Witam,
potrzebuję pomocy w temacie moich nowych Mizuno. Może tutaj się znajdzie ktoś mądry- niestety na innym forum cisza.
Biegałem dziś na bieżni i gdy stanąłem na krawędzi, okazało się, że taśma bieżni przetarła piankę przy pięcie (patrz załączone trzy zdjęcia). Powstał ubytek głęb. ok. 1-1,5cm w piance.
Czy jest jakaś możliwość uzupełnienia tego a jeśli tak to czym i gdzie to zrobić. Samemu się bawić czy gdzieś oddać. W sumie za wiele mi to nie przeszkadza, ale boje się, że w miarę użytkowania może się odspoić pianka w tym miejscu.
Baaardzo będę wdzięczny za radę. Może ktoś z Was miał podobny problem.
Pozdrawiam wszystkich.
Andrzej
Przecięta pianka w Mizuno Wave Rider 15
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Nikt ci tu raczej nic nie pomoże, ale wydaje mi się, że na pięcie to niczemu nie przeszkadza, można biegać w takich. Ja bym się nie przejmował. Swoją droga fajna bieżnia, dobrze, że nie biegałeś boso... chociaż jak czytam wpisy fanatyków naturalnego biegania to tylko czekam, aż któryś założy się o pół litry, że oszlifuje sobie stopy szlifierką kątową 

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Wypełnij to jakimś butaprenem albo klejem do obuwia, tubka kosztuje parę złotych. W sumie w niczym to nie przeszkadza, ale po co jedna pięta ma pracować inaczej niż druga przez ubytek w piance
.

The faster you are, the slower life goes by.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Nie powinno Ci to w niczym przeszkadzać. Ja biegam w swoich, którym pralka wyrwała kawałek podeszwy i nie widzę różnicy 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Ciekawie wygląda ten NB potraktowany przez pralkę
Swoją drogą odradzam prania bucików w pralce.
Wczoraj o tym myślałem i przyszedł mi pomysł, aby spróbował wcisnąć tam trochę silikonu bezbarwnego - np. strzykawką. Pytałem o naprawę buta w serwisie Decathlonu, ale w ogóle nie zajmują się butami.
Macie może jakieś inne pomysły?

Wczoraj o tym myślałem i przyszedł mi pomysł, aby spróbował wcisnąć tam trochę silikonu bezbarwnego - np. strzykawką. Pytałem o naprawę buta w serwisie Decathlonu, ale w ogóle nie zajmują się butami.
Macie może jakieś inne pomysły?