Czas wprowadzić dietę...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
skąd wartość 4,7? We wszystkich znanych mi źródłach zawsze widnieje 4 - zatem 1200 kcal
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem, Sylwester, te sprawy... ale trochę za wcześnie na łojeniefantom pisze:No wlasnie widze, jakies omamy widocznie mialem....

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Faktycznie, dziwna wartość ci się nasunęła fantom
.
1200kcal to wyjątkowo, raczej bliżej 800, zresztą nawet te 1200 to nie tak dużo biorąc pod uwagę, że na ciężkich treningach spalam czasem 2000-2500kcal.

1200kcal to wyjątkowo, raczej bliżej 800, zresztą nawet te 1200 to nie tak dużo biorąc pod uwagę, że na ciężkich treningach spalam czasem 2000-2500kcal.
The faster you are, the slower life goes by.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Szukam na necie i są różne wartości: 4000, 7000, 8000-9000 kalorii
Więc rozbieżność jest spora. Ile trzeba spalić kalorii, by się pozbyć kg tłuszczu ?
Więc rozbieżność jest spora. Ile trzeba spalić kalorii, by się pozbyć kg tłuszczu ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma takiego przelicznika, spalane kalorie pochodzą z różnych źródeł (mięśnie, wątroba, pożywienie w żołądku, tłuszcz...). Za każdym razem proporcja może być inna. Poza tym każdy człowiek ma inny metabolizm.kisiel1992 pisze:Szukam na necie i są różne wartości: 4000, 7000, 8000-9000 kalorii
Ostatnio zmieniony 31 gru 2012, 20:04 przez Mar.co, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
a tego to nie wiedziałem.
dzięki
dzięki
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Przyjmuje sie co najmniej 7000kcal/kg ale to przy teorii bilansu. Przy dietach tluszczowych to juz moze byc zupelnie inna para kaloszy.kisiel1992 pisze:Szukam na necie i są różne wartości: 4000, 7000, 8000-9000 kalorii
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Poza tym ważne jest co jesz. Możesz spalać dodatkowe kilka tys. kalorii tygodniowo i nie spalić ani grama tłuszczu.
Tak samo błędne jest myślenie typu 'zjem batonika co ma 500kcal to wystarczy, że pobiegam 40 minut i się spali'. Guzik prawda.
Tak samo błędne jest myślenie typu 'zjem batonika co ma 500kcal to wystarczy, że pobiegam 40 minut i się spali'. Guzik prawda.
-
- Wyga
to co wtedy spalam, jak nie jest to tłuszcz ?kisio pisze:Poza tym ważne jest co jesz. Możesz spalać dodatkowe kilka tys. kalorii tygodniowo i nie spalić ani grama tłuszczu.
no ja tak, na szczęście, nie myślę, choć dziś poszaleję pewnie ;D
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Węglowodany są spalane w pierwszej kolejności.
Podstawowy błąd osoby chcącej zmienić dietę... Chcesz naprawdę coś zmienić to zacznij od dzisiaj.kisiel1992 pisze:kisio pisze: dziś poszaleję pewnie ;D
-
- Wyga
Małe podsumowanie:
1) odstawiłem cukier - używałem miodu. Skończył się miód i okazał się, że mogę pic herbaty (zielone oczywiście bez cukru). Dziennie tak z 5 wypijam: po posiłku, czasem pomiędzy
2) słodyczy nie jem, choć ostatnio pożarłem trochę ptasiego mleczka (wyjątkowo)
3) zamiast ziemniaków jem ryż - fakt, dłużej jestem najedzony
4) ostatnimi czasy sporo owsianki wsuwam z cynamonem, słonecznikiem, rodzynkami (które się skończyły)
5) chleba nie jem od Wigilli - no dobra. może z 4-5 razy mi się zdarzyło zeżreć trochę
Kilka pytań:
1) Jako jeden z kilku posiłków w ciągu dnia może być: torebka kaszy gryczanej + sos grzybowy (Winiary) ?
2) Co powiecie o Almette ? 100 gram zawiera: 233 cal; białko 7g; węgle 4g; tłuszcz 21g
3) Parówki są dobre w spalaniu brzucha ?
1) odstawiłem cukier - używałem miodu. Skończył się miód i okazał się, że mogę pic herbaty (zielone oczywiście bez cukru). Dziennie tak z 5 wypijam: po posiłku, czasem pomiędzy
2) słodyczy nie jem, choć ostatnio pożarłem trochę ptasiego mleczka (wyjątkowo)
3) zamiast ziemniaków jem ryż - fakt, dłużej jestem najedzony
4) ostatnimi czasy sporo owsianki wsuwam z cynamonem, słonecznikiem, rodzynkami (które się skończyły)
5) chleba nie jem od Wigilli - no dobra. może z 4-5 razy mi się zdarzyło zeżreć trochę

Kilka pytań:
1) Jako jeden z kilku posiłków w ciągu dnia może być: torebka kaszy gryczanej + sos grzybowy (Winiary) ?
2) Co powiecie o Almette ? 100 gram zawiera: 233 cal; białko 7g; węgle 4g; tłuszcz 21g
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wg mnie:kisiel1992 pisze: Kilka pytań:
Ad. 1
Może, ale sos z torebki zastąpiłbym czymś innym. Wrzucasz kilka warzyw na patelnie, dodajesz koncentrat pomidorowy, przyprawy i masz dobry dodatek do kaszy.
Ad.2
Jeżeli masz ochotę i zachowasz umiar to czemu nie

Np. Philadelphia Light
Ad. 3
Ja jem je bardzo często, aczkolwiek starannie czytam etykiety, bo nie zjem parówki z MOMem. Ostatnio zasmakowałek parówki Sokoliki z Sokołowa. Aczkolwiek chcąc być szczerym to parówki to nic zdrowego. Lepsze będzie prawdziwe mięso, a jak chcesz przy okazji żeby miało mało kcal to proponuję drób lub rybę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Głównie spalasz zmagazynowany glikogen, którego zapasy to jakieś 2000kcal.kisiel1992 pisze:to co wtedy spalam, jak nie jest to tłuszcz ?kisio pisze:Poza tym ważne jest co jesz. Możesz spalać dodatkowe kilka tys. kalorii tygodniowo i nie spalić ani grama tłuszczu.
no ja tak, na szczęście, nie myślę, choć dziś poszaleję pewnie ;D
-
- Zaprawiony W Bojach
1. Czytaj co jest w składzie takiego sosu. Prawie na pewno jest tam glutaminian sodu, jakiś konserwant, przeciwutleniacz, zagęstnik i nieco grzybów.kisiel1992 pisze:Kilka pytań:
Nawet jak na opakowaniu masz napisane "bez konserwantów", to czytaj etykietkę i tak, zwłaszcza jak produkt pochodzi od takiego molocha jak Nestle.
Ja się raz naciąłem na ich majonezie, też od firmy na W.
2. Kup zwykłego twarogu, dodaj trochę oliwy, wkrój rzodkiewkę czy jakiś szczypiorek.
3. Parówki są niedobre, nie wiem czy jest gorszy rodzaj mięsa/wędliny do zjedzenia niż parówki.
Oczywiście, jak ze wszystkim, parówka parówce nierówna, ale generalnie jest to bardzo niski poziom jakości.
Nie sugeruj się tym, że widzisz reklamę parówek w tv, to poprawia ich sprzedaż, ale nie jakość.
Niestety żyjemy w takich czasach w jakich żyjemy i jak chcesz jeść zdrowo, to sporo rzeczy trzeba odpuścić.
Są zbyt przetworzone (czyli mają dużo dodatków w postaci zagęstników, polepszaczy smaków, konserwantów, barwników, słodzików....)
Wybieraj rzeczy świeże i nie przetworzone i z nich rób złożone posiłki.