Zaczynam nowy rozdział, dołączam do forum :)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziś zaliczone 62min 11 sek ruchu..
Zbyt dumna nie jestem.. Byłam z kumpelą i wyniki są średniawe :D
Wytruchtane -> 4,18 km w 0:29:39
Powrót marszem -> 3,39 km
"Bieganie jest jak seks - nie musisz być dobry, aby się nim cieszyć. Każdy może pobiegać jakimś tempem"
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:Dziś zaliczone 62min 11 sek ruchu..
Zbyt dumna nie jestem.. Byłam z kumpelą i wyniki są średniawe :D
Wytruchtane -> 4,18 km w 0:29:39
Powrót marszem -> 3,39 km

Wyniki nie są ważne :) Na wyniki przyjdzie pora na zawodach :)
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hehe nie no zawoody?? eee jakie zawody.. to nie dla mnie :)
"Bieganie jest jak seks - nie musisz być dobry, aby się nim cieszyć. Każdy może pobiegać jakimś tempem"
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze: zawody... to nie dla mnie
tak właśnie mówi bardzo wiele dziewczyn które nigdy zawodów nie spróbowały i bardzo mało takich które mają jakieś za sobą
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie no jakaś totalna masakra :) Mam biegacza w rodzinie - miałam tego świadomość jednak nie do końca (zawsze myślałam biega ooo, nawet w jakichś lokalnych zawodach startował tyle wiedziałam), ale dopiero teraz wpisując w "wujku googlu" imię i nazwisko widzę ile facet ma na swoim koncie :) i nawet żonkę już wciągnąl wooow :D jakiś czas się nie widzieliśmy i nie jestem na bierząco :D
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ZAWODY...? hmmm "nigdy nie mów nigdy" :) ale jakoś chyba bym się nie odważyła :D
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:jakoś chyba bym się nie odważyła :D
Na razie :)
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:ZAWODY...? hmmm "nigdy nie mów nigdy" :) ale jakoś chyba bym się nie odważyła :D
bo pewnie wyobrażasz sobie zawody jako olimpijski stadion czy lekkoatletyczną bieżnię. a "zawody" to może być zwykły uliczny bieg. luz, zginiesz w tłumie :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie no bez przesady :) Wiem co i jak :) ale jakoś nie widzę siebie nawet w zwykłym ulicznym biegu :) z reszta u mnie tego nie ma :D raz w roku jest w naszej gminie imprezka biegowa - 15 km o ile się nie mylę :D A w powiecie itd moze i coś jest ale zwyczajnie nie wiem bo nigdy mnie to nie interesowało...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:Nie no bez przesady :) Wiem co i jak :) ale jakoś nie widzę siebie nawet w zwykłym ulicznym biegu :) z reszta u mnie tego nie ma :D raz w roku jest w naszej gminie imprezka biegowa - 15 km o ile się nie mylę :D A w powiecie itd moze i coś jest ale zwyczajnie nie wiem bo nigdy mnie to nie interesowało...
Na pewno masz imprezy biegowe w okolicy. Musiałabyś się tylko rozejrzeć :) Obecnie bieganie jest tak modne, że niemalże w każdej miejscowości odbywają się jakieś biegi :)
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Na pewno masz imprezy biegowe w okolicy. Musiałabyś się tylko rozejrzeć :) Obecnie bieganie jest tak modne, że niemalże w każdej miejscowości odbywają się jakieś biegi :)
mieszkam w Borach Tucholskich - malutka wiocha, nie sądzę, jak mówię jest na pewno co roku w lato bieg [szlakiem trzech wież - czy jakos tak], ale z tego co wiem to tam się zjeżdzają ludzie nawet z daleka :) No tyle wiem o naszej gminie - uroki mieszkania na wsi :) a okoliczne gminy może cos mają :) i w Tucholi też pewnie coś się dzieje :D

Ale w ogóle o czym my tutaj mówimy??? Haaallooo ja dopiero zaczynam truchtać :) a w ogóle jak już mówiłam - nie wiem czy to dla mnie....

Dziś przymusowy dzień lenistwa - regeneracja :) Nie mam z kim córci zostawić - a mąż ma wyjazd...
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmmm... Nie narzekam na warunki pogodowe..., alee jednak dzisiaj trageedia.. Pdający deszcz nie przeszkadza, jednak u nas jest totalna masakra na łyżwach możnaby jeździc a nie biegać... Szoook... wyszlam tam gdzie dało się z trudem potruchtać... Wytruchtane ok 4 km... :( Dzisiaj nawet GPS nie chcial współpracować :P

Muszę później w domku troszkę poćwiczyć... ma ktoś może jakieś fajne propozycje?? :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najgorsze jest pierwsze zamoczenie butów i skarpet. A jak już wszystko przemoczone... to można śmigać dalej i nie zawracać sobie głowy, wodą, chlapą, śniegiem, bo co niby się stanie skoro nogi już są przemoczone. Oczywiście kilka godzin w takich butach to nic przyjemnego i może się nie najlepiej skończyć, ale tak do kilkunastu kilometrów nie ma problemu przynajmniej w moim wypadku :)

A co do ćwiczeń to skoro to nie są ćwiczenia od razu po bieganiu to mięśnie nie będą rozgrzane więc radzę uważać z ewentualnym rozciąganiem. Takie rzeczy lepiej od razu wykonywać po bieganiu :) Wieczorem lepsze będą ćwiczenia siłowe. A jakie? Każdy jest inny i powinien wybierać ćwiczenia jakie mu odpowiadają (nie da rady ćwiczyć na przymus) oraz takie które wzmocnią jego najsłabsze partie. W końcu jesteśmy tak mocno jak mocne są nasze najsłabsze mięśnie :)
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź na temat ćwiczeń :)

Jeśli chodzi o pogodę deszcz i co tylko - racja to nie problem...:) jednakże u nas warunki są straszne... sam lód, nie da się iść nawet... masakra... mam nadzieję, że do jutra się to zmieni... Troszke dupsko przewietrzyłam i przemoczylam, nie zawsze musi być lepiej i więcej truchtania - bo też nie zawsze się da, tak jak dzisiaj - mimo naprawdę szczerych chęci...
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj lenistwoo...

Dzisiaj wytruchtane 5 km :) i 15 na rowerku - mała przymusowa wycieczka :)
ODPOWIEDZ