ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie dopadł wirus,który na dwa dni zwalił mnie z nóg, więc i z biegania także :wrr:
Ale od poniedziałku wracam do treningów, choć niestety tylko na razie na biezni...

Cava, trzymam kciuki, coby paznokcie pozostały całe i metę przekroczyłaś :oczko:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cava pisze: Już nie mam połowy paznokci bo ogryzłam z nerwów a jedynie wymyśliłam ze się zapiszę, ciekawe co mi zostanie do ogryzania ze stresu przed biegiem.
Chyba tylko te u stóp.
A właśnie przeczytałem taki oto cytat, który znalazł się na plakacie kibiców podczas jednego z maratonów:
"Toenails are for sissies."
Aczkolwiek zakładam, że Ty obgryzałaś te u rąk :)
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

a ja dzisiaj lajtowo :ble:
i znalazlam fajna stronke runtastic.com gdzie nie musze miec ekstra sprzetu zeby jakies orientacyjne pomiary sobie robic...
Mój brat dzisiaj był ze swoim wypasionym telefonem,sciagnąl mi endomondo zebym spróbowala ale w domu nie dzialał.Liczył czas ale dystansu nie nabijał.Dlaczego?

A to info z mojej stronki:
dystans:4,83km
czas:24min
sr tempo: 4:58min/km
sr prędkosc:12:08km/h
Wiem,wiem -nie mam sie czym chwalic ,ale dzisiaj przyszła @ i w ogole nie chcialo mi sie wychodzic :echech:
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tempo 4:58 to jest się czym chwalić :)
Ty na pewno początkująca jesteś?
tak obiektywnie i odczuwalnie - biegłaś szybko czy nie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Endomondo, aby zmierzyć dystans, musi połączyć się z satelitą. W pomieszczeniu, przez ściany, tego nie zrobi, dlatego nie liczył.

A tempo... albo masz źle policzone, albo jesteś super talentem biegowym :) 4:58 min/km to niesamowicie szybko (zważywszy na to, że dopiero kilka tygodni temu doszłaś do 30 minut ciągłego biegu).
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niecałe 5min na kilometr? Nieźle :) Nawet bardzo :) Wczoraj z takim wynikiem wyprzedziłabyś jakieś 70% uczestników ParkRun w Gdańsku :)
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eee, ja biegam o połowę wolniej...
o
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Franklina, Ty biegłaś, czy przed kimś uciekałaś ?? :oczko:
Wynik, nawet dla starej biegającej wygi jest bardzo dobry, gratuluje!!
A może taka wygą Ty tez jesteś?? :hahaha:
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale nabijacie sie czy jak?
jak dla mnie biegłam wolno ale to nie ja robiłam te całe przeliczenia :jatylko:
tez mi sie to wydaje małoprawdopodobne ze w 5min robie kilometr :niewiem: dla pewnosci weszłam jeszcze raz na runtastic ,wpisałam tą trase,wszystkie inne dane i znowu wyszło to samo :spoczko: moze ktos z was spróbuje?moze maja jakis błąd? no nie wiem...nie zawyżam danych bo mi to do niczego nie potrzebne....

a z endemondo wyszłam jeszcze na spacer,po synka do kolezanki,jakies 2km no i oprócz czasu nie liczył nic :ble: moze cos nie łączyło....

dzisiaj to nie wiem czy dam rade wyjsc,nastrój przy @ jak to mówi mój mały "fujowy" (czesto tak mówi na płatki z mlekiem których nie lubi albo na owsianke "mamo to jest fujowe" :hahaha: ) Wszystko mnie wnerwia i drazni,kupiłam sobie drożdżówke ,zrobilam kawe i mam wszystko w nosie :ble: obiad robi K. mi SIĘ nie chce :lalala:

pozdrawiam was cieplusko
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie daje mi spokoju to przelicznie z runtastic :ojoj:
znalazłam trase na równiusieńki 1km :hejhej: i dzisiaj przebiegne tylko to,zeby sprawdzic ile mi to zajmie w MOIM normalnym tempie...ogolnie to mi sie nie chce ale ciekawosc mnie pożera :spoczko:

w zasadzie KILOMETR to nie jest jakos porażająco duzo :niewiem:
Obrazek
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Franklina,nie nabijamy się, ale Twoje wyniki,jak dla początkującego biegacza są po prostu za rewelacyjne ;)
Choć może drzemie w Tobie taki potencjał/power, że dajesz rade truchtać w tempie poniżej 5 min.
A endomondo musiało nie złapać sygnału gps.. ja tak mam czasem ze sport truckerem - resetuję wtedy telefon.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aldonka ja sie nie znam na tych pomiarach i mozliwosciach-w ogole mam nijakie pojecie o bieganiu.Dlatego daliscie mi do myslenia i postanowilam sprawdzic .Nie po to zeby cos komus udowadniac ale po prostu z czystej ludzkiej ciekawosci :hahaha:
a przed chwila znalazłam to:

http://maratony24.pl/baza_biegow/usteck ... a,759.html

moje okolice wiec prawdopodobnie to bedzie mój pierwszy publiczny bieg/trucht/zwał jak zwał :hahaha: do trójmiasta to nie mam jak dotrzec,auta niestety nie mamy a zdzieckiem tez ciezko sie zorganizowac...od czegos trzeba zacząć :spoko: do i do wakacji to mam nadzieje ze jeszcze poprawie wyniki :ble:
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak rejestrujesz trasę w tym runstatic? rozumiem, że masz jakieś urządzenie z gps, z którego potem sczytujesz dane w runstatic? bo może gdzieś tu jest błąd. jeżeli faktycznie biegasz w tym tempie i trwasz w dobrym (w miarę) zdrowiu, to czapki z głów i koniecznie pomyśl o tym jak rozwijać swój biegowy talent :) nie, nie nabijam się, zazdroszczę :)
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acha, tylko ten test na 1 km też może być niemiarodajny. inaczej się biegnie z nastawieniem, że robię 1 km, a inaczej 5 czy 10 km.
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matika
tam sie zaznacza trase na mapie,wpisuje czas w jakim sie tą trase przebiegło,pauzy,wage...nie mam gprsa,nie mam extra komórki,chodziło mi bardziej tak na oko,pi razy drzwi...no i chyba własnie tam tak podaja :hahaha:

przebieglam ten kilometr ze stoperem w ręku i...

....5:38 czyli prawie minute sie "walnęli" :hej:

Tak w zasadzie to nie ma znaczenia dla mnie ale skoro juz poruszyliscie temat :oczko: :oczko: :oczko: ja naprawde nie biegne na czas i po jakies wielkie osiagniecia :nienie:

dzis boli mnie brzuch-pobiegłam równy kilometr i spacerkiem wróciłam do domu :bleble: nie chce mi sie i tyle
Obrazek
ODPOWIEDZ