Komentarz do artykułu Test Salomon S-Lab Sense
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Test Salomon S-Lab Sense
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
- Życiówka w maratonie: brak
Z ceną to faktycznie pojechali. Za tą kasę można przecież kupić 4 pary Columbia Ravenous Lite. Jak będą przecenione na 300zł to można wypróbować
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
A ja bym kupil. Mam juz dosc nieudanego testowania roznych butow.
Ciekawe czy mozna biegac na nich asfaltowy maraton czy tylko asfaltowe dobiegi.
No igdzie bedzie mozna je przymierzyc.
Aha minimusy nie sa takie cudowne - mnie obcieraja piete momentalnie ze wzgledu na jej obszycie tasiemka.
Pozdrawiam
Wojtek
Ciekawe czy mozna biegac na nich asfaltowy maraton czy tylko asfaltowe dobiegi.
No igdzie bedzie mozna je przymierzyc.
Aha minimusy nie sa takie cudowne - mnie obcieraja piete momentalnie ze wzgledu na jej obszycie tasiemka.
Pozdrawiam
Wojtek
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A co to są te takie białe paski w podeszwie Salomonów?
btw Ta historia o Kilianie który zapragnął mieć but w którym pokona Krupickę... bardzo piękna

btw Ta historia o Kilianie który zapragnął mieć but w którym pokona Krupickę... bardzo piękna

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Kilian usiadł, i myślał, i myślał, i myślał .... w końcu wymyślił. bez tego w Salomonie nie daliby rady wpaść na pomysł lekkiego buta w terenzoltar7 pisze: btw Ta historia o Kilianie który zapragnął mieć but w którym pokona Krupickę... bardzo piękna![]()

Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.youtube.com/watch?v=-ivgfZQnd_s
może Kilian najlepiej Wam odpowie?
zoltar, te paski to system os tendon, mający poprawić sprężystość buta.
może Kilian najlepiej Wam odpowie?
zoltar, te paski to system os tendon, mający poprawić sprężystość buta.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:20
Kuba: Może największa wada która opisujesz czyli nieprzyjemny zapach bierze się z tego ze biegasz bez wkładki? Próbowałes biegać z nią? To chyba jest ta sam co w innych butach Salomona, Ortholite? Ja na przyklad biegam w Labach ale z wkladka i nie ma tego problemu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, to może być przyczyna 
jednak w żadnych innych butach, z których wyjąłem wkładki, nie miałem takiej sytuacji, dlatego pozwoliłem sobie na to zwrócić uwagę.

jednak w żadnych innych butach, z których wyjąłem wkładki, nie miałem takiej sytuacji, dlatego pozwoliłem sobie na to zwrócić uwagę.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Jeśli chodzi o smród, to chyba dla wszystkich jest jasne, że to nie salomony czy pot śmierdzi tylko produkty przemiany materii bakterii które żywią się potem. Najlepszym sposobem byłoby wypłukanie butów w letniej wodzie z dodatkiem bielinki (czyli chloru). Chlor zabije wszystko co żyje
Jedyne ryzyko jest takie, że chlor może odbarwiać barwniki (wybielacz), więc taki zabieg jest dość ryzykowny, bo z biało-czerwonych Salomonów mogą się zrobić biało różowe
Nigdy nie próbowałem tego zabiegu na butach, ale na wkładkach tak... i ku mojemu zdziwieniu (i zadowoleniu) nic się nie odbarwiło. Być może małe stężenie chloru nie działa na barwniki stosowane do barwienia poliestru (bo głównie z poliestru i gąbki są zrobione wkładki).
A wracając do systemu "os tendon" to muszę powiedzieć, że to stawia te buty raczej w kategorii trailowych startówek niż butów "do naturalnego biegania", nie mówiąc już o butach "minimalistycznych".

Nigdy nie próbowałem tego zabiegu na butach, ale na wkładkach tak... i ku mojemu zdziwieniu (i zadowoleniu) nic się nie odbarwiło. Być może małe stężenie chloru nie działa na barwniki stosowane do barwienia poliestru (bo głównie z poliestru i gąbki są zrobione wkładki).
A wracając do systemu "os tendon" to muszę powiedzieć, że to stawia te buty raczej w kategorii trailowych startówek niż butów "do naturalnego biegania", nie mówiąc już o butach "minimalistycznych".
Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
- Zaprawiony W Bojach
zoltar - mocne szorowanie z proszkiem do prania daje radę 
co do systemu os tendon - również dlatego nie wspominałem o nim w teście, że nie czułem jego specjalnego działania. jeżeli buty dzielimy na tradycyjne i minimalistyczne, Sense należą do drugiej kategorii. Jeżeli myślimy o butach minimalistycznych przez pryzmat czucia podłoża czy braku z zasady jakichkolwiek "pomocy" dla biegacza, to oczywiście masz rację.

co do systemu os tendon - również dlatego nie wspominałem o nim w teście, że nie czułem jego specjalnego działania. jeżeli buty dzielimy na tradycyjne i minimalistyczne, Sense należą do drugiej kategorii. Jeżeli myślimy o butach minimalistycznych przez pryzmat czucia podłoża czy braku z zasady jakichkolwiek "pomocy" dla biegacza, to oczywiście masz rację.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
poważna przecena, ale z małym wyborem rozmiarów
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/salomon_s-lab_sense
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/salomon_s-lab_sense