Acer - komentarze
Moderator: infernal
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Nie przetrenuj się przed zawodami, mówi Ci to ktoś, kto popełnił ostatnio worek błędów przed biegiem
Spokojne dwa treningi w tym tygodniu, a na zawodach dopędzisz wiatr - byle nie było ślisko
Spokojne dwa treningi w tym tygodniu, a na zawodach dopędzisz wiatr - byle nie było ślisko
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
No ba ...ale zdecydowanie przyjemniej biegało się po śniegu, teraz po śniegu zostało tylko.....wspomnienieAngua pisze:Nie oszczędza nas ta zima warunkami biegowymi, ale pamiętając, że łatwy trening nie da efektów, cieszmy się z darmowej siłowni
tak też planuje we wtorek i w czwartekgrim80 pisze:Nie przetrenuj się przed zawodami, mówi Ci to ktoś, kto popełnił ostatnio worek błędów przed biegiem
Spokojne dwa treningi w tym tygodniu....
hmmm...zawłaszcza że porywam się na dystans który jak szybko podliczyłem do tej pory przebiegłem ....3 razy, w tym raz w sierpniu i raz we wrześniugrim80 pisze:.... a na zawodach dopędzisz wiatr - byle nie było ślisko
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Ładny trening. Jak się biega z progresją? Mam na myśli, czy łatwo Ci zmieniać tempo na dużo szybsze i utrzymywać je przez dłuższy czas? To jakieś założenie, żeby z niskiego pułapu 6:30 zacząć, żebyś miał z czego urwać, tak?
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj wyjątkowo dobrze mi się biegło więc ze zmianą tempa nie było żadnych problemów, może troszkę jest jeszcze za duża różnica pomiędzy tempami poszczególnych odcinków bo powinna ona wynosić mniej więcej 20-30 sek. coraz szybciej na odcinek.
Mam stary numer runner's world i tam przeczytałem o tym treningu, na necie też np. tu
Chciałbym na zawodach utrzymać takie tempo czyli ok 6.00- 5.30 przez pierwsze 10 km a potem co da jeszcze fabryka ....o ile coś jeszcze da
ps. Paul Tergat przed biciem rekordu w maratonie trenował biegi progresywne więc jest z kogo brać przykład
Mam stary numer runner's world i tam przeczytałem o tym treningu, na necie też np. tu
Chciałbym na zawodach utrzymać takie tempo czyli ok 6.00- 5.30 przez pierwsze 10 km a potem co da jeszcze fabryka ....o ile coś jeszcze da
ps. Paul Tergat przed biciem rekordu w maratonie trenował biegi progresywne więc jest z kogo brać przykład
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
No z Tergata zdecydowanie można czerpać - nie tylko w maratonie, ale i na 10000m miał, a w półmaratonie ciągle chyba ma WR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
zdrówka życzę! i łączę się w bólu, choć dla mnie rajem by było, żebym mógł moje przeziębienie (katar i gardło) po prostu wyleżeć w łóżku niech Ci to szybko przejdzie bo widzę, że Ty przynajmniej masz chęci do biegania :Pacer pisze:I za miast wieczornego treningu raczej będzie ....łózko i kuracja..... lekka gorączka 37,4.
Żona i syn chorzy .....brr, ja to mam pecha
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Zdrowie najważniejsze - wykurujcie się całą trójką, wypędźcie wszystkie wirusy z domu i wrócisz, mam nadzieję wypoczęty, na trasy
-
- Zaprawiony W Bojach
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
ja także życzę zdrówka!
A później powrotu do treningów w tym zabójczym tempie
A później powrotu do treningów w tym zabójczym tempie
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
niektórym choroba nie straszna jeśli chodzi o występ w zawodach tylko niekoniecznie dobrze musi się to później odbić na startującym o czym mogę zatwierdzić na swoim przypadkuacer pisze:Dzięki Pal licho dzisiejszy trening ale w sobotę chciałem wreszcie wystartować w zawodach
a co do leżenia to tylko teraz mam możliwość bo wcześniej wieszanie światełek a jutro praca.