![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Moderator: infernal
Na Błonia mam ponad 10 km(trochę za długo na rozgrzewkęgrim80 pisze:Dzięki
Dziś było prawie 10 na mrozie, ale kominiarka dała radę. Oczywiście z biegiem czasu musiałem coraz częściej ją odciągać od twarzy dla głębszego oddechu, ale jednak, w połączeniu z polarowym kominem na szyję, było ciepło i przyjemnie
Warunki, myślę, powinny być ok. Nawet jak śnieg spadnie, to nie będzie lodu na drogach, tak więc jak na Błonia się wybierzesz, to możesz być chyba spokojny o ładną dyszkę.
Nie jesteśmy zawodowcami,więc liczyć można.Ja jednak wolę poczekać na oficjalne zawody.Testy mam co 3-4 tyg i nie chce mi się zmieniaćgrim80 pisze:Ej, no co Ty - musiałbym zmienić w stopce czas na ponad 1h na dychę, a to mi się nie podoba
Na tym poziomie będziesz robił szybkie postępy i nie ma co zakładać teraz na jaki czas polecisz w styczniu/marcu.Najważniejsze są regularne treningi,zwiększanie objętości i redukcja wagi.U mnie minął rok biegania w listopadzie,gdzie nie byłem wstanie kilometra przebiecgrim80 pisze:Ja test odpuszczę sobie teraz (choć korci, żeby znowu szybciej polecieć) i na Sylwestrowym zobaczy się, gdzie teraz jestem. Pod koniec listopada już myślałem, że zaraz będę łamać 50minut, ale teraz jakoś dalekie się to wydaje. Jak nawierzchnia będzie taka jak dziś, to wszystko się może zdarzyć. Potem chyba w połowie stycznia testowo dychę na szybko zrobię, bo na koleżeńskim postanowiłem już na 100%, że będzie połówka, ale tak w II zakresie, żeby sobie na Marzannę krystalizować celNa razie 1:45-2:00 jest założenie, z wiarą w <1:55
I zweryfikujesz to tempo jeszcze kilkukrotnie,jak ja maraton wiosennygrim80 pisze:Acer - mam nadzieję, że jury oceni ją podobnie, jak Ty
Krzychu - wiem, że do marca dużo można poprawić, ale z tej połówki styczniowej chcę sobie zrobić generalne "wróżenie" tempa, z jakim założę sobie bieg na Marzannie
Podczas "tygodnia narciarza" - kupiłem wtedy kolce i softshell, który jednak nie zdał zimą egzaminu biegowego (zbyt ciepłyconcordia pisze:A postępy... kurczę, szalejesz z tempem! komfortowy bieg w tempie +/- 5:20, to ja mogę pomarzyć![]()
Może kiedyś![]()
Dawno kupiłeś kolce w Lidlu? Przydałoby mi sie takie coś
Pewnie tak będzie - obyKrzychu M pisze:I zweryfikujesz to tempo jeszcze kilkukrotnie,jak ja maraton wiosenny