GPS Onmove 500

Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

ktoś może już korzysta z tego sprzętu i mógłby się podzielić doświadczeniami?

http://www.decathlon.pl/zegarek-gps-onm ... 23881.html
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
PKO
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

słyszałem od kogos ze jak za taka cene jako nowy to jest wart zakupu
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ten zegarek to zasadniczo to samo co Kalenji 300 GPS, a test tego zegarka jest dostępny w dziale Sprzęt. Na forum w dziale TECHNO znajdziesz też tematy o Kalenji 300 GPS (np. ten) oraz o Kalenji 700 GPS czyli nieco rozbudowanej wersji, m.in. z pomiarem pulsu (w zasadzie to samo co ten zegarek).
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Crocodil pisze:Ten zegarek to zasadniczo to samo co Kalenji 300 GPS, a test tego zegarka jest dostępny w dziale Sprzęt. Na forum w dziale TECHNO znajdziesz też tematy o Kalenji 300 GPS (np. ten) oraz o Kalenji 700 GPS czyli nieco rozbudowanej wersji, m.in. z pomiarem pulsu (w zasadzie to samo co ten zegarek).

Panowie po co w tym urządzeniu jest gps? on śladu na mapie nie kroi, nie? czy tylko do pomiaru odległości przebiegniętej on służy?
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kawo pisze:
Crocodil pisze:Ten zegarek to zasadniczo to samo co Kalenji 300 GPS, a test tego zegarka jest dostępny w dziale Sprzęt. Na forum w dziale TECHNO znajdziesz też tematy o Kalenji 300 GPS (np. ten) oraz o Kalenji 700 GPS czyli nieco rozbudowanej wersji, m.in. z pomiarem pulsu (w zasadzie to samo co ten zegarek).

Panowie po co w tym urządzeniu jest gps? on śladu na mapie nie kroi, nie? czy tylko do pomiaru odległości przebiegniętej on służy?
Zapisuje ślad gps dzięki czemu: mierzy długość trasy, przewyższenia, podaje tempo/prędkość. Plus, nawiguje po stworzonej wcześniej lub aktualnie pokonywanej trasie.
Bez gps'u byłby to zwykły stoper za 5 stówek :) (zważywszy brak pomiaru pulsu).
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

filipsz pisze:
kawo pisze:

Zapisuje ślad gps dzięki czemu: mierzy długość trasy, przewyższenia, podaje tempo/prędkość. Plus, nawiguje po stworzonej wcześniej lub aktualnie pokonywanej trasie.
Bez gps'u byłby to zwykły stoper za 5 stówek :) (zważywszy brak pomiaru pulsu).
ale to można wpisać trasę do tego urządzenia? jak? później jakoś to na mapę można zrzucić?
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tworzysz trasę w zewnętrznym programie i zgrywasz ją do zagarka ( jest to program dołączony do zegarka; prawdopodobnie obsługuje jakiś popularny standard(y) także można "rysować" trasy też w innych aplikacjach bądź importować gotowe pliki z trasami ) Zegarek nie wyświetla mapy (jeśli to masz na myśli) Prowadzi w odpow. kierunku za pomocą (prawdopodobnie) strzałki podając też ewentualnie odległość do następnego punktu trasy.
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

filipsz pisze:Tworzysz trasę w zewnętrznym programie i zgrywasz ją do zagarka ( jest to program dołączony do zegarka; prawdopodobnie obsługuje jakiś popularny standard(y) także można "rysować" trasy też w innych aplikacjach bądź importować gotowe pliki z trasami ) Zegarek nie wyświetla mapy (jeśli to masz na myśli) Prowadzi w odpow. kierunku za pomocą (prawdopodobnie) strzałki podając też ewentualnie odległość do następnego punktu trasy.

aha, rozumiem, w zasadzie to jest całkiem fajne. póki co mam zwykły pulsometr i to dla mnie wyposażenie obowiązkowe, a gps sobie w sporttrakerze w kom trzymam i potem na strone wrzucam. ale w zasadzie ta mapa niepotrzebna, a przy takim zegarku to nie trza nosić kom, wszytsko w jednym.
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zegarek został zakupiony i już jest po pierwszym sprawdzianie. Całkiem oki większość, tylko muszę dojść do tego na czym muszę biegać, aby czas kilometra się wyświetlał przebiegniętego, a nie tylko średni czas biegu na kilometr. Jedynie gps w dwóch miejscach przebiegł przez środek bloku patrząc na mapę 12 km treningu...
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

patryk91 pisze:Zegarek został zakupiony i już jest po pierwszym sprawdzianie. Całkiem oki większość, tylko muszę dojść do tego na czym muszę biegać, aby czas kilometra się wyświetlał przebiegniętego, a nie tylko średni czas biegu na kilometr. Jedynie gps w dwóch miejscach przebiegł przez środek bloku patrząc na mapę 12 km treningu...

a czy ktoś tu używal pulsometrów polara? jak się sprawują produkty tej marki?
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Polar to sprawdzona marka i mam nawet na sprzedaż podstawowy pulsometr Polara...

A moje pytanie to czy jest jakiś program do zgrywania wykonanych treningów tak, aby pokazać w internecie? Bo firmowy program Onmova nie ma takiej opcji... ;/
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kawo pisze:
patryk91 pisze:Zegarek został zakupiony i już jest po pierwszym sprawdzianie. Całkiem oki większość, tylko muszę dojść do tego na czym muszę biegać, aby czas kilometra się wyświetlał przebiegniętego, a nie tylko średni czas biegu na kilometr. Jedynie gps w dwóch miejscach przebiegł przez środek bloku patrząc na mapę 12 km treningu...

a czy ktoś tu używal pulsometrów polara? jak się sprawują produkty tej marki?
Wg mnie Polar nie odstaje jakościowo od garmina czy timexa a sunto nie miałem także nie mam porównania.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

patryk91 pisze:Polar to sprawdzona marka i mam nawet na sprzedaż podstawowy pulsometr Polara...

A moje pytanie to czy jest jakiś program do zgrywania wykonanych treningów tak, aby pokazać w internecie? Bo firmowy program Onmova nie ma takiej opcji... ;/
W Geonaute Software (tak nazywa się to oprogramowanie), można wyeksportować trening do kilku formatów, m.in. do chyba najpopularniejszego pliku GPX. Pliki GPX można zaimportować w zasadzie we wszystkich serwisach webowych. Z całą pewnością w Endomondo, RunKeeper i Run-Log (testowane osobiście).

O ile wiem to Geonaute przygotowuje też swój własny serwis treningowy, zbliżony np. do Garmin Connect, z tym że idzie im to niestety dosyć powoli.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ