2013-02-03 Trzecia DYCHA do Maratonu Lubelskiego

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
akurat
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich.

Właśnie dziś ruszyły zapisy do trzeciego już biegu na 10 km z cyklu "Cztery Dychy do Maratonu".

Zainteresowanych zapraszam na http://www.dychadomaratonu.sts-timing.pl/

Więcej szczegółów znajdziecie już wkrótce na naszej stronie http://www.maraton.lublin.eu.

Opłata startowa wciąż 10 PLN. Meta biegu wyznaczona została na Hali Widowiskowo-Sportowej "Glogus", by zapewnić wszystkim odpowiednie warunki po biegu :-)

W tej edycji Lubelskie Centrum Żeglarstwa zorganizowało klasyfikację dla żeglarzy.

Zapraszamy :-)
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
PKO
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy trasa posiada atest?
Lublin to rodzinne miasto mojej żony,więc kto wie.
A jest bieg sylwestrowy w Lublinie?Byłbym na 100%.
akurat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Atest będzie jeśli uda go przeprowadzić. Szansa jest, bo termin ustalony, byleby pogoda nie pokrzyżowała planów... ;-)

A z ostatniej chwili to mogę powiedzieć, że frekwencja znów będzie imponująca. Pomimo zimowej pory, swój udział zapowiedziało już przeszło 600 biegaczy i biegaczek :-)

Co oznacza, że zostało już tylko ok. 90 miejsc.

Pozdrawiam
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

I jak jest atest?
Tak czy siak już opłaciłem i biegnę. Mam nadzieję, że trasa będzie dobrze przygotowana. Zapowiadają ustanie opadów i temperatura ma się podwyższać począwszy od 30 stycznia tak do około +2 stopni więc powinno być dobrze.
akurat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z uwagi na pogodę i dostępność "atestera" ;-) prace są przesunięte na ostatni tydzień stycznia.

Zatem czekamy...

Zapraszam
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
PawelGTA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się czy pobiec. Już 4 miesiąc mija jak przestałem biegać, a taka dyszka może zmotywować znów...
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak z profilem trasy? Płaska czy dużo podbiegów?
BTW. Bardzo fajny pomysł z zakończeniem biegu na hali. Przy takiej pogodzie to super opcja, a i kibicom czekającym na biegaczy na mecie będzie cieplej.
dff
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Profil trasy można zobaczyć tutaj http://yourace.info/pl/event/39/52/Czte ... atonu.html
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzecia Dycha to przykład, że impreza nie musi drogo kosztować aby być bardzo dobrze zorganizowaną. 10 zł wpisowego to śmieszna kwota. Jestem pod dużym wrażeniem organizacji, przyjaznego podejścia wolontariuszy i kibiców. Trybuny otwarte dla kibiców, rozgrzać się można było na parkiecie hali, szatnie w pobliżu i mimo ponad 800 biegaczy żadnego tłoku. Żadnych kolejek do toalet. Catering po biegu zorganizowany na parkiecie hali. Wszystko jakoś tak z głową poukładane. Już od wejścia biegacze byli informowani przez miłe Panie gdzie szatnia, gdzie odbiór pakietów. Już to pisałem ale pomysł z metą w Hali Globus super! Nie każdemu w taką pogodę chciałoby się wystawać na zewnątrz. Gratuluję imprezy i, jeśli wszystko pójdzie dobrze, do zobaczenia na Maratonie w czerwcu.
Awatar użytkownika
wieslaws60
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:17
Życiówka w maratonie: 03:21:50

Nieprzeczytany post

Żeby się nie rozpisywać, potwierdzam co napisał radslo1. Też tam biegłem, a że poprawiłem swój czas na 10 km tym bardziej jestem zadowolony. Niecierpliwie czekam na Czwatrą Dychę.

Brawo dla organizatorów. Pozdrawiam.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam zamiar w IV edycji wystąpić i mam pytanie do tych,którzy biegli.Bardzo w kość dają te podbiegi?Jak trudna w waszej ocenie jest ta trasa?Z góry dziękuję :bum:
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć,
Ostatni, prawie kilometrowy podbieg dał mi bardzo w kość. I tak zrobiłem życiówkę ale myślę, że ostatnie 2 km spowodowały spowolnienie (średnia z biegu wyszła 4:23 a do 8,5 km 4:19). Bez podbiegu mogłem 30-40 sekund lepiej pobiec. To moja wina a nie trasy. Za mało siły biegowej chyba :). Bez przesady jednak z tymi podbiegami na trasie. Ostatni jest nieprzyjemny ale wcześniejszych nawet nie zauważyłem. do tego jest bardzo przyjemny i długi zbieg chyba coś koło 6-7 km. Można troszkę nadrobić, odpocząć. Myślę, że więcej złego niż ten podbieg zrobił wiatr, który miałem prosto w twarz na podbiegu od 9 km. Trochę byłem zły, że nie zrobiłem tych 30 sekund lepiej, bo "rąbnąłbym" życiówkę Kolegi, ale w takim razie pobiję ją w Poznaniu na Maniackiej :). Ogólnie trasę oceniam jako umiarkowanie łatwą. Nie piszę, że łatwa bo jednak podbieg na 9km to nie jest to co lubimy, nie :)?
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.Jak nie złamię 40 minut w Lublinie to będe próbował 11 maja w Skawinie,tam jest płasko jak stół...tylko w maju może być upalnie,a to gorsze niż podbiegi :hahaha: Powodzenia na Maniackiej.Ja się teraz skupiam na Marzannie.
Awatar użytkownika
wieslaws60
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:17
Życiówka w maratonie: 03:21:50

Nieprzeczytany post

O ile wiem to IV Dycha będzie miała inną trasę.
Awatar użytkownika
mchpol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,
jeżeli jest ktoś zainteresowany wrzucam moją relację z 3 dychy. W wpisie znajduje się również video-relacja. Może znajdziecie tam siebie! :)

http://runinhd.cba.pl/zawody-relacja-3- ... -lublin-2/
Nie mam marzeń, mam cele.
Obrazek
Komentarze do bloga: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38684
Stronę na facebooku: http://www.facebook.com/runinhd
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ