Adios 2 vs Zoom Streak 4
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Chciałbym się zapytać które buty byłyby lepsze Adios 2 czy Zoom Streak 4 chodzi o startówki do biegania półmaratonów i krótszych dystansów,moja waga to 60kg czas na półmaraton jaki mnie interesuje około 1:35:00 może ktoś poleci jakieś inne buty w takiej granicy 300-400zł.Pozdrawiam
Chciałbym się zapytać które buty byłyby lepsze Adios 2 czy Zoom Streak 4 chodzi o startówki do biegania półmaratonów i krótszych dystansów,moja waga to 60kg czas na półmaraton jaki mnie interesuje około 1:35:00 może ktoś poleci jakieś inne buty w takiej granicy 300-400zł.Pozdrawiam
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Podobnie reningowo startowe New Ballance M890, lub ewentualnie M870 w zależności od stopy - oba wystarczając, do 400 zł max, jak startówka to nieco taniej podobny New Ballance RC 760 - 300 zł - jako pierwsza startówka to chyba lepsze od wymienionych bo nie tak twarde
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam Saucony Fastwitche.Są to start-tren a waga 220g.Dla mnie idealne.Cena poniżej 300zł
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
A w jaki sposób mamy Ci nasz wybór argumentować? Idź do sklepu, przymierz obydwa modele i sam wybierz. Kierując się tylko wagą buta to zwyciężają Nike. Są sporo lżejsze od Adidasów.
Sam jestem pronatorem i używam Fastwitch jako butów startowych, ale miałem Nike na nogach i całkiem przyjemnie się w nich truchtało. Mój kolega stwierdził, że Streak to pierwsze buty jakich nie ma ochoty od razu zrzucić z nóg po maratonie. Tylko co to wnosi do Twojego wyboru?
Sam jestem pronatorem i używam Fastwitch jako butów startowych, ale miałem Nike na nogach i całkiem przyjemnie się w nich truchtało. Mój kolega stwierdził, że Streak to pierwsze buty jakich nie ma ochoty od razu zrzucić z nóg po maratonie. Tylko co to wnosi do Twojego wyboru?
In this Religion, there are no holidays
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:05
hmmm.... 200 g w stosunku do 224 g to nie aż taka duża różnica biorąc pod uwagę bardzo dobrą amortyzację Adios`ów . Trzymam te buciki ( Adidas ) na wiosnę ale trochę je już potestowałem , w tym po bardzo twardych nawierzchniach ( kostka brukowa) i byłem mile zaskoczony komfortem biegania ale także brakiem jekiegokolwiek bólu stóp w dniu następnym. .Więcej będę mógł powiedziec po jakimś półmaratonie ... Inna sprawa, że takie porównania nie bardzo mają sens. Bo pewnie po takim samym biegu nie miałbym żadnych zastrzeżeń także do Nike . Przymierz i oceń sam, jeśli będzie taka możliwość...robin_ldz pisze:.... przymierz obydwa modele i sam wybierz. Kierując się tylko wagą buta to zwyciężają Nike. Są sporo lżejsze od Adidasów...
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:05
Pogrzebałem trochę na forum i znalazłem ciekawy artykuł o startówkach w którym jest sporo o interesującym Ciebie modelu Nike :
http://bieganie.pl/?cat=20&id=3972&show=1
Zaskoczyło mnie, że mają az 5 mm więcej grubości pod piętą ( 29 mm Nike wobec 24 mm Adios) . Pod śródstopiem również Nike jest na + ( 18 mm vs 15 mm ) Kierując się logika prezentowaną w artykule, to Adios2 są bardziej startowe od Nike
Powodzenia w wyborze !!!
Ja tam i tak stawiam na niemiecką technologię
http://bieganie.pl/?cat=20&id=3972&show=1
Zaskoczyło mnie, że mają az 5 mm więcej grubości pod piętą ( 29 mm Nike wobec 24 mm Adios) . Pod śródstopiem również Nike jest na + ( 18 mm vs 15 mm ) Kierując się logika prezentowaną w artykule, to Adios2 są bardziej startowe od Nike

Ja tam i tak stawiam na niemiecką technologię

-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć dzięki za odpowiedz ale dzisiaj do mnie przyszły Adiosy :D i mam je na nogach po treningu,wiadomo że po 1 bieganiu nie opiszę butów ale póki co to buty były strzałem w dziesiątkę dość lekkie,przyjemnie się biega i kiedyś chciałbym wypróbować te Nike ale u siebie w mieście nei dam rady bo chodziłem po wszystkich sklepach firmowych i mają tylko to co jest w sklepie nic nie da się zamówić itp.Pozdrawiam
- robin_ldz
- Wyga
Zawsze możesz umówić się ze sprzedawcą i przymierzyć Nike podczas targów przed czy po zawodach w których będziesz brał udział. Wystarczy się tylko umówić przed, aby miał model buta w interesującym Cię rozmiarze.szybki123 pisze:Cześć dzięki za odpowiedz ale dzisiaj do mnie przyszły Adiosy :D i mam je na nogach po treningu,wiadomo że po 1 bieganiu nie opiszę butów ale póki co to buty były strzałem w dziesiątkę dość lekkie,przyjemnie się biega i kiedyś chciałbym wypróbować te Nike ale u siebie w mieście nei dam rady bo chodziłem po wszystkich sklepach firmowych i mają tylko to co jest w sklepie nic nie da się zamówić itp.Pozdrawiam
- robin_ldz
- Wyga
Teraz to już Ci to chyba nie jest potrzebne skoro kupiłeś Adiosy. Mówię co możesz zrobić w przyszłości.szybki123 pisze:tak ale takie targi są na większych imprezach a obecnie teraz to nie ma w ogóle imprez a tym bardziej większych ale dzięki :D