Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:w jakich butach startujesz ?
Kupiłem w tamten poniedziałek nowe trailówki i tylko w nich biegam na takie warunki Asisc
PKO
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moim skromnym zdaniem - choć ekspertem nie jestem - na "średniej półce" trailowce od asics nie mają sobie równych. Wiadomo, że nie są to może Salomony Speedcross, ale w przedziale 200-300zł zdecydowanie dają sobie radę :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Moim skromnym zdaniem - choć ekspertem nie jestem - na "średniej półce" trailowce od asics nie mają sobie równych. Wiadomo, że nie są to może Salomony Speedcross, ale w przedziale 200-300zł zdecydowanie dają sobie radę :)
Na razie jestem bardzo zadowolony.Jak zejdzie śnieg to prawie ich nie będe używał,rzadko chodzę do lasu biegać.Ale przez te 10 dni wraz z dzisiejszym będzie prawie 140km w nich nabiegane :hej:Mam nadzieję,że trochę posłużą,nie mam zamiaru kupować innych trailówek.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam dwie pary Lahar3 na zimę, i dodatkowo na cieplejsze krosy adidas kanadia4. Ale kanadie na śniegu i lodzie kiepściutko mi się spisują (są za to rewelacyjne na błocie), a Lahar na każdej nawierzchni sobie radzi (oprócz ostatniego zlodowacenia ;). W sobotę, jak schodziłem sklepy praktycznie każdego producenta, to asics bił w moich oczach konkurentów na głowę.

Krzychu, a tempem 4:10 to połamiesz spokojnie życiówę z Kapdżeminajowego biegu. Życzę Ci tego :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Ja mam dwie pary Lahar3 na zimę, i dodatkowo na cieplejsze krosy adidas kanadia4. Ale kanadie na śniegu i lodzie kiepściutko mi się spisują (są za to rewelacyjne na błocie), a Lahar na każdej nawierzchni sobie radzi (oprócz ostatniego zlodowacenia ;). W sobotę, jak schodziłem sklepy praktycznie każdego producenta, to asics bił w moich oczach konkurentów na głowę.

Krzychu, a tempem 4:10 to połamiesz spokojnie życiówę z Kapdżeminajowego biegu. Życzę Ci tego :)
To masz sporo trailówek :hej: Ja biegam jedynie po asfalcie i raz na 15 treningów las(za to moja żona tylko w lesie biega),więc od wiosny Asicsy pójdą w odstawkę :smutek:
Dzięki za słowa otuchy,a życiówki z wsześnia jakbym nie pobił tym treningiem,to załamka. 4-5kg lżejszy jestem i plan treningowy cięższy.
Sobotnie zawody zweryfikują moją dyspozycję :taktak:A Ty na jaki czas tę połówkę biegniesz?Będzie życiówka,debiut tak? :hejhej:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z uwagi na debiut, życiówka wyjdzie tak czy siak :) W planie mam bodajże 120' OWB1 + 15' szybszego na koniec, więc w tym czasie na pewno 21km zamknę, może pełne 6 kółek zrobię (to chyba coś 21,7km będzie)

A tych trailówek nie tak dużo, zapomniałem o interpunkcji i wyszło, że 2 pary laharów mam - a faktycznie 2 pary ogólnie (lahar3+kanadia4) :D
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Hahahahaha...dokładnie zrozumiałem ze masz dwie pary laharów..i se myśle, po grzyba komus dwie pary , no ale pomyslałem że kupiłes na zapas :hej:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za tą cenę (179) to nie byłoby głupie ;) - bo lahar3 ma świetną podeszwę, widziałem czwórki i moim zdaniem zepsute są, tak to bywa, że lepsze jest wrogiem dobrego :)
Aczkolwiek jakbym miał 2 stówki na zbyciu, to Trabucco 14 bym dokupił za 229 - tylko one dla pronatora mocnego są polecane, a u mnie stopy na zewnątrz kłapią :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy to właśnie przy nadmiernej pronacji przypadkiem stopy nie uciekają na zewnątrz a przy supinacji do wewnątrz :niewiem:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:a czy to właśnie przy nadmiernej pronacji przypadkiem stopy nie uciekają na zewnątrz a przy supinacji do wewnątrz :niewiem:
Pronator stawia stopy do środka, supinator na zewnątrz

Te Asicsy co mam są dla neutrali, ja jestem mocnym supinatorem, ale o dziwno but dobrze lezy...fajny artykuł o tym napisał naczelny, o obuwiu i własnie właściwosciach ze względu na stopę... :)

Komentarze
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

stopa jako całość przy pronacji ucieka na zewnątrz. natomiast jeśli mówimy o krawędzi stopy lub o pięcie to rzeczywiście będzie to wewnętrzna krawędź.

hmm.. ale moge się oczywiście mylić :)
http://www.asics.pl/running/knowledge/r ... -pronacji/
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, 12:00 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie..mówimy o tym samym :oczko:

Obrazek

Komentarze
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:stopa jako całość przy pronacji ucieka na zewnątrz.
Piechu, coś pokręciłeś. ;) Czy możesz to zdanie rozwinąć?
mar_jas pisze:Dokładnie..mówimy o tym samym :oczko:

Obrazek
Ten obrazek to zbyt daleko idące uproszczenie, często mylące i nieprawdziwe.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, 12:04 przez wigi, łącznie zmieniany 1 raz.
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zamieściłem link z grafiką :)
Chodzi mi o to, że przy pronacji stopy układają się w literę V czyli uciekają na zewnątrz. Widać to szczególnie oglądając pronujacego biegacza :)

Przepraszam, za offtop przy okazji :)
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Zamieściłem link z grafiką :)
Chodzi mi o to, że przy pronacji stopy układają się w literę V czyli uciekają na zewnątrz. Widać to szczególnie oglądając pronujacego biegacza :)
Takie ułożenie stóp bardzo często występuje u pronatorów ale nie zawsze i nie jest to wyznacznik nadmiernej pronacji - takie stawianie stóp może zdarzać się także u supinatorów.
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ