węglowodanami...
..nie jestem amatorem używania w ogóle czegokolwiek ale akurat te środki nie są czymś co zbytnio by wpływało na nasz organizm w sposób ujemny!!!
Wiadomo naturalne jest najlepsze...ale w obecnej dobie prawie nic nie jest naturalne ...bo nawet w produktach znajdziesz środki chemiczne(zanieczyszczenie środowiska , nawozy sztuczne) i do tego ich wartość jest obniżona (w porównaniu do lat 60- wystarczy poczytać)
Pozdrawiam
Dziękuję
BYN
Awatar użytkownika
MarcinN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Spokojnie, zostawmy odżywki tucznikom. Moja jedyna odżywka to multiwitamina i węglowodany po treningu, a mogę się pościgać z niejednym. Doszedłem na razie do 1.49 na 800m. Bez żadnych wspomagaczy. Panowie i panie, przede wszystkim rozsądek, trening i odpoczynek. Tuczniki, które wcinają tony odżywek, na bieżni odpadają po 400m. Optymizm, rozsądek i ciężka praca - to jedyna recepta na ostre bieganie.
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cze

...jeśli ktoś biega 70 km tygodniowo a spala szybko...to węglowodany o których pisałem są jemu potrzebne...nie są to żadne odżywki (jak napisałeś dla tuczników) a jedynie WĘGLOWODANY!!!!
...nie porównuję tutaj biegu na 800m a bieg na 10 km i powyżej (maraton i super)!!!
Pozdrawiam
Dziękuję

P.S.

:)
BYN
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MarcinN-no nie mogę sie powstrzymać ,żeby nie achnąć sobie z wrażenie nad tym wynikiem 800m w 1:49 !!!!
I /o ile dobrze zrozumiałem/to jeszcze nie koniec ??
Ty chyba jesteś jakąś nadzieją polskiej LA !!
Nawet nie umiem sobie wyobrazić ,jak wiatr szumi w uszach,jak robi sie kólko poniżej 55s...
Życzę dalszych postępów!
Awatar użytkownika
MarcinN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, jestem na razie nadzieją głównie dla siebie, a przy odpowiednim wytrenowaniu tej prędkości... po prostu nie czuć!
Jeśli zaś chodzi o odżywki - to węglowodany zaliczam do nie-odżywek, zresztą swoje przyrządzam sam (tak jest taniej) z mieszanki wody i glukozy, do której wrzucam jeszcze multiwitaminę. Chodzi mi bardziej o HMB, kreatyny, karnityny i tym podobne, co do przydatności których (w bieganiu!) mam wątpliwości.

A w biegach 800 -1500m i 10km nie ma aż tak dużej różnicy, sam przebiegam zwykle 80-90km tygodniowo, ale w najcięższych okresach nawet 130km. Dużo większy kilometraż jest dopiero w maratonie, a do "połówki" nie aż tak bardzo. Przy tym w biegach średnich gania się na dużym zakwaszeniu, bo ostro ćwiczy się siłę biegową i ogólną.

Czasami warto pobiegać, jedząc małokaloryczne posiłki w ciągu dnia.
Awatar użytkownika
MarcinN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aha - (800m) -  to oczywiście nie koniec. To dopiero początek :)
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

CZe

...to życzę Ci sukcesów i powodzenia...ja poza węglowodanami nic więcej nie używam...reszta to w sumie mało mnie obchodzi...
....to w sumie widzę że jesteś multibiegający...
od 800 do maratonu:)
Pozdrawiam
Dziękuję
Życzę sukcesów
BYN
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja ostatnio robiłem wywiad wsród biegaczy,którzy biegają od 29-32 / 10km i wszyscy zgodnym chórem podtwierdzają,że powinno się brać BCAA. Podobno są to amonokwasy,których nie można dostarczyć z pożywieniem ( w co nie chce mi sie wierzyć ).
Mam więc pytanie jakie BCCA kupić? Z jakiej firmy? Przymierzałem się do Pro BCAA 2000,bo nie trzeba łykac 6 tabletek dziennie,tylko jedną przed i jedną po treningu.
Czy musze codziennie spozywać BCAA,czy mogę brać tylko w dniu mocniejszego treningu.
Jak to jest?

(Edited by Montano Corridore at 10:40 pm on Dec. 15, 2003)
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ODPOWIEDZ