Komentarz do artykułu Puma Mobium
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Puma Mobium
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
W końcu możemy zobaczyć tego buta, którego trochę nieudolnie próbowałem narysować tutaj:
http://bieganie.pl/?cat=256&id=4081&show=1
No i to tylko początek tegorocznych "rewolucji w bieganiu".
http://bieganie.pl/?cat=256&id=4081&show=1
No i to tylko początek tegorocznych "rewolucji w bieganiu".

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zapowiadaja sie naprawde swietnie, dla mnie fajnie ze nie pozbawiono ich amortyzacji. Wydaja sie miec maly drop do tego nieco amortyzacji dla mnie super. Ciekawe kiedy mozna je bedzie gdzies obejzyc i jaka bedzie cena. Ciekawe czy ta cholewka nie bedzie za slabo przepuszczac powietrza bo wydaje sie malo przewiewna.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 09:58 przez yaro1986, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Fajne. Jak zwykle cieszy poetyka działu marketingu, z której wynika, że buty te nareszcie działają chyba jeszcze lepiej niż bosa stopa
I jeszcze lepiej "wspomagają" to, co się dzieje naturalnie. No i czemu fascynować się tym, że podeszwa jest inspirowana kocią łapą? Kot to czworonożny ssak palcochodny a człowiek to dwunożny ssak stopochodny.
U obu gatunków palce się "rozczapierzają" w trakcie naturalnego chodu/biegu, fakt, ale to byłoby chyba na tyle analogii....
Co oczywiście nie przeszkadza w tym, aby - już bez dorabiania poetyckiej ideologii - były to po prostu fajne buty do biegania. Wyglądają lekko i "sprężyście". Też widzę mały drop i niezbyt grubą podeszwę, ten zapiętek podniesiony to może nie minimalizm, ale kto powiedział, że to minimale? Trochę startówkowato wyglądają, czy się mylę?

Co oczywiście nie przeszkadza w tym, aby - już bez dorabiania poetyckiej ideologii - były to po prostu fajne buty do biegania. Wyglądają lekko i "sprężyście". Też widzę mały drop i niezbyt grubą podeszwę, ten zapiętek podniesiony to może nie minimalizm, ale kto powiedział, że to minimale? Trochę startówkowato wyglądają, czy się mylę?
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
będą moje 

-
- Wyga
- Kontakt:
byle tylko cena byłą przystępna
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak na taaaakie parametry może nie być tani. Ale należy przyznać, że firma umiejętnie dostrzega i szybko - choćby i z tą lekką marketingową fantazją - reaguje na wzbierający nurt biegania zwracającego uwagę na to, i bardziej świadomego co do tego, jak stopa funkcjonuje w naturalny sposób. To dobrze, bo daje to różnym biegaczom po prostu większy wybór co do tego, w czym im pasuje biegać.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dobregl pisze:... linia Puma Faas była niewypałem;)hassy pisze:Fajne. Jak zwykle cieszy poetyka działu marketingu, z której wynika, że

Żarty żartami, ale tamte i te to są przecież - nie wątpię - dobre buty

-
- Zaprawiony W Bojach
hassy pisze: tamte i te to są przecież - nie wątpię - dobre buty :)
osobiście uważam, iż obecnie w ogóle trudno o złe buty, natomiast b. łatwo kupić
sobie źle dobrane buty;)
MSZ buty powinno się kupować wg własnego poczucia wygody, a nie kierując się poradami bliźnich, czy też - o zgrozo! - pod wpływem reklamowym tekstów o kolejnej rewolucji;
ergo: dział "Buty" do likwidacji;)
pzdr
gl
gl
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
akurat porady i wrażenia innych użytkowników są bardzo cenne bo świadomemu konsumentowi pozwalają mocno zawęzić obszar poszukiwań.gl pisze:MSZ buty powinno się kupować wg własnego poczucia wygody, a nie kierując się poradami bliźnich,
lub odwrotnie - rozszerzyć go o producenta którego istnienia dotąd nie był świadomy
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To śródstopie w pumie wygląda obiecująco.
Do tej pory, żeby polepszyć elastyczność poprzeczną papcia, trzeba było sobie radzić samemu, zdzierając po całości śródstopie albo wydłubując w gumie rowki dla zwiększenia ruchomości powstałych paneli. W pumie to wygląda ładniej, no ale oni mieli ponoć dwa lata na dogłębne badania. Ja miałem pół godziny, w tym zejście do sklepu po żyletki i browara.

Do tej pory, żeby polepszyć elastyczność poprzeczną papcia, trzeba było sobie radzić samemu, zdzierając po całości śródstopie albo wydłubując w gumie rowki dla zwiększenia ruchomości powstałych paneli. W pumie to wygląda ładniej, no ale oni mieli ponoć dwa lata na dogłębne badania. Ja miałem pół godziny, w tym zejście do sklepu po żyletki i browara.

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Powód jest prosty. Nie byłoby co napisać w laurce marketingowej.