Dyskusja - test niskobudżetowej odzieży, Hi tec, Brubeck,

saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja sobie Brubecka chwalę. Jest kilka wersji .. DRY, FIT, AREATE

Teraz w zimie używam koszulki DRY z krótkim rękawem i jak bardzo zimno to mam też z długim .. ale to bardzo rzadko. Na to idzie bluza lub cienka kurteczka jak jest wietrznie lub deszczowo a jak bardzo zimno to zimówka dobsona. Trzech warstw jeszcze nie miałem nigdy na sobie.

Jak jest cieplej to biorę DRY'a z długim rękawem a na to zwykłą biegową z krótkim.

W wiosne / jesień jak jest cieplej biorę samą koszulkę z krótkim rękawiem DRY lib nieco cieńszą FIT.

Jak jest jeszcze cieplej to koszulkę z krótkim rękawem AREATE.

A jak jest jeszcze cieplej to bezrękawnik AREATE.

Nie daję linków bo znaleźć nietrudno.

Tak więc na 1szej (gdy cieplej jedynej) warstwie cały czas Brubecka. Dlaczego ? Bo wg mnie jest przyjemniejszy od zwykłych koszulek typowo biegowych które są zazwyczaj z Poliestru. I jakiś taki niepotliwy i fajnie oddychający. Może to kwestia ich składu.

AREATE: 58% poliamid, 42% poliester
FIT: 64% poliamid, 36% polipropylen
DRY: 25% poliester, 75% poliamid

Co kraj to obyczaj :-)
PKO
MilanRunner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:21

Nieprzeczytany post

Zaopatrzyłem się niedawno w koszulkę z długimi rękawami Brubeck Thermo. Rzeczywiście fajnie się biega, trzyma ciepło i jest to fajna, ciekawa opcja na zimę. Jakoś się trochę przekonuję do nowych technologii :usmiech: .
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od zeszłego roku mam bluzę thermo z długim rękawem Hi Tec. Więcej była używana w tenisie, teraz doszło bieganie. Złego słowa nie powiem. Pod balonem, gdzie często jest zimno i ledwo powyżej zera, to ta bluza plus koszulka tenisowa z krótkim rękawem sprawiała, że było mi w sam raz. Czasem nawet za ciepło. Hi Tec według mnie to dobra firma, ale bez fajerwerków. Nie wiem, jak zachowa się przy temperaturach poniżej -10 (w takiej najzimniejszej biegałem). Przy bieganiu na to kładę bluzę thermo Nike z thermafitem, a na 3 warstwę Nike Shifter Jacket. Mi jest w tym zestawie ciepło, może nawet momentami za bardzo.
MilanRunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegałem dziś trochę więcej niż ostatnio z kolegą... no i już rewelacji nie było. Ciepło było, ale koszulka była jednak mocno przepocona i wręcz mokra na plecach... nieprzyjemnie. Także moje przekonywanie sie do termoaktywnej odzieży... idzie powoli...
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MilanRunner pisze:Biegałem dziś trochę więcej niż ostatnio z kolegą... no i już rewelacji nie było. Ciepło było, ale koszulka była jednak mocno przepocona i wręcz mokra na plecach... nieprzyjemnie. Także moje przekonywanie sie do termoaktywnej odzieży... idzie powoli...
Bo seria Thermo nie nadaje się do biegania, jest za gruba i za ciepła. To jest bielizna do pieszych wycieczek itp.
Już wcześniej pisałem, że ludzie błędnie pojmują termin "bielizna termoaktywna".
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
MilanRunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
MilanRunner pisze:Biegałem dziś trochę więcej niż ostatnio z kolegą... no i już rewelacji nie było. Ciepło było, ale koszulka była jednak mocno przepocona i wręcz mokra na plecach... nieprzyjemnie. Także moje przekonywanie sie do termoaktywnej odzieży... idzie powoli...
Bo seria Thermo nie nadaje się do biegania, jest za gruba i za ciepła. To jest bielizna do pieszych wycieczek itp.
Już wcześniej pisałem, że ludzie błędnie pojmują termin "bielizna termoaktywna".
Nie znam się może, ale pani w sklepie właśnie taką mi poleciła gdy pytałem o bieliznę do biegania. Może tak jak i ja się nie znała.... Ja wiem, czy ona jest taka gruba i ciepła, polemizowałbym... ciepła jest, ale też bez szaleństw... co do grubości, tak sobie... Tak naprawdę zakładałem zwykłe koszulki i było ok. Dobrym produktem reklamowanym jako second layer.. była bluza biegowa 4F... też termoakywna, ona jest sporo cieplejsza i fajnie chłonie pot. Kupiłem kiedyś na przecenie w wtedy nowootwartym sklepie 4F... nie pamiętam za ile :usmiech: i też w niej trochę biegam.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Koszulka jest mokra czy mokre sa plecy i jest zimno, bo jesli tylko koszulka jest mokra to jest to calkowicie normalne.
MilanRunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

yaro1986 pisze:Koszulka jest mokra czy mokre sa plecy i jest zimno, bo jesli tylko koszulka jest mokra to jest to calkowicie normalne.
Hej wiem, fizjologii sie nie oszuka i koszulka będzie mokra. Jednak mokre były dość mocno plecy co też powodowało, że jak wracałem już sobie spacerkiem do domu, było troszkę zimno...
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy obecnych temperaturach po biegu niestety nie mozna uprawiac spacerkow w tych samych ciuchach :-). Seria Thermo jest faktycznie troche za ciepla do biegania, a sprzedawcy sa rozni wiec to ze doracil tak a nie inaczej nic ze stanem faktycznym nie musi miec wspolnego.

Chociaz kiedys biegalem w Thermo z dlugim rekawem a na to jakas techniczna z krotkim ... przy 8 stopniach bez wiatru pewnie bedzie ok.

Po prostu zawsze trzeba dobrac stroj do pogody, naszego poczucia ciepla oraz intensywnosci treningu ... niestety termoaktywna nie oznacza ze bedzie sie sama dopasowywac.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ