Mam kilka pytań do użytkowników sprzętu wymienionego w temacie:
1. czy urządzenie daje możliwość modyfikacji danych w jednostce czasowej? poprzez wprowadzenie parametrów do poszczególnych etapów treningu? ( min/km, Hr, rpm)szacowanie odleglosci tempem itp.
2. czy suunto zaalarmuje mnie o zmianie fazy treningu?w jaki sposób?
3. czy można zaplanować trening i wgrać do urządzenia ?( dziennie / tygodniowo) przez Komputer i z poziomu samego zegarka?
4. jesli zmieniam dyscyplinę sportową, w trakcie wysiłku to muszę rozpocząć kolejny trening czy występuje opcja multisport? w jaki sposób to działa?
5. foot pod współpracuje z gps jest ten ostatni gubi zasięg? czy w podsumowaniu będą dwa wykresy gps i footpod?
6. istnieje możliwość wciśnięcia przycisku pod wodą?
7 ile domyslnie jest stref treningowych czy mogę je modyfikować (dodać np.) via PC
8 czy urzadzie po porstu działa, nie zawiesza się , komunikacja przebiega płynnie, interfejs jest czytelny domyslny , można modyfikować ekran do swoich potrzeb.
Chciałbym kupić zegarek. Nie mogę zdecydować się pomiędzy dwoma Ambit i femix. Bardzo proszę o poradę, niegdzie nie mogę znaleźć który z nich jest lepszy. Oczywiście Ambit wizualnie bardziej mi się podoba. Zegarek będzie wykorzystywany na co dzień do biegania z GPS i paskiem HR. Z góry dziękuję za pomoc.
najlepiej kupić tego który ci się bardziej podoba. Praktycznie takie same zegarki, nie ma większych różnic między nimi. Fenix trochę dłużej trzyma na baterii w trybie zapisu co 1sekunde ( 17h wg moich pomiarów).
Niestety na żywo widziałem tylko Ambita i to w dodatku wyłączonego femixa niestety nie widziałem. Femix z tego co widziałem jest droższy. A ty dlaczego zdecydowałeś się na garmina ?