szybki123 pisze:Brawo runner2010 odpowiedni komentarz a potem zdjęcia z biegów ,,ukończyłem półmaraton/maraton'' i komentarze do zdjęcia ale jesteś wysportowany przepraszam z góry jeśli obrażam osobę która utworzyła ten temat ja mówię ogółem.Ja mogę w życiu nie przebiec Maratonu jeśli wiedziąłbym że złamie 30min na 10km ale co to jest 10km przecież ci co ukończą maratonu to dopiero są sportowcy lepsi od Usaina Bolta,Rudishy i Bekele przecież oni musieli więcej trenować na 42km niż na 100m.Pozdro dla tych co rozumieją i że ich też wkurzają ci BOHATEROWIE NARODOWEGO.
Haha - dzięki za poparcie. Jakkolwiek - jak ktoś np. biega parę lat i regularnie biega dychę- nawet niech będzie poniżej 33 minut - to nawet po 2 tygodniach przebiegnie półmaraton. Bo taka osoba w swoich treningach pewnie nie raz w swoich treningach biegała długie wbiegania ok 20km.
Może przebiec po 2 tyg. połówkę - ale nigdy po tak krótkim przygotowaniu nie wystartuje.
Zastanówcie się dlaczego

@Szybki - ja bym chciał pozdrowić tych wszystkich, którzy chcą tylko ukończyć półmaraton/maraton i nie starają się na zawodach. Tych wszystkich, którzy nie rozróżniają treningów od zawodów. Po zawodach ma się być zaje***, a nie tak: na treningu spokojnie 25km rozbieganie i potem na zawodach może odrobinę szybszym tempem.
Co do 10km: no tak - co to jest przebiec- jak Bekele - w ok 27 min 10km. Trochę tam go nogi pobolą, ewnetualnie jeszcze jakieś mięśnie górnych części ciała itp. No to spróbujcie z tym bólem w nogach tak pobiec nawet 3km, ale bardzo szybko