Asics Cumulus czy Saucony Triumph 9 ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53.06
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie. Proszę o radę a zarazem wszelkie opinie o wyżej wymienionych butach. Wymyśliłem sobie że w tym roku wystartuje w maratonie
Od Pół roku biegam( teraz tygodniowo 35-45 km). Mam 39 lat 172 cm i ważę 87 kg a moja stopa jest neutralna. Ciągle chudnę bo zjechałem już 12 kg od kiedy biegam. Moje bieganie to 50% las a reszta asfalt i chodniki. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i opinie.

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Zdecydowanie ja bym wybrał Saucony Triumph 9 (ale musi być 9 lub 10). Idealne buty dla ciebie... masz dokładnie wzrost i wagę mniej więcej taką jak ja... z tym, że ja mam jakieś 106-108 cm w klacie 

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie polecam Saucony Triumph, po prostu z tych dwóch par butów, to moim zdaniem jest to na dzień dzisiejszy lepszy wybór. Jest to but wygodny, ale jednocześnie (zgodnie z najnowszymi trendami) posiadający drop 8mm i tylko z minimalnym usztywnieniem w śródstopiu, bardzo podobnym butem jest nota bene NB 1080 v2 (chociaż podobno v3 ma być nieco twardszy), który polecam twojej uwadze
.

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
No napisałem, że NB 1080 v2
Szczerze mówiąc, to ja mogę pisać tylko o butach, które albo mam, albo poważnie brałem pod uwagę i z którymi z tego powodu zapoznałem się metodą organoleptyczną

Szczerze mówiąc, to ja mogę pisać tylko o butach, które albo mam, albo poważnie brałem pod uwagę i z którymi z tego powodu zapoznałem się metodą organoleptyczną

- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
z NB lepiej lżejsze i zgrabniejsze 890-tki v2. NB 1080 są jednak trochę pancerne - do człapania.zoltar7 pisze:No napisałem, że NB 1080 v2![]()
od lutego mają być dostępne M890 v3, i w związku z tym są dobre wyprze na v2 - ale oczywiście niestety nie w PL

ponadto z tego co wyczytałem 890 v3 będą o kilka gramów cięższe od 890 v2. niby nie boli, ale M890 były wyjątkowo zgrabne ...
chyba kupię na zapas ze trzy pary M890 v2 gdzieś w sklepie za granicą - żeby mi się transport opłacił.
nie wiem też jeszcze jak będą wyglądały M790 v3 - wersja M790 v2 też była zgrabna (ale na nią w PL też nie ma promocji ...).
Go Hard Or Go Home
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
WojtekM nie chcę być nie miły, ale kup sobie w końcu te 890 bo wszędzie o nich piszesz, natomiast 890 czy ich tańsza wersja 790 a 1080 v2 to jak dla znacząco różne buty. Jedyne co je łączy to umiarkowany drop w granicach 8mm.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
eeee, już mam 2 pary tych butów. tylko coś mnie trafia, kiedy można je kupić po 33 USD w pełnej rozmiarówce na wyprzedaży, a u nas po 399 zł.zoltar7 pisze:WojtekM nie chcę być nie miły, ale kup sobie w końcu te 890 bo wszędzie o nich piszesz, natomiast 890 czy ich tańsza wersja 790 a 1080 v2 to jak dla znacząco różne buty. Jedyne co je łączy to umiarkowany drop w granicach 8mm.
pewnie, że to znacząco różne buty - nie chcę być niemiły Zoltar, ale powyżej napisałem, że są to różne buty, więc nie musisz powtarzać jakbyś dostał czkawki.
1080 są w mojej opinii klockowate i jeżeli ktoś nie waży 100kg, to nie warto się ładować w takie cegły.
Go Hard Or Go Home
- CitySport_com_pl
- Dyskutant
New Balance 890 to nie tylko elegancki wygląd,ale także i solidność,wygoda. Jeżeli miałbym coś polecać to właśnie ten model. Zależy to także od tego jaki budżet posiadasz na ten cel.
City Sport to nowoczesna, szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym w przystępnych, atrakcyjnych cenach. To również pierwszy w pełni profesjonalny sklep internetowy www.citysport.com.pl
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Nie jesteś nie miły, po prostu jesteś nudny pisząc wszędzie o tych butach.WojtekM pisze:nie chcę być niemiły Zoltar, ale powyżej napisałem, że są to różne buty, więc nie musisz powtarzać jakbyś dostał czkawki.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
WojtekM twój ostatni post jest niepełny, zapomniałeś dopisać jakim to wspaniałym i najlepszym butem jest NB 890