BIELSKO-BIAŁA - ul. Jaworzańska 120. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:59
Życiówka w maratonie: 3:35:49
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak macie fajne zdjęcia z treningów BbL z Bielska-Białej, wrzućcie je na facebooka, link do BbL Bielsko-Biała, http://www.facebook.com/BiegamBoLubieBielskoBiala .
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Tomek_BBiala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

... dla naszych odważnych koleżanek z BBL za udział i LOKATY w biegu barbórkowym w Rybniku !!!
SUPER !!!

No i członkowie ULTAR BESKID SPORT PIERWSZE I DZIEISĄTA LOKATA w kategoriach !!!
WOJTEK - BRAWO !!!
DAWID - BRAWO !!!
ZA TYCH CO SZALENI !!!
Tomek_BBiala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Informuję, o treningu jaki odbył się wczoraj (WTOREK 18.12) o godz. 20.10.
Miejsce spotkania - parking przy restauracji FOLWARK Bielsko-Biała.
Dystans: ok 8,5 km leciutkiego biegania.

Spotkania takie będą organizowane dla wszystkich sympatykow, którzy nie chcą się rozstawać z bieganiem w okresie zimowym, kiedy BBL formalnie odpoczywa.

Kolejne spotkanie SOBOTA 22-12 STADION w Wapienicy jak zawsze godz. 9:30. PLAN ???? Zależny od pogody.

Wszyscy, którzy mają ochotę potruchtać mile widziani.

Zachęcam do dzielenia się informacjami o spotkaniach.
ZA TYCH CO SZALENI !!!
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli macie ochotę się trochę zmęczyć, to jutro, 23/12/2012, o godz. 9.00, u zbiegu ulic Łagodnej i Urodzajnej, robimy z Bogdanem długie wybieranie (spacer biegowy), około 14 km.
Plan: wybiegamy na Przegibek, potem kontynuujemy na Gaiki (808m n.p.m), zbiegamy czerwonym szlakiem na Straconkę (wybiegamy obok kościoła) i biegniemy w kierunku początku naszego spaceru biegowego, kończymy u zbiegu ulic Łagodna-Urodzajna. Przewidziany czas, ok. 1h45 (zależy od tempa...).
Będzie miło jeśli się ktoś dołączy. Startujemy punktualnie o 9.00.
Tomek_BBiala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Serdeczne GRATUACJE dla Janka i Iwony !!!

PIERWSZA OFICJALNA (sylwestrowo-krakowska) DYCHA ZA WAMI :)

TERAZ JUŻ TYLKO MOŻE BYĆ LEPIEJ !!!

Ja postaram się wktótce dołaczyć do Was po tych moich kontuzjach.

Ps. Dla zainteresowanych, z tego co mi wiadomo trwają nieoficjalnie spotkania BBL przed stadionem w Wapienicy w sobotę o 9.30. Ja z racji kontuzji nieco wypadlem z harmonogramu .... proszę o ewentualną poprawkę. Pozdrawiam
ZA TYCH CO SZALENI !!!
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Długie wybieganie na Błatnią. W niedzielę, 6/01/2013, g. 9.00, jeśli ktoś ma ochotę dołączyć, biegniemy spod stadionu w Wapienicy na Błatnią. Tempo będzie bardzo spokojne. Dystans ok. 10-15km. Przewyższenie ok. 400m. Czas, zależy od tempa, ok. 1h45. Serdecznie wszystkich chętnych zapraszamy.
Tomek_BBiala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Byłem w okolicy.
Po miesiącu przerwy (kontuzja) na małym truchcie, mogłem dołaczyć do Was, choć po 5 km kontuzja zaczęła mi znów doskwierać, i grzecznie spacerkiem wróciłem do domu :)
Pozdrawiam
ZA TYCH CO SZALENI !!!
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zrób sobie, tak jak Jarek mówił, przerwę... Przynajmniej dwa tygodnie... Jakaś siłownia (rower stacjonarny), basen... Kontuzja musi mieć szansę się zregenerować... Odpoczynek to też trening! Zobaczysz po przerwie będziesz silniejszy. Wiem to bo sam miałem problemy z kolanem. Zrobiłem miesiąc przerwy od biegania, nie od treninów (treningi takie, które nie obciążają bolących miejsc) i po miesiącu miałem lepsze wyniki niż wcześniej.
P.S. Zapisałem się na półmaraton w Żywcu (17/03), Orlen Warsaw Marathon (21/04) i bieg Fiata (26/05).
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A... Widzę, że miałeś przerwę... Przykra sprawa... Widać jeszcze za wcześnie żeby wrócić do biegania... Wracaj jak najszybciej do biegania... Pozdrawiam.
Tomek_BBiala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki za wsparcie duchowe :)

Pas biodrowo piszczelowy, lub jak to mówią "kolano biegacza".

Wyjdę z tego. 2 razy dziennie plan rehabilitacyjny zawzięcie więc MUSI być OK.

Co do zawodow jeszcze się nie zapisuję. Do połowy lutego mam przerwę z biegania, więc ... ostrożnie zobaczę na jakie dystanse będę mógł bezpiecznie wskoczyć, by się nie zakontuzjować jakąś 20-dziestką w marcu ... Muszę zdac się trochę na rozsądek w tej materii i speców od rehabilitacji.
A bieganie będę musiał niejako rozpocząć od zera !!!

Ale nie dam się uziemić !!!
Pozdrawiam
ZA TYCH CO SZALENI !!!
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki ;)
Jarek Rakowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 2 dni
Życiówka w maratonie: 2 dni + 2h

Nieprzeczytany post

Hej,
Dnia 12.01.2012 BBL Bielsko-Biała zorganizował zimową ekspedycję na szczyt Koziej Góry. Wyjście z obozu III-go w Cygańskim Lesie nastąpiło raczej po wschodzie słońca. Ekspedycja została poprowadzona ścianą północną, a atak szczytowy nastąpił jeszcze przed południem. Zdobycie szczytu wywołało dużą radość wśród uczestników, zwłaszcza niektórych (co widać na zdjęciach). Po skonsumowaniu 1 herbaty i 2 prince-polo nastąpiła szybka ewakuacja ze szczytu z powodu trudnych warunków atmosferycznych, wytyczona nowym szlakiem, którego do tej pory nikt nie zna. Wszyscy dotarli do obozu III-go, wsiedli do aut i pojechali do domu.

Link do zdjęć:

https://picasaweb.google.com/1025146129 ... rx0cPrrAE#
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BbL Bielsko-Biała pisze: P.S. Zapisałem się na półmaraton w Żywcu (17/03), Orlen Warsaw Marathon (21/04) i bieg Fiata (26/05).
Mam tak samo jak Ty :-)

Ja dziś biegałem z Wojtkiem G. i to wystrczy aby cały tydzień nie biegać nic :-)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jarek Rakowski pisze:Hej,
Dnia 12.01.2012 BBL Bielsko-Biała zorganizował zimową ekspedycję na szczyt Koziej Góry. Wyjście z obozu III-go w Cygańskim Lesie nastąpiło raczej po wschodzie słońca. Ekspedycja została poprowadzona ścianą północną, a atak szczytowy nastąpił jeszcze przed południem. Zdobycie szczytu wywołało dużą radość wśród uczestników, zwłaszcza niektórych (co widać na zdjęciach). Po skonsumowaniu 1 herbaty i 2 prince-polo nastąpiła szybka ewakuacja ze szczytu z powodu trudnych warunków atmosferycznych, wytyczona nowym szlakiem, którego do tej pory nikt nie zna. Wszyscy dotarli do obozu III-go, wsiedli do aut i pojechali do domu.

Link do zdjęć:

https://picasaweb.google.com/1025146129 ... rx0cPrrAE#
Super zdjęcia, super inicjatywa... Jeśli to nie problem, zamieść zdjęcia też na FB BbL Bielsko-Biała (link powyżej)...
Awatar użytkownika
BbL Bielsko-Biała
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jarkovsky pisze:
BbL Bielsko-Biała pisze: P.S. Zapisałem się na półmaraton w Żywcu (17/03), Orlen Warsaw Marathon (21/04) i bieg Fiata (26/05).
Mam tak samo jak Ty :-)

Ja dziś biegałem z Wojtkiem G. i to wystrczy aby cały tydzień nie biegać nic :-)
No to elegancko! Przynajmniej na starcie przez chwilę będę Cię widział ;) A co biegaliście z Wojtkiem, że Cię tak zniechęcił?
ODPOWIEDZ