CEP Compression Running socks
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Jakiś czas temu przebiegłem maraton w opaskach na łydkach i następnego dnia nie miałem żadnych bóli ani zakwasów, ale tylko w tym miejscu :D Uda mi wrzeszczały z bólu :]
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:39:30
- Życiówka w maratonie: 03:05:09
Zastanawiam się nad zakupem opasek na łydkę Compressport R2(race&recovery) i w związku z tym mam kilka pytań a mianowicie:
-czym oprócz wspomnianymi wypustkami i ceną różnią się od ultra silicone?
-mam dylemat jak prawidłowo dobrac rozmiar opasek.Mój rozmiar łydki wynosi 38-39cm czyli na pograniczu T2-T3 jaki rozmiar powinienem wybrac?I tu właśnie mam problem by nie kupic za małych i ucisk nie był za duży no i w drugą stronę nie kupic ich za dużych by odczuc na sobie zjawisko kompresji.
-mam dylemat jak prawidłowo dobrac rozmiar opasek.Mój rozmiar łydki wynosi 38-39cm czyli na pograniczu T2-T3 jaki rozmiar powinienem wybrac?I tu właśnie mam problem by nie kupic za małych i ucisk nie był za duży no i w drugą stronę nie kupic ich za dużych by odczuc na sobie zjawisko kompresji.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wczoraj kupowałem opaski na uda i też miałem problem z doborem rozmiaru. Sprzedawca w Sklepie Biegacza powiedział mi, że podczas przymierzania ich w sklepie powinny niezbyt mocno opinać mięsień, gdyż podczas wysiłku mięsień spuchnie i zwiększy się jego obwód. Dlatego będą na pograniczy T1 i T2 postawiłem na T2emilr10 pisze:Zastanawiam się nad zakupem opasek na łydkę Compressport R2(race&recovery) i w związku z tym mam kilka pytań a mianowicie:
-
- Wyga
maly89 pisze:Wczoraj kupowałem opaski na uda i też miałem problem z doborem rozmiaru. Sprzedawca w Sklepie Biegacza powiedział mi, że podczas przymierzania ich w sklepie powinny niezbyt mocno opinać mięsień, gdyż podczas wysiłku mięsień spuchnie i zwiększy się jego obwód. Dlatego będą na pograniczy T1 i T2 postawiłem na T2emilr10 pisze:Zastanawiam się nad zakupem opasek na łydkę Compressport R2(race&recovery) i w związku z tym mam kilka pytań a mianowicie:
No tak,nalepiej było by przymierzyc,ale nie mam takowej możliwości.Planuje zakup przez internet i stąd moje obawy. Gdzieś czytałem właśnie żeby nie były za lużne bo nie będą spełniały swojej funkcji.Proszę o poradę-czy postąpic tak jak radzi maly89 i kupic większe?Nie chciałbym wydac kaski na darmo .
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
- Życiówka w maratonie: brak
Mi tam nic nie puchnie i jak zakladam to obciska solidnie. W czasie biegu nie czuc ucisku.
Tylko, ze ja glownie latam w SLS3 bo sa dobre i tansze a ze stanow przychodza raczej szybko i bez problemow.
No i maja wzorek w motyle
Tylko, ze ja glownie latam w SLS3 bo sa dobre i tansze a ze stanow przychodza raczej szybko i bez problemow.
No i maja wzorek w motyle
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Jak kupowałem moje CEP-y na łydki to sprzedawca w Sklepie Biegacza mówił mi, że naturalną koleją rzeczy jest to, że bolą udalapka88 pisze:Jakiś czas temu przebiegłem maraton w opaskach na łydkach i następnego dnia nie miałem żadnych bóli ani zakwasów, ale tylko w tym miejscu :D Uda mi wrzeszczały z bólu :]
Ja po dwóch półmaratonach nie zauważyłem tego ale może wszystko przede mną
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Mnie po półmaratonie też nic mnie nie bolało :D Ale to może dlatego, że godzinę po starcie miałem godzinną odnowę w saunie :Dszymcu pisze:Jak kupowałem moje CEP-y na łydki to sprzedawca w Sklepie Biegacza mówił mi, że naturalną koleją rzeczy jest to, że bolą udalapka88 pisze:Jakiś czas temu przebiegłem maraton w opaskach na łydkach i następnego dnia nie miałem żadnych bóli ani zakwasów, ale tylko w tym miejscu :D Uda mi wrzeszczały z bólu :]
Ja po dwóch półmaratonach nie zauważyłem tego ale może wszystko przede mną
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Pomiarów zawsze najlepiej dokonywać z rana gdy jesteśmy wypoczęci a nogi nie są opuchnięte.
-
- Wyga
Eddie Ty tu jesteś fachowcem to może byś mi doradził jaki rozmiar w moim przypadku dobrac.Obwód łydki mam 38,3-38,5 i waham się czy zamówic rozm.2 czy 3.Zrobię tak jak mi radzisz.Eddie pisze:Pomiarów zawsze najlepiej dokonywać z rana gdy jesteśmy wypoczęci a nogi nie są opuchnięte.
A jeszcze jedno chciałbym kupic białe tylko w związku z tym że biegam po lesie boję się że szybko się "zapuszczą" i będa wyglądac niechlujnie(szlakówka,piach).Oczywista oczywistośc że bede jej prał tylko jak to będzie w praktyce wyglądac ich stan.Czy lepiej kupic czarne?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Biale moze szybko robia sie szare, a pozniej pierwotna biel raczej ciezko przywrocic, ale czarne odradzam bo latem moze byc goraco. Ja biegam niemal wylacznie w terenie i piore dopiero jak sa mocno zabrudzone nie przejmuje sie ze nie sa tak oczojebne i biel nie bije po oczach, ale czarnych bym nie wzial bo jak slonce przygrzeje to bedzie cieplo.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
Ja wzialbym mniejsze bo najwyzej bedziesz mial ciut wieksza kompresje, ktora z czasem i tak zmaleje ze wzgledu na zuzycie sie skarpet.
Sam mam biale, blekitne i czarne, biegam najczesciej po lesie, czesto w deszczu wiec sa mocno ochlapane blotem po powrocie. Nie mam problemu z ich dopraniem i biale sa dalej biale. Nie porownywalem z nowymi ale jak na moj gust sa ok. Tylko moje to nie CEP a SLS3.
Pozdrawia
Wojtek
Sam mam biale, blekitne i czarne, biegam najczesciej po lesie, czesto w deszczu wiec sa mocno ochlapane blotem po powrocie. Nie mam problemu z ich dopraniem i biale sa dalej biale. Nie porownywalem z nowymi ale jak na moj gust sa ok. Tylko moje to nie CEP a SLS3.
Pozdrawia
Wojtek