Biegam od bardzo niedawna (lama ze mnie

) ale tak się składa że kupiłem taką bluzę. Kupując byłem zaledwie po kilku treningach i do zakupu bardziej skusiła mnie cena (99pln - ostatnia sztuka na sklepie) niż moja wiedza.
Moja wygląda tak...
Użytkuję ją od 3 miesięcy. W międzyczasie kupiłem sporo innych ciuchów do biegania i mogę śmiało powiedzieć że jest to moja ulubiona bluza. Pod spód zakładałem zawsze jakąś bieliznę termoaktywną (z krótkim lub długim rękawem) i ewentualnie w chłodniejsze dni jeszcze jedną jakąś cieńszą bluzę (termoaktywną) i nigdy nie odczuwałem dyskomfortu z powodu przepocenia/zimna.
Co prawda w deszczu nigdy w niej nie biegałem co najwyżej w minimalnej mżawce - było OK.
Na jednym z treningów sypał mocny śnieg i zaczął się przyklejać do bluzy i na mnie topić. Trwało to max 35 min ale uświadomiłem sobie wtedy, że niestety ciuch ten się nie nadaje gdy pada deszcz lub mokry śnieg.
Ponadto posiada funkcjonalne boczne kieszenie.
Lewa kieszeń dodatkowo posiada wewnętrzną mniejszą kieszonkę zapinaną na rzep.
Prawa zawiera wewnętrzną kieszonkę na malutki telefon / odtwarzacz mp3 i również jest odpowiedni otwór na przewód słuchawkowy.
Kaptur bardzo fajny gdy po skończonym treningu trzeba trochę wrócić do domu i nie chce się wychłodzić głowy.
Podsumowując: jak dla mnie super bluza zwłaszcza na wiosnę/jesień (choć kilka razy w niej biegałem -5 do -10 i też super)
Skład:
Górna część torsu 100% Poliester
Dolna część torsu 64% bawełna / 29% Poliester / 7% elastyna
Kaptur 100% poliester
Górna podszewka torsu 100% poliester
Podszewka kaptura 100% poliester
Torby kieszeniowe 100% poliester