Psy
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:49:05
Od zawsze mam problem z psami na treningach, ale wcześniej zdarzało się to raz na miesiąc, teraz w zasadzie nie mam treningu, zeby jakis pies mnie nie gonił i jakiś właściciel nie twierdził, że "spokojnie, on nie gryzie". Pół biedy jak właściciel przejawia chęć interwencji. Jak sobie radzicie. Macie jakiś skuteczny odstraszacz, żeby nie ładować sie w koszty testowania sprzętu z netu? Nie ukrywam, ze psów sie boję, bo kiedyś w beskidzie na mnie napadły. Skończyło się na strachu i podartej koszuli, no i niestety lekkiej traumie.
Problem nie jest tylko mój: http://plock.gazeta.pl/plock/1,35710,13 ... j_sie.html. Biegaczka raczej znana.
Chojnac
Problem nie jest tylko mój: http://plock.gazeta.pl/plock/1,35710,13 ... j_sie.html. Biegaczka raczej znana.
Chojnac
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
gaz umarex perfecta 110ml (koniecznie 110ml bo ma idealnie skierowany strumień) i masz po problemie, ja już 4 takie wypsikałem 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
tak, bo pieski są najważniejsze, dużo ważniejsze od człowieka, któremu mogą przegryź np tętnice... ale każdy robi jak uważa
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
ale ja nie miałem nigdy sytuacji, że specjalnie psikam gazem psu na złość, nigdy też nie zaatakował mnie pies, którego właściciel był z nim...
chodzi o bezpańskie psy, tylko i wyłącznie
do tego mieszkaniem w miejscowości 13tys mieszkańców, więc małej, biegam po okolicznych wsiach, a tam bardzo często mam do czynienia z "biez go" i kundel wystrzela z podwórka do mojej łydki, to co mam zrobić, gadac z wieśniakiem, musze się jakoś obronić, do póki moge to próbuje nie używać gazu (bo drogi
)
takie życie, zawiść jest wszędzie widoczna
chodzi o bezpańskie psy, tylko i wyłącznie
do tego mieszkaniem w miejscowości 13tys mieszkańców, więc małej, biegam po okolicznych wsiach, a tam bardzo często mam do czynienia z "biez go" i kundel wystrzela z podwórka do mojej łydki, to co mam zrobić, gadac z wieśniakiem, musze się jakoś obronić, do póki moge to próbuje nie używać gazu (bo drogi

takie życie, zawiść jest wszędzie widoczna
-
- Zaprawiony W Bojach
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja jestem naprawdę wielkim miłośnikiem psów, zaczepiam każdego psa którego spotykam. Ale rzeczywiście, gdybym był w sytuacji, ze ktoś na mnie szczuje psa to nie miałbym wyjścia i byłbym dla psa nieprzyjemny (choćby przy pomocy gazu)
Nie da sie wychować wszystkich matołów, którzy szczują psami.
Nie da sie wychować wszystkich matołów, którzy szczują psami.
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie mszczenie sie lecz obrona wlasna. Troche nie wierze w to szczucie, bo to przeciez zwykla napasc ktora jest karalna (i to pewnie calkiem mocno) i nalezy zglosic to na policje. Wg mnie cos takiego moze sie czlowiekowi zdarzyc sporadycznie ale nie regularnie. Ale jesli to prawda to pozostaje zapytac ... gdzie Ty mieszkasz i dlaczego z tym nic nie zrobisz ?
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, że obrona własna, nie zgłosze bo wsiury są zawzięte i potrafią się mścić
szczucie zdarzyło mi się koło 5-6 razy
ale najgorsza sprawa jest z bezpańskimi psami...
szczucie zdarzyło mi się koło 5-6 razy
ale najgorsza sprawa jest z bezpańskimi psami...
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Miałem podobną sytuację. Dziabnął mnie kundel wiejski z posesji, obok której przebiegałem. Goniły mnie dwa, ale jeden na szczęście zrezygnował. Biegaczka źle zrobiła, że nie wezwała policji. Później już nie da się zrobić nic. Można jedynie pisać sobie ogłoszenia i czekać, aż się właściciel "bogu ducha winnego stworzenia" zlituje i odezwie albo brać zastrzyki przeciwko wściekliźnie.
Ja policję wezwałem i poszedłem również na pogotowie. Dzięki temu zadziałała cała procedura, właściciel zapewne poniósł konsekwencje swojej nieodpowiedzialności, a ja mam pewność, że psy są zdrowe.
Ja policję wezwałem i poszedłem również na pogotowie. Dzięki temu zadziałała cała procedura, właściciel zapewne poniósł konsekwencje swojej nieodpowiedzialności, a ja mam pewność, że psy są zdrowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
mariuszbugajniak
Juz i tak Cie psami szczuja. Jak sie niby maja mscic ? Zastrzela Cie ?
Mam wrazenie ze jestes jeszcze dosc mlody i rozpatrujesz to w swoj ambicjonalny sposob. Natomiast jest w naszym panstwie prawo, organy scigania i nalezy z tego dla wlasnej ochrony korzystac. Skoro wolisz z nimi walczyc ich metodami to Twoj problem. Ja bym zglosil na policje a pozniej spokojnie przebiegal ignorujac ich nienawistne bezradne spojrzenia.
(Ale tak w ogole to trzeba zaczac od spokojnej rozmowy z wlascicielem i dopiero jak sie nie da to na policje)
Psy bezpanskie raczej rzadko atakuja, bo nie maja (w przeciwienstwie do zagrodowych) terytorium do obrony. Ale tez mozna zglaszac na policje, powinni cos z nimi zrobic.
Juz i tak Cie psami szczuja. Jak sie niby maja mscic ? Zastrzela Cie ?
Mam wrazenie ze jestes jeszcze dosc mlody i rozpatrujesz to w swoj ambicjonalny sposob. Natomiast jest w naszym panstwie prawo, organy scigania i nalezy z tego dla wlasnej ochrony korzystac. Skoro wolisz z nimi walczyc ich metodami to Twoj problem. Ja bym zglosil na policje a pozniej spokojnie przebiegal ignorujac ich nienawistne bezradne spojrzenia.
(Ale tak w ogole to trzeba zaczac od spokojnej rozmowy z wlascicielem i dopiero jak sie nie da to na policje)
Psy bezpanskie raczej rzadko atakuja, bo nie maja (w przeciwienstwie do zagrodowych) terytorium do obrony. Ale tez mozna zglaszac na policje, powinni cos z nimi zrobic.