GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak zwykle Andrzej ze swym żarcikiem ostatnim mnie nie zawiódł :lalala:

Ale faktem jest, że wczoraj świetnie było pobiegać sobie sporą gromadką po raz pierwszy w nowym roku. Co ciekawe mimo lekkiej słoty sporo innych biegaczy spotkaliśmy na trasie średnicowej - żekłbym było tłoczno.

Pomyślałem żeby zintegrować jeszcze bardziej światek biegaczy w Grudziądzu możeby baner Akademi zrobić i zawiesić/rozstawić go na wieździe na trasę średnicową. W zasadzie od roku Akademia zbiera się regularnie w środy i soboty więc informacja taka mogłaby jeszcze więcej ludzi zachęcić do biegania. A tym, którzy już biegają dać informację o naszej organizacji.

Co Wy na to?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Pomysł z banerem mi się podoba :uuusmiech: Gorzej pewnie będzie z jakąś zrzutką ale temat do przedyskutowania na treningach.

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z miasta do ,którego nie miałem dzisiaj iść ale biegać też nie poszedłem przez tą pogodę.Bylem w Informacji Turystycznej zapisać jeszcze parę osób i wyobraźcie sobie że zabrakło numerków.Jest już ponad 160 zapisanych osób a pewnie jeszcze kilku dojdzie.Widać wyraźnie że brakuje w naszym mieście takich inicjatyw typowo dla amatorów.Czyli dla wszystkich , którzy chcą się poruszać bez względu na porę roku nie koniecznie w jakimś wyscigu.Moim zdaniem miasto powinno wziąć się do roboty i zacząć przeznaczać więcej pieniędzy na takie inicjatywy jak amatorskie biegi itp a nie tylko ładować kasę w piłkę i żużel.

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widocznie nikt się takimi sprawami w Urzędzie Miasta nie ma czasu zajmować.
Moim zdaniem powinniśmy jako Akademia z takiej okazji skorzystać i zareklamować B3P oraz pomyśleć nad innymi imprezami jakie można zorganizować w najbliższych latach.
Takie postanowienie noworoczne dla wszystkich członków Akademii Biegania Grudziądz. :hejhej:
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Da_Vido pisze:Widocznie nikt się takimi sprawami w Urzędzie Miasta nie ma czasu zajmować.
No tak, ale kurcze brat Prezydenta był jednym z najwybitniejszych sportowców w historii Polski, warto byłoby utrzymywać w Grudziądzu sportowe tradycje, zwłaszcza te biegowe.
Moim zdaniem warto byłoby pomyśleć nad czymś nietypowym, np jakimś biegiem nocnym. Takich imprez zbyt wiele w Polsce nie ma, a na pewno miałoby to swój niepowtarzalny klimat.
Może jakieś zawody sztafet. Można byłoby skontaktować się bezpośrednio z klubami, akademiami itp, pozapraszać drużyny, postarać się o jakieś nagrody, dofinansowanie, żeby ludzi jakoś zachęcić do przyjazdu :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podoba mi się pomysł biegów nocą.Grudziądz i stare miasto idealnie by pasowało do takiej imprezy.Sponsorzy i władze miasta otwórzcie się i obudźcie-słuchajcie pomysłów waszych mieszkańców bo są czasami lepsze niż pracowników magistratu.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kilka przemyśleń na Nowy rok w wykonaniu Lamy
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Oooo, widzę, że Akademia Pomysłów ruszyła pełną parą. Myślę, że jakby do treningów AB dołożyć chcociażby jedne zawody w miesiącu byłoby już całkiem ok. Czyli: 4 imprezy "Korsarza", B3P, Polska Biega, Bieg Malinowskiego, to już 7. Jakiś bieg na garnizonowej z "Rawelinem" i bieg nocny, już mamy 9. Jeszcze 3 i bingo. Dalsze pomysły?
Obrazek
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja byłem w Informacji Turystycznej ok 13stej i zgłosiłem grupę ponad 20 wioślarzy na sobotni bieg.
Jeśli ktoś ma ochotę na półmaraton 24 marca w Warszawie to niech się uwija.Dostałem dziś nr 7948 a limit wynosi 9000.
Co do Prezydenta to oczywiste,że ma w nosie (niech będzie w nosie...) dyscypliny,które nie przynoszą mu w zamian tysięcy głosów wyborców.Szkoda gadać.
Z banerem macie świetny pomysł-zróbcie zrzutkę na biegu,dołożę się chociaż z Wami nigdy nie po drodze mi biegać :chlip:
Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 20:17 przez zielicho, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aha, pozdrowienia dla Adriana, wracaj w końcu na trasy, bo trzeba przecierać nowe szlaki...
Obrazek
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Oooo, widzę, że Akademia Pomysłów ruszyła pełną parą. Myślę, że jakby do treningów AB dołożyć chcociażby jedne zawody w miesiącu byłoby już całkiem ok. Czyli: 4 imprezy "Korsarza", B3P, Polska Biega, Bieg Malinowskiego, to już 7. Jakiś bieg na garnizonowej z "Rawelinem" i bieg nocny, już mamy 9. Jeszcze 3 i bingo. Dalsze pomysły?
Bieg od mostu autostradowego błoniami do starego mostu?
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też uważam podobnie jak Zielicho, że na prezia nie ma się co oglądać, a tak generalnie to możemy się cieszyć z fajnego kontaktu z MORIWem. To przecież też instytucja miejska, a w zasadzie nigdy nie mieliśmy problemu ze wsparciem ze strony Izy (pozdrowienia).
Aha Zielicho, a kiedy ty biegasz, bo chętnie bym się dołączył do lepszego :hej: ?
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po 16 na liście sobotrniej imprezy było 240 osób!!!!!!!!!!

PS. I kolejni grudziądzanie wciąż się dopisywali :hejhej: . Ale się będzie działo.

PS2. Najważniejsza oczywiście grochówka :hej: .
Obrazek
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak będziesz miał przeciąg w chacie to znaczy,że właśnie przebiegłem - żarcik.
3x w tygodniu z naszego ,,fyrtla'' ok 6stej rano. Środa,piątek,niedziela zazwyczaj. Z tym że trzymam się często tętna i nie wiem czy moje treningowe tempo nie będzie dla Ciebie za wolne- możesz sprawdzić na run- logu.
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to w przyszłym tygodniu dołączę, dawno nie biegałem tak rano...
Obrazek
ODPOWIEDZ