Komentarz do artykułu Polar RCX3 - test

Awatar użytkownika
miszza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 02:40:14
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pod koniec września ma wejść do sprzedaży nowy ulepszony model rc3 gps -wbudowany.
PKO
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To jest dobra wiadomość. Zacieram rączki. Mam dosyć footpoda :jatylko:
lenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Plusem jest na pewno żywotność baterii. Zastanawiam się na tym zegarkiem również pod kątem nart biegowych, czasami wyjścia są na całe dni i chciałbym mieć pewność, że GPS nie "pożre" mi baterii. Są jakieś programy dedykowane pod biegówki, do których będę mógł zrzucić dane?
Ewentualnie polecacie coś innego w podobną wytrzymałością baterii?

PS. Witam wszystkich serdecznie
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co do nart biegowych to zależy ile $ chcesz przeznaczyć na zegarek. Polar pewnie będzie bardzo fajny, a jedyne zegarki które mają dłuższy czas pracy to będzie Suunto Ambit ( tu nie wiem ile dokładnie ale deklarują że 50h ), Garmin fenix ( tu wiem ze w opcji UltraTrack trzyma realnie 45h a w zwykłym interwale gps-u 15h ) i 910 XT ( tu czas deklarowany to 20h a realnie trzyma 17-18 h ). Nie zmienia to faktu, że są one dużo droższe i niekoniecznie przydatne w twoim przypadku, piszę to tylko w odpowiedzi na czas pracy modułu :)
lenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:co do nart biegowych to zależy ile $ chcesz przeznaczyć na zegarek. Polar pewnie będzie bardzo fajny, a jedyne zegarki które mają dłuższy czas pracy to będzie Suunto Ambit ( tu nie wiem ile dokładnie ale deklarują że 50h ), Garmin fenix ( tu wiem ze w opcji UltraTrack trzyma realnie 45h a w zwykłym interwale gps-u 15h ) i 910 XT ( tu czas deklarowany to 20h a realnie trzyma 17-18 h ). Nie zmienia to faktu, że są one dużo droższe i niekoniecznie przydatne w twoim przypadku, piszę to tylko w odpowiedzi na czas pracy modułu :)
Cenowo jednak te zegarki dzieli przepaść. A że w triathlon raczej nie idę, więc nie wykorzystam w pełni 910XT. Ma być ładny, wytrzymały czasowo, max do 1000 zł ( no może z delikatnym marginesem)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Można już planować treningi w RCX3, zmiana oprogramowania:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=4661
exocet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam
RC3 a także RC3GPS ma już funkcję programowania interwałów,cz faz treningu. Niestety jest kilka drobnych ( albo nie :bleble: ) niedociągnięć, może wkrótce będą wyeliminowane..
Po pierwsze primo, nawet jak sobie ustawisz ręcznie strefy ( Wt , LT, V02max..) w zegarku to przy wgrywaniu programu treningowego polarpersonaltrainer przestawia automatycznie na zakresy 60-70% ; 70-80 itd. max Hr - bazując właśnie na tętnie maksymalnym. Opieram się na badaniach wydolnościowych i są różnice ..., prawie u każdego strefy wydolnościowe są troszkę inne, takiego problemu nie ma np CS600X gdzie mamy dołączona płytę z programem na kompa..

Po drugie primo.., wielka szkoda że nie można ustawić stref dla dyscypliny sportowej - kolarstwo, bieganie itd - znowu podeprę się przykładem CS600x ... i oprogramowaniem komputerowym gdzie jest ta opcja ..,

po trzecie - co mnie już zupełnie wk....a, :grr: to sygnał rozpoczęcia interwału lub jego zakończenie jest naprawdę słabo słyszalny, nie mam dostępu do stadionu i jak robię 400-ki czy 800-ki to chciałbym wiedzieć - słyszeć kiedy przerwać interwał,...

Poza tym RC3GPS to fajny pulsometr z bardzo dokładnym GPS-em, czytelny wyświetlacz i dużo danych. Jak by poprawili te drobiazgi to juz by był pełen wypas.

pzdr
Awatar użytkownika
miszza
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 02:40:14
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wymieniał już ktoś z was baterie w pulsometrze? gdzie można kupić taką baterie ?
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

A jak wyglada sprawa z plywaniem ? Niby jest ipx7 ale czy ktos probowal z rc3gps plywac ?
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ