Jestem Krzysiek, mam 20 lat, jestem z Lublina. Regularne treningi zacząłem zainspirowany wiadomością i pierwszym Lubelskim Maratonie.
O mnie:
Wzrost: 183 cm
Waga: 75 kg
Na co dzień student II roku ekonomii na UMCS.
Historia sportowa:
Szczęście chciało, że załapałem się na końcówkę pokolenia, które dzieciństwo spędzało grając w piłkę na boisku, a nie na komputerze

Pierwsze kontakty z bieganiem miałem w 3 klasie gimnazjum- z kolegą stwierdziliśmy, że kondycja po zimie słaba i na wiosnę rozpoczęliśmy treningi według jakiegoś wygooglowanego planu. Postęp był- od 5 minut ciągłego biegu do około 50 minut w 2 miesiące. Później przyszło lato i bieganie zostało wyparte innymi rodzajami aktywności.
Od tego czasu cały czas pozostaję aktywny ruchowo- co najmniej raz na tydzień uprawiam sport.
Tak jak pisałem na wstępie regularnie trenuję od miesiąca, a dokładnie od 27 listopada.
Cel:
Zainspirowany do treningów maratonem, więc cel jest logiczny- PRZEBIEC! Dodatkowo założyłem sobie czas około 3:30, ale to nie jest priorytet.
Przy okazji mam zamiar wziąć udział w "Dychach"- najbliższa w lutym i tam celuję w granicę 40 minut.
Mój plan treningowy: http://run-log.com/plan_treningowy/maraton-w-330,7.html
Według powyższego planu przygotowania rozpocznę pod koniec stycznia. Póki co biegam ile nogi i głowa zechcą

Także... Komu w drogę temu blogowanie!