Trudno orzec. Był taki czas, gdy NB w Pl mocno inwestowało w promocję i patrząc na stopy współtowarzyszy różnych biegów to przynosiło efekt. Dodatkowo wprowadzali duże rabaty dla Klubów Biegowych (amatorskich) sam z takich rabatów korzystałem. W ostatnim czasie widzę, że odpuścili sobie, pewnie dodatkowo pojawili się inni producenci ze swoimi promocjami i udział NB w rynku zmalał.WojtekM pisze:pewnie, ze fajna. nie wiem dlaczego mało ludzi w PL biega po asfalcie w NB.robin_ldz pisze: Te NB to fajna propozycja.
Startówki
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
In this Religion, there are no holidays
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
kiedy kupowałem NB zgadałem się ze sprzedawcą w sklepie biegacza. powiedział mi, że z ich statystyk wynika, że ludzie zazwyczaj kupują Asicsy, Nike, Adidasy. potem Pumy, Saucony. o NB na asfalt mało kto pyta sam z siebie.robin_ldz pisze: Trudno orzec. Był taki czas, gdy NB w Pl mocno inwestowało w promocję i patrząc na stopy współtowarzyszy różnych biegów to przynosiło efekt. Dodatkowo wprowadzali duże rabaty dla Klubów Biegowych (amatorskich) sam z takich rabatów korzystałem. W ostatnim czasie widzę, że odpuścili sobie, pewnie dodatkowo pojawili się inni producenci ze swoimi promocjami i udział NB w rynku zmalał.
być może NB daje najniższe rabaty sprzedawcom i oni nie promują tej marki?
Go Hard Or Go Home
- Stary Koń
- Wyga
- Życiówka na 10k: 53,16
Coś "jest na rzeczy". Kiedyś kupowałem buty w Sklepie Biegacza w Katowicach. Jednymi z tych, jakie chciałem obejrzeć i przymierzyć były NB. Sprzedawca przyniósł Asiscy, Nike. O NB musiałem sam spytać. Wtedy usłyszałem, że "to taka trochę gorsza marka od reszty i w zasadzie to jej nie proponują klientom...". Jak mawiał stary Kunicki vel Kunik "Jak się chce jechać, trzeba dobrze osie smarować"
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
trochę gorszy to widocznie mają zarobek na NB :D. w Kato w Sklepie Biegacza najpierw wpadasz na Asicsy, potem są Adidasy, Nike i Pumy. NB jest na samym końcu w rogu obok Saucony i sprzedawca Cię tam nie zaciągnie dopóki nie wyartykułujesz mu wyraźnie, że nie chcesz Asics, a na widok Nike masz dreszczeStary Koń pisze:Coś "jest na rzeczy". Kiedyś kupowałem buty w Sklepie Biegacza w Katowicach. Jednymi z tych, jakie chciałem obejrzeć i przymierzyć były NB. Sprzedawca przyniósł Asiscy, Nike. O NB musiałem sam spytać. Wtedy usłyszałem, że "to taka trochę gorsza marka od reszty i w zasadzie to jej nie proponują klientom...". Jak mawiał stary Kunicki vel Kunik "Jak się chce jechać, trzeba dobrze osie smarować"

Go Hard Or Go Home
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Niestety złe wieści. Nowe lacie muszą poczekać. Dostałem maila z informacją o przyjęciu mnie na kurs sędziego piłki nożnej. Cena to 250zł. Czyli część kasy na to pójdzie. Poczekam, aż na urodziny coś wpłynie i wtedy już pojadę z misją zakupu. Do Katowic do Sklepu Biegacza. Saucony,Adidasy,New Balancy albo Brooksy.
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
brooksów tam raczej nie mają chybaleandros pisze:Niestety złe wieści. Nowe lacie muszą poczekać. Dostałem maila z informacją o przyjęciu mnie na kurs sędziego piłki nożnej. Cena to 250zł. Czyli część kasy na to pójdzie. Poczekam, aż na urodziny coś wpłynie i wtedy już pojadę z misją zakupu. Do Katowic do Sklepu Biegacza. Saucony,Adidasy,New Balancy albo Brooksy.
Go Hard Or Go Home
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
No to lipton. Może w intersporcie w Katowicach w Silesii? Poszukam ich, bo wyglądają na dobre buty, dobra cena, waga i opinie.
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
Blog treningowy.
Komentarze.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeśli chodzi o Brooks to polecam http://www.runnersclub.pl/pol_m_BUTY-DO ... -3296.html
Mają spory wybór i do tego po założeniu konta rabat na buty -15%
Sam ostatnio zamawiałem.
Mają spory wybór i do tego po założeniu konta rabat na buty -15%

- nestork
- Zaprawiony W Bojach
Jakie polecacie startówki z szerokim śródstopiem?
Mam taki problem, że stopy mam dość wąskie w podbiciu, a dość szerokie w śródstopiu. W butach do biegania zawsze dobieram o 1,5 numeru większe niż buty skórzane do chodzenia. Nike Airy do długich wybiegań są pod tym względem ok. Jednak w startówkach, które posiadam (Nike Zoom Streak), but zbyt mocno opina mi dwunastnicę i trzustkę
(nr 16 i 17 poniżej)

Po kilku kilometrach robi się bąbel, nawet mimo plastrowania stopy i nieocenionej pomocy szewca w dostosowaniu buta do stopy.
Będę wdzięczny za rady.
Mam taki problem, że stopy mam dość wąskie w podbiciu, a dość szerokie w śródstopiu. W butach do biegania zawsze dobieram o 1,5 numeru większe niż buty skórzane do chodzenia. Nike Airy do długich wybiegań są pod tym względem ok. Jednak w startówkach, które posiadam (Nike Zoom Streak), but zbyt mocno opina mi dwunastnicę i trzustkę

Po kilku kilometrach robi się bąbel, nawet mimo plastrowania stopy i nieocenionej pomocy szewca w dostosowaniu buta do stopy.
Będę wdzięczny za rady.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Blog i komentarze
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Moja siostra miała podobny problem. Pomogła zmiana wkładek o ile dobrze pamiętam. Napisz do niej na PW - nick moniska, żeby się upewnić.
-
- Zaprawiony W Bojach
Właściwie mogę się podłączyć pod pytanie.
Szukam startówek pod Dębno: waga 77 (będzie 75), wzrost 185, neutral.
Myślałem nad faas300 albo gel-hyperspeed5, ale nie wiem czy nie nie mają za mało amora.
Obecnie trenuję w ekidenach50 (ale nie pociętych) i sobie chwalę za lekkość i giętkość.
Nie lubię ortezy na stopie ;]
Szukałem opinii o tych hyperspeed5 na forum, ale nie widzę, to jakiś nowy albo mało popularny but?
Myślałem nad faas300 albo gel-hyperspeed5, ale nie wiem czy nie nie mają za mało amora.
Obecnie trenuję w ekidenach50 (ale nie pociętych) i sobie chwalę za lekkość i giętkość.
Szukałem opinii o tych hyperspeed5 na forum, ale nie widzę, to jakiś nowy albo mało popularny but?
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam Hyperspeedy, ale nie jako stricte startówki tylko raczej but treningowy. W mojej kolekcji on się plasuje raczej wśród tych lepiej amortyzowanych, ubieram go dość często na długie wybiegania. Niemniej maratonu w nim nie biegłam (ani w żadnym innym bucie). Lubię je za dosyć szeroki przód i przewiewny materiał. Amortyzacji pod piętą nie jest dużo, wg specyfikacji polecane są chyba do dystansu półmaratonu.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
NB M 890 polecam - wyżej było o NB i słabej promocji - a ja uwielbiam ich buty i uważam, że są świetne, a ten startowo treningowy but jako startówka na maraton jest cudny, zresztą to nie tylko moja opiniapit78 pisze:Właściwie mogę się podłączyć pod pytanie.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- pepek
- Stary Wyga
Wszystkie startówki to na ogół dość delikatne buty, więc jeśli chcesz w nich trenować i starować to żywot ich będzie raczej krótki. Radziłbym wybrać jakieś buty treningowo - startowe.leandros pisze:Siemacie.
Planuję zakupić nowe buty - startowe.
Głównie po to, aby biegać w nich dystanse 10km do półmaratonu.
Muszą być lekkie i jednocześnie nadawać się na szybkie odcinki np. 3:40 na minutę w moim przypadku.
76kg przy 183cm.
Nadpronacja/płaskostopie.
Treningi na asfalcie, sporadycznie na żwirze.
Nie mogę szaleć cenowo, więc koło 300zł było by wspaniale
Pozdrawiam Was
- nestork
- Zaprawiony W Bojach
Wkładki w tym przypadku nie pomogą, ponieważ tylko dodatkowo wypełnią but w tym miejscu. Rozwiązaniem mogłoby być kupno butów o jeszcze większym rozmiarze, ale wolałbym tego uniknąć. Nie znacie startówek o szerszym śródstopiu?maly89 pisze:Moja siostra miała podobny problem. Pomogła zmiana wkładek o ile dobrze pamiętam. Napisz do niej na PW - nick moniska, żeby się upewnić.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
Blog i komentarze
Blog i komentarze