ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Markiza1 pisze:Zrobiłam 7.5 km Pogoda była ok najpierw grad :bum: potem deszcz powtórka i już spokojnie :) słoneczko pięknie świeciło.Jutro robie sobie przerwe od biegania :( bo mam 2 wfy.Po 5 dniach i tak powinnam ją zrobić bo już trochę mi sił brakuje.Polecicie mi jakąś niedrogą białą/różową koszulke na krótki rękaw(z długim rękawem z decathlonu mam XL)?Nie jestem gruba czy coś tylko wysoka i stąd ta rozmiarówka :tonieja:
Niestety nic takiego mi nie wpadło w oko, ale i raczej nie w takie kolory celuję.
Musisz sama pobiegać po sklepach.

Franklina - specjalnie dla Ciebie, jako lek na te dzikie galopady ;-)
http://m.youtube.com/#/watch?v=_lsI1v5c ... cqWM&gl=PL

Ja tez staram się sobie przyswoić, bo i mąż mi to samo mówi w kółko, ale jeszcze muszę nad tym pomedytować.

Jakoś się słabo dziś czuję, wczoraj biegałąm po deszczu, dzis mnie jakoś podejrzanie głowa boli. :niewiem:

P.S. Tylko niech się nikt na mnie nie obrazi bo on tam mówi o odchudzaniu, mnie chodzi o tempo biegania li i jedynie..
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U nas dzis padało, wiało i slizgawica była...chodniki wyłożone sa kostka brukową i nogi na bogi sie rozjeżdżały.. ale dałam radę i w końcu przekroczyłam moje magiczne 5 km :)
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

cava link sie nie wyswietla,moze zle skopiowalas?

No ja i na ten nocny bym sie pisała ale nie mam nikogo w Gdyni,nie byłoby gdzie przenocować.Tak samo -czasami bym na Parkruna sie wybrała ale na 9 rano to ja nie dojade :lalala: trudno,pozostaje mi raz na jakis czas....

Nie ma odzewu odnośnie szmatek :spoko: heheh-nie bojcie sie -nie jestem zadna internetowa naciagaczką :ble: tak tylko poopowiadałam jak zaopatruje sie w szmatki :hej: :hahaha:

ja dzisiaj odprowadziłam synka do przedszkola ,ubrałam dres i ,...poczłapałam :echech: Wczoraj po naradzie z kolezanka doszłam do wniosku ze to moje jakies takie ZAMULENIE moze byc powodem odstawienia tabletek anty :ojoj: takze szybko umówiłam sie na wizyte do ginki i bedziemy debatowac...
Dzis biegala sie troszke lepiej ale nie tak jak np 2 tyg temu :jatylko:

Dystans: 4km 300m Czas:25min 33s
Tempo:05:57/km

Zapociłam sie jak dziki osioł :hahaha: najgorsze ze jak zaczynam to sie stopuje zeby nie leciec na łeb,na szyje."zwolnij"-mysle.A potem wyłącza mi sie myslenie i juz jestem pod domem mokra i zajechana jak wół :wrrwrr: kurde no,zła jestem na siebie :wrrwrr: to tempo dzisiejsze to zawyżone napewno ale i tak czulam ze gnam.ALE PO CO? NO PO CO???wariatka

Miłego Dnia dziewczyny
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No faktycznie coś popaprałam.
Wrócę do domu to jeszcze raz skopiuję- a żeby było na pewno dobrze to poproszę któreś dziecko żeby to zrobiło. Niech się na coś przyda raz. :hahaha:

A link mówi akurat o woooolnych wybieganiach.
Jak, na co, po co, i dlaczego są dobre a nawet lepsze niż wszytko inne.

Mam dziś takie w planie, wczoraj robiłam pierwszy raz interwały.

Hm, może to faktycznie tabletki tak "odchorowujesz" może trzeba przeczekać po prostu- mnie kiedyś próbowali "leczyć" tabletkami, to takie miałam skutki uboczne, i tak zadziałały odwrotnie niż miały, że w życiu już tego syfu do ust nie wezmę.

Ze szmatkami to jest bardzo fajny system, ja się czasami wymieniam z siostrą albo koleżankę miałam w podobnym rozmiarze (ale koleżanka niestety postanowiła dążyć do ideału , czyli kształtu sferycznego)- i niestety jestem wzrostu siedzącego psa, więc podejrzewam że moje ciuchy sięgałyby Ci do połowy kończyn i przed pępek. :/ Bo chyba pisałaś ze jesteś dość wysoka?

Niestety noclegiem na razie nie mogę służyć, może jak nam się w końcu uda zmienić lokum na obszerniejsze - ale kiedy to będzie- nie wie nikt. :hahaha:
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Co sądzicie o pulsometrze z biedry?warto za 30zł?
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cavusia
jezeli 162 cm mozna do wysokich zaliczyc to dziekuje :hej:
jak to -dzieci? ile Ty masz dzieciaczków? I ILE LAT??? :hej: :hej: :hej: :hej: :hej:
Ja tak o tym braku noclegów nie z mysla ze mi KTOŚ zaproponuje-co to to nie,nawet bym nie śmiała.Ot tak stwierdziłam fakt.Ale moze kiedys to sie zmieni bo kolezanka ma zamiar w Gdyni osiąść...

Co do tabletek: no ja akurat jestem zmuszona.od zawsze mam problemy z miesiaczką i hormonami :lalala: :lalala: własnie jak odstawie tabletki to wariuję,jakbym sie zamieniala w kogos innego,powolniejszego,bez życia :jatylko: nie lubie tak sie czuć...

Moje buciki doszły :hej: po domu zdały egzamin celująco,wygodne jak kapcie :hej: zobaczymy w piatek ,po trasie...
Na kolejną wypłatę (boże,to dopiero 6luty jest? :jatylko: ) jakies legginsy musze upolowac tansze bo dresy mi "merdają",drażnią...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo ładne Asicsy :) Jaki to model?
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asics GEL-Contend :hej:
Oj mialabym co wybierac w tych Asicsach-niektóre fajowskie :hahaha: ale ceny tez odjechane,nie na moją kieszeń :ojnie:
Obrazek
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo mi sie podobają buty które wybrałaś :) Oby Ci się biegało w nich wygodnie, a stópka czuła się w nich jak w mięciutkich kapciach :)

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziekuje dziekuje :hej: i jeszcze mi życz zebym na nastepna wypłatę upolowała TANIE legginsy :hej: a wy jakie macie? firmówki czy zwykłe? moze cos polecicie?
ja ciagle szurma w jednym swoim dresie który dostalam na urodziny od brata :spoko: ale nogawki mi sie merdają i po prostu wadzą :taktak: pomyslalam ze stopniowo...najpierw staniczek bo był u mnie OBOWIAZKOWY,potem buty i teraz jeszcze legginsy...
Niby najtanszy sport a jak sie człowiek wkręca to coraz wiecej rzeczy okazuje sie potrzebnych :echech: do pulsometrów i innych garminów nie dojdę bo mnie najzwyczajniej w swiecie nie stać ale ubrania na zmiane przy takiej POCĄCEJ się dyscyplinie to raczej konieczność :taktak: a mialam na sukienke zbierac bo mam slub kuzyna w maju :ble: chyba w tych legginsach pojade :echech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja upolowałam legginsy za 30 zł, takie cieplejsze na zimę. Jestem z nich zadowolona :)

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mam 3 pary legginsów, na każdą pogodę: 3/4 Reeboki, dlugie Salomony na przejsciowa pogode i cieple Kalenji, w ktorych teraz biegam. A na naprawdę duże mrozy mam takie grubsze, dresowe legginsy Alviki, które kupiłam do spania w namiocie w górach w zimie - z założenia wcale nie sa to spodnie biegowe, ale sprawdzają się jak jest -10.
Generalnie uwazam, że co do spodni to nie ma co szaleć z jakimiś super hiper technologiami, bo nogi się tak nie pocą i nie potrzeba takiego odprowadzania potu. mają być wygodne. i ładne ;-) A w ogóle to w tych legginsach, które mam biegam już kilka lat i ciągle są ok.
Za to na lato kupiłam sobie na wyprzedaży w Go Sporcie spódniczkę biegową - zobaczymy jak to się sprawdzi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na zimę mam legginsy z Decathlonu i są wygodniejsze niż moje Nike. Jeśli miałabym polecać to nie kupuj takich z suwakiem na dole nogawek. Może i wygodne do zakładania ale mnie uwierają w czsie biegu bo nogawki są ciut za długie, na pewno na wzrost 165+.
Butki super. Sama jestem fanką Asicsów. Moje są jak kapcie, wcale ich nie czuć na nodze. I super kolorek!
o
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, dziś dzień grzeszny i pocieszny: TŁUSTY CZWARTEK :hej:

Zaraz lecę nakupić pakę pączków do pracy, dla całej załogi i do biura.
Będziem jeść .

f :hej: ranklina pisze:cavusia
jezeli 162 cm mozna do wysokich zaliczyc to dziekuje :hej:
jak to -dzieci? ile Ty masz dzieciaczków? I ILE LAT??? :hej: :hej: :hej: :hej: :hej:
Ja tak o tym braku noclegów nie z mysla ze mi KTOŚ zaproponuje-co to to nie,nawet bym nie śmiała.Ot tak stwierdziłam fakt.Ale moze kiedys to sie zmieni bo kolezanka ma zamiar w Gdyni osiąść...

Co do tabletek: no ja akurat jestem zmuszona.od zawsze mam problemy z miesiaczką i hormonami :lalala: :lalala: własnie jak odstawie tabletki to wariuję,jakbym sie zamieniala w kogos innego,powolniejszego,bez życia :jatylko: nie lubie tak sie czuć...

Moje buciki doszły :hej: po domu zdały egzamin celująco,wygodne jak kapcie :hej: zobaczymy w piatek ,po trasie...
Na kolejną wypłatę (boże,to dopiero 6luty jest? :jatylko: ) jakies legginsy musze upolowac tansze bo dresy mi "merdają",drażnią...
Prześliczne te buty!

Legginsy to już myśl takie 3/4 żeby i na lato były, najwyżej dokup podkolanówki i do wiosny się dokulasz. Już nie warto kupowac długich, a co dopiero zimowych. U mnie po osiedlu/lesie panowie biegają w krótkich gatkach jak tylko temperatura jest powyżej 2 st. Dla mnie to jednak za zimno, nie wiem, że się nie boją że im te... pompony nie podmarzają.:bum:

Moje legginsy są z Deca - kalenji. Fajne są, a nie zabijały ceną i już były przecenione na dodatek. Mam suwaczki na dole i je lubię- bo przy wzroście 158-9cm to otwieram trochę suwaki, nogawki opadają niżej i wiecie- że niby dłuższe te kacze łapy mam. Nic mnie nie ociera.
Na ALLEGRO szukaj, albo po outletach bo teraz własnie wyprzedają końcówki serii z poprzedniego sezonu letniego - chyba najtaniej mozna ustrzelić czasem naprawdę fajne ciuchy.

Mam 2 dzieci-rocznikowo to już 11 i 13 lat- zaraz wiosenne urodziny jedna po drugiej będą obchodzić.
Więc mam czas bo dzieciaki samodzielne już w dużej mierze.

Zapomniałam wczoraj o tym linku, ale jakiś miałam dzień zamulacza- rano ból głowy, potem jakaś senność.
Ale wpisz w gogle : biegaj ze Staszewskimi, odcinek 7 i będzie właśnie to.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć, dziewczyny! :hej:

Stwierdziłam, że przywitam się w końcu oficjalnie - więc witam się :D A przy okazji wypowiem w kwestii legginsów. Też jestem za opcją 3/4 - będą na wiosnę, lato i jesień. A jeśli koniecznie chcesz długie, to w Decathlonie na pewno znajdziesz coś w dobrej cenie - ja mam legginsy stamtąd właśnie i wzięłam jedne z tańszych, a są fajne. Jako że ja zmarźluch straszny, to jeśli jest na minusie, zakładam pod nie termogacie (zwane też kalesonami termicznymi) - bo u mnie wilgotność powietrza jest wysoka i zimno przenika człowieka do samych kości, brrrrr.

A buty ładne bardzo - kolory mają fajne :) Ja czekam na nowe obuwie - powinno dotrzeć jutro :sss:
ODPOWIEDZ