gdzie biegac?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Laska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam chce zaczac plan 10 tyg i mam pytanie gdzie biegac , mam w poblizu las jednak to z 5-10 min drogi , lecz mam tez w poblizu bieznie zaledwie 60m od domu jednak jest to beiznia czarna nie wiem co to jest ale raczej robia nieraz na wsiach z tego drogi i mam pytanie czy bedzie do zdrowa nawiezchnia do biegania??Las raczej odpada bo czas na bieganie mam tylko wieczorem ok21-22 takze wole blisko od domku:)
Pozdrawiam Michał
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Laska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

i jeszcze jedno jak zaczne trenowac plan 10 tyg to jak sie biegnie to w jakim tepie szybkim czy w miare swoich mozliwosci tak zeby spokojnie przebiec??
Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Rudzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

biegnij zawsze wolniej niz ci sie wydaje ze mozesz zreszta zobaczysz jak CI pojdzie pierwszy etap planu. A biegaj tam gdzie Ci wygodniej... chociaz polecam las np w wekend kiedy sie ma wiecej czasu zawsze to przyjemniej. I jeszcze jedna dobra rada trening wg planu trwa 30 min jest juz chlodniej wiec staraj sie tak wymierzyc zeby konczyc w poblizu domu bo po rozgrzaniu o przeziebienie nie trudno. Ja zawsze wracam z treningow mokra i czuje jak szybko stygne wiec lepiej uwazac na zdrowie :) trzymam kciuki za powodzenie realizacji planu i czekam na wiesci
gg 46090
lcs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wedlug mnie duzo lepiej biegnie sie lesna sciezka a nie robi kolka po biezni. Dluzszy trening na bezni jest strasznie nudny i dluzy sie natomiast biegnac w lesie trening mija bardzo szybko
Awatar użytkownika
malgosia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biegaj po lesie,:)
"Każda nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku"
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegaj raczej po lesie :) Powierzchnia najlepsza, jaką mógłbyś sobie wyobrazić, no i poza tym piękno przyrody.
Jeżeli będziesz biegał po bierzni, pamiętaj, żeby zmieniać kierunek biegu - podobno na zakrętch mocniej obciążona jest jedna strona, jeden staw kolanowy.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwania.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
Oti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gdzie biegac?
slyszalem ze dobrze sie biega po rozgzanych weglach.

a tak powazniej to tesknie za mozliwoscia obcowania z przyroda. i bieganie to dobry pretekst.
moje tipi twoim tipi
ODPOWIEDZ