Bieg na 15 km prosze ratujcie
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
mam tu się doszukiwać jakiejś ironi czy sarkazmu??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40
- Życiówka w maratonie: brak
No to 18 km wyglądało tak ze to był trening niedzielny pierwsze 5 km asfalt troche ślizgi i 10 km w terenie gdzie był snieg miejscami na 10 cm w tym gdzieś 2 km po polu gdzie dosyć wiało potem 3 km asfalt i na 17 km był 200m podbieg dość ostry co dało się odczuć w nogach i przez całe 18 km padał śnieg . No niestety byłem dość zmęczony ale jeszcze troche dałbym radę tak przebiecdezo66 pisze:Zasada NR. 4 - nie słuchaj naysayera.radslo1 pisze:Poniżej godziny? Toż to mniej niż 4 min/km! Chcesz zejść z 4:37 do 4:00/km w 2,5 miesiąca?
Dla mnie to prawie nierealne. Nie za późno się budzisz?
Ale coś co dla mnie na razie jest niewyobrażalne dla kogoś innego wyda się realne.
Wszystko jest możliwe to siedzi w naszych głowach.
Jeżeli mówisz ze mozesz biegać codziennie to napewno Ci sie to uda.
Tylko powiedz te 18km w 1.23 biegałes sam czy na zawodach oraz czy po asfalcie czy w terenie ?
Oraz czy pobiegłes na tzn "zgona" ?
Ogólne zasady to luźne wybieganie na początek 28-20km potem do 25km- chyba ze potrafisz pobiec 30km - ale luźno.
i bieganie w tempie. - czyli np. trening na poczatek 4x10min po 4min/km na 3-4 min przerwy. potem 3x15min w tempie 4min/km potem 2x35min
w tym tempie i potem 2x30min na przerwie 4min.
rób troche siły biegowej czyli skipy pod górke, podbiegi, bieg tyłem, wieloskok,
rób zabawy biegowe czyli np. biegniesz 5 min mocno i 5 min przerwy i powtarzasz ten odcinek 5 razy po 6 min na 1 min przerwy.
mozesz tez raz pójsc na rower, czy basen jako odpoczynek raz w tygodniu.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
adambiega pisze:No to 18 km wyglądało tak ze to był trening niedzielny pierwsze 5 km asfalt troche ślizgi i 10 km w terenie gdzie był snieg miejscami na 10 cm w tym gdzieś 2 km po polu gdzie dosyć wiało potem 3 km asfalt i na 17 km był 200m podbieg dość ostry co dało się odczuć w nogach i przez całe 18 km padał śnieg . No niestety byłem dość zmęczony ale jeszcze troche dałbym radę tak przebiecdezo66 pisze:Zasada NR. 4 - nie słuchaj naysayera.radslo1 pisze:Poniżej godziny? Toż to mniej niż 4 min/km! Chcesz zejść z 4:37 do 4:00/km w 2,5 miesiąca?
Dla mnie to prawie nierealne. Nie za późno się budzisz?
Ale coś co dla mnie na razie jest niewyobrażalne dla kogoś innego wyda się realne.
Wszystko jest możliwe to siedzi w naszych głowach.
Jeżeli mówisz ze mozesz biegać codziennie to napewno Ci sie to uda.
Tylko powiedz te 18km w 1.23 biegałes sam czy na zawodach oraz czy po asfalcie czy w terenie ?
Oraz czy pobiegłes na tzn "zgona" ?
Ogólne zasady to luźne wybieganie na początek 28-20km potem do 25km- chyba ze potrafisz pobiec 30km - ale luźno.
i bieganie w tempie. - czyli np. trening na poczatek 4x10min po 4min/km na 3-4 min przerwy. potem 3x15min w tempie 4min/km potem 2x35min
w tym tempie i potem 2x30min na przerwie 4min.
rób troche siły biegowej czyli skipy pod górke, podbiegi, bieg tyłem, wieloskok,
rób zabawy biegowe czyli np. biegniesz 5 min mocno i 5 min przerwy i powtarzasz ten odcinek 5 razy po 6 min na 1 min przerwy.
mozesz tez raz pójsc na rower, czy basen jako odpoczynek raz w tygodniu.
Gdyby były sprzyjające warunki i trasa była by płaska urwałbyś minimum 5min do tego dochadza zawody (rywalizacja) to juz jest 4min do przodu i juz jestes 9min lepiej od 1.23 czyli masz teraz 1.14 i nad tym trzeba pracowac
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:22
nie za optymistycznie czy nie wyczułem sarkazmu ??dezo66 pisze:
Gdyby były sprzyjające warunki i trasa była by płaska urwałbyś minimum 5min do tego dochadza zawody (rywalizacja) to juz jest 4min do przodu i juz jestes 9min lepiej od 1.23 czyli masz teraz 1.14 i nad tym trzeba pracowac

skoro juz wg kolegi masz 1.14 na 18 km to 15 w 1h pobiegniesz, 3km w 15 min to tempo 5min/km...