ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- Aldona
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mnie dopadł wirus,który na dwa dni zwalił mnie z nóg, więc i z biegania także
Ale od poniedziałku wracam do treningów, choć niestety tylko na razie na biezni...
Cava, trzymam kciuki, coby paznokcie pozostały całe i metę przekroczyłaś
Ale od poniedziałku wracam do treningów, choć niestety tylko na razie na biezni...
Cava, trzymam kciuki, coby paznokcie pozostały całe i metę przekroczyłaś
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
A właśnie przeczytałem taki oto cytat, który znalazł się na plakacie kibiców podczas jednego z maratonów:cava pisze: Już nie mam połowy paznokci bo ogryzłam z nerwów a jedynie wymyśliłam ze się zapiszę, ciekawe co mi zostanie do ogryzania ze stresu przed biegiem.
Chyba tylko te u stóp.
Aczkolwiek zakładam, że Ty obgryzałaś te u rąk"Toenails are for sissies."
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!
a ja dzisiaj lajtowo
i znalazlam fajna stronke runtastic.com gdzie nie musze miec ekstra sprzetu zeby jakies orientacyjne pomiary sobie robic...
Mój brat dzisiaj był ze swoim wypasionym telefonem,sciagnąl mi endomondo zebym spróbowala ale w domu nie dzialał.Liczył czas ale dystansu nie nabijał.Dlaczego?
A to info z mojej stronki:
dystans:4,83km
czas:24min
sr tempo: 4:58min/km
sr prędkosc:12:08km/h
Wiem,wiem -nie mam sie czym chwalic ,ale dzisiaj przyszła @ i w ogole nie chcialo mi sie wychodzic
i znalazlam fajna stronke runtastic.com gdzie nie musze miec ekstra sprzetu zeby jakies orientacyjne pomiary sobie robic...
Mój brat dzisiaj był ze swoim wypasionym telefonem,sciagnąl mi endomondo zebym spróbowala ale w domu nie dzialał.Liczył czas ale dystansu nie nabijał.Dlaczego?
A to info z mojej stronki:
dystans:4,83km
czas:24min
sr tempo: 4:58min/km
sr prędkosc:12:08km/h
Wiem,wiem -nie mam sie czym chwalic ,ale dzisiaj przyszła @ i w ogole nie chcialo mi sie wychodzic
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Endomondo, aby zmierzyć dystans, musi połączyć się z satelitą. W pomieszczeniu, przez ściany, tego nie zrobi, dlatego nie liczył.
A tempo... albo masz źle policzone, albo jesteś super talentem biegowym 4:58 min/km to niesamowicie szybko (zważywszy na to, że dopiero kilka tygodni temu doszłaś do 30 minut ciągłego biegu).
A tempo... albo masz źle policzone, albo jesteś super talentem biegowym 4:58 min/km to niesamowicie szybko (zważywszy na to, że dopiero kilka tygodni temu doszłaś do 30 minut ciągłego biegu).
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Niecałe 5min na kilometr? Nieźle Nawet bardzo Wczoraj z takim wynikiem wyprzedziłabyś jakieś 70% uczestników ParkRun w Gdańsku
- Aldona
- Stary Wyga
Franklina, Ty biegłaś, czy przed kimś uciekałaś ??
Wynik, nawet dla starej biegającej wygi jest bardzo dobry, gratuluje!!
A może taka wygą Ty tez jesteś??
Wynik, nawet dla starej biegającej wygi jest bardzo dobry, gratuluje!!
A może taka wygą Ty tez jesteś??
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
ale nabijacie sie czy jak?
jak dla mnie biegłam wolno ale to nie ja robiłam te całe przeliczenia
tez mi sie to wydaje małoprawdopodobne ze w 5min robie kilometr dla pewnosci weszłam jeszcze raz na runtastic ,wpisałam tą trase,wszystkie inne dane i znowu wyszło to samo moze ktos z was spróbuje?moze maja jakis błąd? no nie wiem...nie zawyżam danych bo mi to do niczego nie potrzebne....
a z endemondo wyszłam jeszcze na spacer,po synka do kolezanki,jakies 2km no i oprócz czasu nie liczył nic moze cos nie łączyło....
dzisiaj to nie wiem czy dam rade wyjsc,nastrój przy @ jak to mówi mój mały "fujowy" (czesto tak mówi na płatki z mlekiem których nie lubi albo na owsianke "mamo to jest fujowe" ) Wszystko mnie wnerwia i drazni,kupiłam sobie drożdżówke ,zrobilam kawe i mam wszystko w nosie obiad robi K. mi SIĘ nie chce
pozdrawiam was cieplusko
jak dla mnie biegłam wolno ale to nie ja robiłam te całe przeliczenia
tez mi sie to wydaje małoprawdopodobne ze w 5min robie kilometr dla pewnosci weszłam jeszcze raz na runtastic ,wpisałam tą trase,wszystkie inne dane i znowu wyszło to samo moze ktos z was spróbuje?moze maja jakis błąd? no nie wiem...nie zawyżam danych bo mi to do niczego nie potrzebne....
a z endemondo wyszłam jeszcze na spacer,po synka do kolezanki,jakies 2km no i oprócz czasu nie liczył nic moze cos nie łączyło....
dzisiaj to nie wiem czy dam rade wyjsc,nastrój przy @ jak to mówi mój mały "fujowy" (czesto tak mówi na płatki z mlekiem których nie lubi albo na owsianke "mamo to jest fujowe" ) Wszystko mnie wnerwia i drazni,kupiłam sobie drożdżówke ,zrobilam kawe i mam wszystko w nosie obiad robi K. mi SIĘ nie chce
pozdrawiam was cieplusko
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Aldona
- Stary Wyga
Franklina,nie nabijamy się, ale Twoje wyniki,jak dla początkującego biegacza są po prostu za rewelacyjne
Choć może drzemie w Tobie taki potencjał/power, że dajesz rade truchtać w tempie poniżej 5 min.
A endomondo musiało nie złapać sygnału gps.. ja tak mam czasem ze sport truckerem - resetuję wtedy telefon.
Choć może drzemie w Tobie taki potencjał/power, że dajesz rade truchtać w tempie poniżej 5 min.
A endomondo musiało nie złapać sygnału gps.. ja tak mam czasem ze sport truckerem - resetuję wtedy telefon.
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
aldonka ja sie nie znam na tych pomiarach i mozliwosciach-w ogole mam nijakie pojecie o bieganiu.Dlatego daliscie mi do myslenia i postanowilam sprawdzic .Nie po to zeby cos komus udowadniac ale po prostu z czystej ludzkiej ciekawosci
a przed chwila znalazłam to:
http://maratony24.pl/baza_biegow/usteck ... a,759.html
moje okolice wiec prawdopodobnie to bedzie mój pierwszy publiczny bieg/trucht/zwał jak zwał do trójmiasta to nie mam jak dotrzec,auta niestety nie mamy a zdzieckiem tez ciezko sie zorganizowac...od czegos trzeba zacząć do i do wakacji to mam nadzieje ze jeszcze poprawie wyniki
a przed chwila znalazłam to:
http://maratony24.pl/baza_biegow/usteck ... a,759.html
moje okolice wiec prawdopodobnie to bedzie mój pierwszy publiczny bieg/trucht/zwał jak zwał do trójmiasta to nie mam jak dotrzec,auta niestety nie mamy a zdzieckiem tez ciezko sie zorganizowac...od czegos trzeba zacząć do i do wakacji to mam nadzieje ze jeszcze poprawie wyniki
-
- Zaprawiony W Bojach
a jak rejestrujesz trasę w tym runstatic? rozumiem, że masz jakieś urządzenie z gps, z którego potem sczytujesz dane w runstatic? bo może gdzieś tu jest błąd. jeżeli faktycznie biegasz w tym tempie i trwasz w dobrym (w miarę) zdrowiu, to czapki z głów i koniecznie pomyśl o tym jak rozwijać swój biegowy talent nie, nie nabijam się, zazdroszczę
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
matika
tam sie zaznacza trase na mapie,wpisuje czas w jakim sie tą trase przebiegło,pauzy,wage...nie mam gprsa,nie mam extra komórki,chodziło mi bardziej tak na oko,pi razy drzwi...no i chyba własnie tam tak podaja
przebieglam ten kilometr ze stoperem w ręku i...
....5:38 czyli prawie minute sie "walnęli"
Tak w zasadzie to nie ma znaczenia dla mnie ale skoro juz poruszyliscie temat ja naprawde nie biegne na czas i po jakies wielkie osiagniecia
dzis boli mnie brzuch-pobiegłam równy kilometr i spacerkiem wróciłam do domu nie chce mi sie i tyle
tam sie zaznacza trase na mapie,wpisuje czas w jakim sie tą trase przebiegło,pauzy,wage...nie mam gprsa,nie mam extra komórki,chodziło mi bardziej tak na oko,pi razy drzwi...no i chyba własnie tam tak podaja
przebieglam ten kilometr ze stoperem w ręku i...
....5:38 czyli prawie minute sie "walnęli"
Tak w zasadzie to nie ma znaczenia dla mnie ale skoro juz poruszyliscie temat ja naprawde nie biegne na czas i po jakies wielkie osiagniecia
dzis boli mnie brzuch-pobiegłam równy kilometr i spacerkiem wróciłam do domu nie chce mi sie i tyle