Suplementecja dla biegaczy
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Grubcio, mi energii nie brakuje a to rozpisaleś a waże 75kg to ja zjadem lekkim luzem !!! A i tak wiem ,że ledwo wychodze w bilansie na 0 czyli ledwo pokrywam to co spalę !!! Czasami zjadam w jednym poziłku pół kilo ryżu + warzywa + mięso... kiedyś zwarzyłem mój obiad z ciekawości i wyszło 1,2 kg Generalnie czasami jem jak potwór !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Oj to już dawno u mnie w rodzinie mówią...a dziewczyna się już przyzwyczaiła i wie ile jem hihiihi ostatnio upiekła mi całą blachę zapiekanki makaronowej... na szczęście nie zjadłem całej blachy choć przy dobrym filmie przed telewizorem może.... hihiihih ale wtedy to już by na 100% ode mnie uciekła hahahahaa...
Dobrze ,że mam przemianę materii z prędkością światła bo pewnie bym juz ważył ze 150kg
Smacznego !
Dobrze ,że mam przemianę materii z prędkością światła bo pewnie bym juz ważył ze 150kg
Smacznego !
- Sophie
- Wyga
Grubcio, moim skromnym zdaniem 90 gram bialka dla 90kilogramowego sportowca to za malo
w sportach wytrzymalosciowych zaleca sie 1,4 grama bialka na kilogram masy ciala
ja sama wcinam okolo 1,8grama na kilogram, ale mi jest latwiej bo mnie waze i to wlasnie mi wychodzi 90gram
co jak zauwazyles latwo da sie zrealizowac bez suplementow rano mleczko lub jajeczka , pozniej serek bialy, a na dobranoc tunczyk i mam zalatwione
ale suplementy bialkowe sa bardzo wygodne - gdy ktos nie ma czasu na przygotownanie jedzenia, gdy nie jest w stanie "fizycznie" pochlonac takich ilosci pozywienia, ktore dostarcza odpowiednich skladnikow odzywczych
w sportach wytrzymalosciowych zaleca sie 1,4 grama bialka na kilogram masy ciala
ja sama wcinam okolo 1,8grama na kilogram, ale mi jest latwiej bo mnie waze i to wlasnie mi wychodzi 90gram
co jak zauwazyles latwo da sie zrealizowac bez suplementow rano mleczko lub jajeczka , pozniej serek bialy, a na dobranoc tunczyk i mam zalatwione
ale suplementy bialkowe sa bardzo wygodne - gdy ktos nie ma czasu na przygotownanie jedzenia, gdy nie jest w stanie "fizycznie" pochlonac takich ilosci pozywienia, ktore dostarcza odpowiednich skladnikow odzywczych
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
-
- Zaprawiony W Bojach
mleko krowie jest dobre... dla cieląt - bo je szybko tuczy.
ze względu na obecność kazeiny białko z mleka krowiego jest praktycznie nieprzydatne dla człowieka.
najlepsze jest właśnie białko serwatkowe...
ze względu na obecność kazeiny białko z mleka krowiego jest praktycznie nieprzydatne dla człowieka.
najlepsze jest właśnie białko serwatkowe...
[i]The things you own end up owning you.[/i]
- Sophie
- Wyga
to dziwne, ale moja mama tak wlasnie wzdycha...Quote: from joycat on 12:43 pm on July 18, 2003
No Arti, przeczuwam, że Twoja przyszła żona kiedyś głęboko westchnie: "Kochanie, Ciebie to chyba lepiej ubierać, niż żywić...."
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie ,że 1 gram na kg masy ciała to tyle co nic !!!
Trza więcej bo od tego biegania mozna zniknąć w oczach
Trza więcej bo od tego biegania mozna zniknąć w oczach
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
mugzz. pomijam twoja wypowiedz <wlosy rwane z glowy> co to jest kazeina? poszukaj. polecam. mozesz jeszcze popatrzec na pozycje takie jak: aminokwasy, budulec, emulgowanie, tluszcze. powodzenia a jesli chcesz dotrzec do jądra wiedzy nt. mleka to polecam wyszukiwanie po <tu pauza> uwaga <werble>: albumina.
Sophie.
z tymi zaleceniami to jest róznie w zależności od kraju normy są chyba od 0,9 do wlasnie 1,4 - dla wytrzymalosciowcow
ja przyjalem umownie ten 1g/kg masy ciala zeby pokazac ze latwo jest zjadac duze ilosci bialka... i nie jest konieczne suplementowanie - w odróznieniu np od wit C, no chyba ze ktoś zjada kilo cytryn ....
Arti, my latino compadre... czy moglbys podać źródła twoich wiadomości? (1g/kg masy ciala to tyle co nic?)
Sophie.
z tymi zaleceniami to jest róznie w zależności od kraju normy są chyba od 0,9 do wlasnie 1,4 - dla wytrzymalosciowcow
ja przyjalem umownie ten 1g/kg masy ciala zeby pokazac ze latwo jest zjadac duze ilosci bialka... i nie jest konieczne suplementowanie - w odróznieniu np od wit C, no chyba ze ktoś zjada kilo cytryn ....
Arti, my latino compadre... czy moglbys podać źródła twoich wiadomości? (1g/kg masy ciala to tyle co nic?)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mleko Twój Wróg!
I Twoich Nóg!
Taki wierszyk podobno krąży wśród Top-Biegaczy w Keni.
I Twoich Nóg!
Taki wierszyk podobno krąży wśród Top-Biegaczy w Keni.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
mleczko jest bardzo dobre, dlaczego sie go czepiasz?? po godzince w tenisa prz takiej super pogodzie wciagam literek:)
- Sophie
- Wyga
Grubcio, jeszcze wszystko zalezy od tego, czy jest to bialko pelnowartosciowe, bo wlasnie takie powinno sie wliczac do tego bilansu, mleko oczywiscie jest zrodlem bialka pelnowartosciowego (zwierzece)
natomiast bilka niepelnowartosciowe (roslinne - jedym zwierzecym niepelnowartosciowym jest zelatyna) mozna nawzajem uzupelniac - wazne by spozyc je w jednym posilku (powinny uzupelniac sie barkujacymi aminokwasami)
natomiast bilka niepelnowartosciowe (roslinne - jedym zwierzecym niepelnowartosciowym jest zelatyna) mozna nawzajem uzupelniac - wazne by spozyc je w jednym posilku (powinny uzupelniac sie barkujacymi aminokwasami)
-
- Zaprawiony W Bojach
kazeina to składnik kleju stolarskiego.
o to chodziło z tą albuminą?
http://wiem.onet.pl/wiem/002890.html
przecież właśnie o tym mówię, mleko ludzkie lub humanizowane jest ok, ale krowie do kitu.
(Edited by muggz at 3:12 pm on July 18, 2003)
o to chodziło z tą albuminą?
http://wiem.onet.pl/wiem/002890.html
przecież właśnie o tym mówię, mleko ludzkie lub humanizowane jest ok, ale krowie do kitu.
(Edited by muggz at 3:12 pm on July 18, 2003)
[i]The things you own end up owning you.[/i]