Azile - Komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pomalu powinnas zwiekszac dystans na treningach. Czas na wejscie na kolejny stopien, nie ogladaj sie za siebie aby sie w glowie nie zakrecilo i abys z nich nie spadla. Proponuje minimalny dystans treningowy okolo 6km, no i jakis spokojny, rozsadny plan by sie przydal.
-
- Zaprawiony W Bojach
Powoli, wszystko przyjdzie z czasem. Najpierw trochę ustabilizowania i biegania te 3-4 razy w tygodniu. A plan pewnie by w tym pomógł. Ja, gdy zaczynałem i byłem już w stanie biec 30 minut, wziąłem się za taki plan PUMY 8-12 km. Tak było mi łatwiej. Może warto spróbować 

-
- Zaprawiony W Bojach
W tamtym roku robiłam dystanse od 6-8 km,ale wydaje mi się,że wolę skupić się na krótszych dystansach typu 5 km.Miałam pisać o moim własnym planie,zrobionym specjalnie pode mnie(ode mnie
). Wolę sama sobie wyznaczać jaki trening dzisiaj robię,bo wiem kiedy jestem przemęczona,kiedy stać mnie na lepszy trening i tak dalej.Na blogu napiszę,jaki mam plan np. na przyszły tydzień i sami ocenicie czy jest on dobrze zaplanowany(jako tako oczywiście..) i czy w ogóle powinnam robić takie treningi.

,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''
Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

-
- Zaprawiony W Bojach
To czekamy. Z tym, że jeśli chcesz poprawić wynik na 5 km, to wcale nie oznacza, że takie dystanse musisz biegać na treningach. Możesz biegać raz po 10 km (spokojnym tempem), raz krótsze interwały, raz robić podbiegi, a raz przebieżki.
Trening nie ma być wyścigiem - ma do niego przygotować
Trening nie ma być wyścigiem - ma do niego przygotować

-
- Zaprawiony W Bojach
Maksio97 ,można powiedzieć,że prawie o to samo mi chodziło z wyjątkiem dystansów,ale skoro tak mówisz,to troszkę zwiększę.Co do tych treningów to taki miałam plan,że raz w tygodniu podbiegi,przebieżki,interwały,dłuższe wybieganie i spokojny bieg.Tylko możesz mi powiedzieć w jakiej to ma być kolejności?Tak,żebym nie była za bardzo przemęczona?
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''
Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Powiedz mamie, że forumowe waryjoty to przy -15 biegają i żyją 

-
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio się z Nią o to pokłóciłam,ale nie powiem co odpowiedziała na moje ,,jakoś inni normalnie w taką pogodę biegają'' :D
Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

-
- Zaprawiony W Bojach
Hej, już odpowiadam. Generalnie to trzeba przeplatać treningi lekkie z tymi bardziej wymagającymi. Nie warto też przesadzać z liczbą treningów. Sądzę, że u ciebie wystarczy biegać 4 razy na tydzień. Jeśli masz w pobliżu jakąś górkę, to warto, żebyś robiła podbiegi. Przebieżki też są fajnym treningiem - możesz je stosować. Poza tym raz w tygodniu można pobiec coś dłuższego (typu 60-80 minut, jak dzisiaj) oraz interwały/kros albo jeszcze coś innego.azile pisze:Maksio97 ,można powiedzieć,że prawie o to samo mi chodziło z wyjątkiem dystansów,ale skoro tak mówisz,to troszkę zwiększę.Co do tych treningów to taki miałam plan,że raz w tygodniu podbiegi,przebieżki,interwały,dłuższe wybieganie i spokojny bieg.Tylko możesz mi powiedzieć w jakiej to ma być kolejności?Tak,żebym nie była za bardzo przemęczona?
Tak więc jeśli w poniedziałek robisz interwały, to w środę możesz zrobić przebieżki, w piątek wybieganie, a w sobotę podbiegi.
Jeśli po wybieganiu jesteś bardzo zmęczona, to niech następnym treningiem będzie coś, co jest dla ciebie łatwe. Ja przynajmniej coś takiego stosuję i jak dotąd się sprawdza.
Maks
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki,Maks97.
Właśnie o to mi chodziło.Wczoraj miałam wybieganie i biegłam wolno i spokojnie,więc dzisiaj zdecydowałam się zrobić przebieżki
Jutro spokojny bieg,a w poniedziałek podbiegi.Może tak być?
Właśnie o to mi chodziło.Wczoraj miałam wybieganie i biegłam wolno i spokojnie,więc dzisiaj zdecydowałam się zrobić przebieżki

Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

-
- Zaprawiony W Bojach
Ale 4 treningi pod rząd? A jakie masz oprócz tego zajęcia sportowe w tygodniu?
Przydałby się chociaż dzień odpoczynku. Ja, jeśli mam 2 WF-y w tygodniu, we wtorek i w środę, to treningi staram się robić w poniedziałek, czwartek, piątek i niedzielę. Przy czym w niedzielę biegam rano, w poniedziałek po południu. W czwartek rano, a w piątek po szkole.
Ostatnio mniej biegałaś (chyba), ale nie próbuj tego jak najszybciej nadrabiać. Jak to jest pisane w ulotkach do leków: nie należy stosować dawki podwójnej w celu uzupełnienia pominiętej dawki
Przydałby się chociaż dzień odpoczynku. Ja, jeśli mam 2 WF-y w tygodniu, we wtorek i w środę, to treningi staram się robić w poniedziałek, czwartek, piątek i niedzielę. Przy czym w niedzielę biegam rano, w poniedziałek po południu. W czwartek rano, a w piątek po szkole.
Ostatnio mniej biegałaś (chyba), ale nie próbuj tego jak najszybciej nadrabiać. Jak to jest pisane w ulotkach do leków: nie należy stosować dawki podwójnej w celu uzupełnienia pominiętej dawki

-
- Wyga
twoja mama zapewne nie chciałaby wiedzieć, w jaką pogodę i jak ubrany biega na treningach mój jedenastoletni synazile pisze:Ostatnio się z Nią o to pokłóciłam,ale nie powiem co odpowiedziała na moje ,,jakoś inni normalnie w taką pogodę biegają'' :D

-
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio mniej biegałaś (chyba)[/quote]
Nie chyba,tylko na pewno,z własnej głupoty

Sorry,pomyłka.W poniedziałki nigdy nie biegam,bo na następny dzień mam ważne lekcje.Wolne mam zazwyczaj w poniedziałki i czwartki.W czwartek mam 2h sks z siatkówki.W piątki miałam kiedyś też sks z kosza,ale nie ma go do marca,więc wtedy też biegam.maksio97 pisze:Ale 4 treningi pod rząd? A jakie masz oprócz tego zajęcia sportowe w tygodniu?
twoja mama zapewne nie chciałaby wiedzieć, w jaką pogodę i jak ubrany biega na treningach mój jedenastoletni syn

Zgaduję,że na pewno by nie chciała wiedzieć

Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach

Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

- Dobajka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,58
- Życiówka w maratonie: 4'19
Z mamami jest czasem ciężko
Moje dzieci też tak sądzą ale...mama też człowiek i jak sama zobaczy,że nie chorujesz po bieganiu to odpuści...
Tylko,że jak się tak będziesz ukrywała z bieganiem to raczej nie zobaczy...
Może lepiej pogadać i poprosić o termin...na test

Tylko,że jak się tak będziesz ukrywała z bieganiem to raczej nie zobaczy...