Angua - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Monika, poczytałem o Cyborgu, i nawet myśl mi przeszła, żeby dołączyć, daleko do Katowic nie mam.
Ale małżonka nie wypuści mnie na drugie zawody w ciągu 2 dni :hahaha:
New Balance but biegowy
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Angua pisze:Zwariowałam troszkę, ale idę ciągiem biegowym i 1 stycznia lecę w VII Śląski Maraton Noworoczny Cyborg, na pewno nie całość, ale 18km albo 24km. Gdyby nie towarzystwo BBL-owych kolegów, to chyba bym się nie zdecydowała, ale tak przynajmniej wiem, że jak padnę, to ktoś mnie podniesie :hej:
odważna decyzja .... nawet na 24km. Powodzenia życzę oraz dobrej zabawy.
Obrazek
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Angua pisze:
danio25 pisze:Do zobaczenia w Stanowicach ;) prawdopodobnie
Będziesz miał różę w butonierce? :oczko:

Zwariowałam troszkę, ale idę ciągiem biegowym i 1 stycznia lecę w VII Śląski Maraton Noworoczny Cyborg, na pewno nie całość, ale 18km albo 24km. Gdyby nie towarzystwo BBL-owych kolegów, to chyba bym się nie zdecydowała, ale tak przynajmniej wiem, że jak padnę, to ktoś mnie podniesie :hej:

Heh.. nie, nie. Problem z dojazdem ;) jeszcze sobota to tym bardziej, a by się tam dostać z mojej wsi to nie lada wyczyn będzie.
Awatar użytkownika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Monia ale Ci do twarzy w tej Mikołajowej czapce :hej: Ajaki wynik ładny! Pozdrawiam
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Angua pisze: Idę się kurować :usmiech:
grzane wino z goździkami najlepsze :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Monia, a czego runkiperowi brakuje? ;)
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam adidas micoach-za darmo, zasoby ma nieocenione, w tym wlasne gotowe plany treningowe na kazdy dystans w zaleznosci od stopnia zaawansowania :taktak:
Dobrze prawisz, co za duzo, to niezdrowo, regeneracja wszak jest tak samo wazna jak trening, a nawet wazniejsza :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Angua pisze: Idę się kurować :usmiech:
Wracaj do zdrowia!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1) Kup w aptece wodę z solą morską - taka w atomizerze, kilka zabiegów oczyszczających i będzie po katarze; po kaszlu pewnie też, bo kaszel to często po prostu pochodna kataru zalegającego w drogach oddechowych; nasz rodzinny pediatra zalecał w razie przeziębienia: na basen, na dwór (najlepiej bez szalika), kąpiele z solą iwonicką, często pić wodę prosto z lodówki (tu na prawdę chodziło o kilkuletnie dziecko :ble: ); efekt jest taki, że córka ma 7 lat i jeszcze nie poznała co to antybiotyk, czasem złapie przeziębienie, ale na trzeci dzień najdalej jest zdrowa; sama też jestem tzw. zimnego chowu i nie wiem co to chorować na jakieś grypy, gardłowe sprawy czy inne przeziębienia

2) Jakie masz te podbiegi? ja to się ciągle zastanawiam, jak te moje ścieżki ocenić, niby kawałkami jest pod górkę, le czy wystarczjąco, żeby mówić o takich treningowych podbiegach to nie wiem ...

Zdrowia życzę :oczko:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Polecam adidas micoach-za darmo, zasoby ma nieocenione, w tym wlasne gotowe plany treningowe na kazdy dystans w zaleznosci od stopnia zaawansowania :taktak:
Kanas, zachęciłaś i mnie do przetestowania. Sama apka zdaje się wymiatać, te różne strefy, plany treningów, łatwo dostosowujesz, itp. (choć na początek multum opcji przygniotło mnie).
Ale zarejestrowałem sobie krótką przechadzkę i widzę, że tak jak w MapMyRun, w miCoach nie możesz wyeksportować treningu do gpx czy tcx - może źle patrzyłem, ale widzę tylko możliwość wysłania na fejsa, twitter albo mailem (link treningu). Czy rzeczywiście są tacy niechętni do dzielenia się "swoimi" treningami?
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Witaj!
Poczytałam twojego bloga i masz świetne wyniki! GRATULUJĘ!
Robią na mnie wrażenie, muszę przyznać :hejhej:
Witać, że czerpiesz z biegu niesamowitą radość, życzę dużo motywacji, sił i samozaparcia :hej:
No i trzymam kciuki za czwartkowy oraz sobotni bieg! Fajnie, że macie takie imprezy :hejhej:

PS Super fotki :hej:
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Monia, a czego runkiperowi brakuje? ;)
Ciężko mi było się połapać już po biegu gdzie co i jak, babka mówi za cicho, żeby ją słyszeć, to musiałabym mieć muzykę na full, poza tym tak wolno gada, że jak już nawet się skupiłam, żeby ją słyszeć, to zanim doszła do tempa, już jej nie słuchałam, bo się rozkojarzyłam :hahaha:
rubin pisze:1) Kup w aptece wodę z solą morską - taka w atomizerze, kilka zabiegów oczyszczających i będzie po katarze; po kaszlu pewnie też, bo kaszel to często po prostu pochodna kataru zalegającego w drogach oddechowych; nasz rodzinny pediatra zalecał w razie przeziębienia: na basen, na dwór (najlepiej bez szalika), kąpiele z solą iwonicką, często pić wodę prosto z lodówki (tu na prawdę chodziło o kilkuletnie dziecko :ble: ); efekt jest taki, że córka ma 7 lat i jeszcze nie poznała co to antybiotyk, czasem złapie przeziębienie, ale na trzeci dzień najdalej jest zdrowa; sama też jestem tzw. zimnego chowu i nie wiem co to chorować na jakieś grypy, gardłowe sprawy czy inne przeziębienia
2) Jakie masz te podbiegi? ja to się ciągle zastanawiam, jak te moje ścieżki ocenić, niby kawałkami jest pod górkę, le czy wystarczjąco, żeby mówić o takich treningowych podbiegach to nie wiem ...
Zdrowia życzę :oczko:
Mała ma kaszel ewidentnie z kataru, który jej zalega, jak idzie spać i wtedy ją dusi. Ja to wiem, ale w żłobku wiadomo. A lekarz dzisiaj powiedział "tak ma i tak będzie miała, taka jej uroda"... Mnie znowu dusi jak biegam. w domu praktycznie przechodzi, więc nie wiem, czy gardło nie przyzwyczajone do zimnego powietrza?
Podbiegi wczoraj specjalnie zmierzyliśmy, jeśli pobiegnę w najbliższym czasie w jasności, to cyknę fotki. A pomniejsze podbiegi mamy cały czas, właściwie wybierając się na trasę poza te nasze pętelkowe miejsca biegowe zaliczamy tych podbiegów sporo, o różnym nachyleniu i długości.
concordia pisze:Witaj!
Poczytałam twojego bloga i masz świetne wyniki! GRATULUJĘ!
Dziękuję, za kciuki też, przydadzą się :usmiech:

Dzisiaj szalałam z dzieckiem, albo raczej dziecko szalało, a ja już świrowałam usiłując umyć lodówkę i wyszorować kuchnię. Znowu blogi na tym cierpią, ale co zrobić, gorący okres teraz jest.
Na szybko dla tych, z którym się nie strzasnęłam na FB - dzisiejszy efekt porządków, czyli bieganie jest zdrowe :usmiech:
Obrazek

I news dnia - zapisałam żem się na półmaraton, piniondze wpłacone, więc nie ma odwrotu :hej:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

łożesz matko, cały półmaraton? na raz ? to szalejesz :)
ja tylko 1okm nic więcej :chlip:
ale cienias jestem...
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Ekstra z tym półmaratonem! Na ten majowy? :uuusmiech:
Ja mój planowany mam w kwietniu, ale chyba jeszcze zapisów nie ma :hej:

hehe z takich specyfików to ja mam na razie na szczęście tylko maść rozgrzewającą i miejmy nadzieje, że nic innego potrzebne nie będzie :hej:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grim, fakt to jedyny minus. Ale jest na to pokretny sposob ;) jak chcesz przesle Ci go na pw.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ