mszary pisze:Jasne, że takcava pisze:Nie wiem czy pomogłam, ale może choć trochę.
Wszystko co tu czytam pomaga, inspiruje.
Każdy przepis się przyda, żeby to urozmaicić.
Ale, sorry kasz nie jadam, jak i makaronów - teraz jestem nastawiony na redukcję i nie pakuje się w takie węgle. Jak już to pieczywo jakieś ciemne. Mam jeszcze słabość do słodyczy - tym bardziej, że jest świeżo po świętach więc jeszcze tych słodyczy trochę zalega i to jest kolejny powód że mogę odmówic sobie makaronu bo wiem, że po obiedzie sięgnę bo wafelka jakiegoś - niestety
Jestem na 100% pewna, że w starciu- ciemne pieczywo choćby i pełnoziarniste z klasycznych zbóż a kasza gryczana czy jaglana - to dużo bardziej redukcyjne i wartościowe pod względem zawartości białka - jak i jego jakości, witamin i pierwiastków - np. bardzo rzadkiego a bardzo korzystnego krzemu czy wapnia są jednak w.w. kasze. Tym bardziej, ze są 100% czyste od dodatków typu drożdże, słody, cukier, ulepszacze, dosypka mąki pszennej białej.
Chyba że to kwestia po prostu smaku, że nie lubisz i jadł nie będziesz.