Pozdrawiam!
concordia- komentarze
Moderator: infernal
- concordia
 - Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 1h 3min
 - Życiówka w maratonie: brak

Po cichutku liczę na wsparcie, bo jak każdy mam lepsze i gorsze dni 

Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
- Matthias
 - Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak

Witam i trzymam kciukiBiegam od niedawna, bo zaledwie od 3,5 miesiąca(chociaż na początku ciężko byłoby nazwać to bieganiem).
Także jestem jeszcze żółtodziobem, jednakże w tym momencie nie wyobrażam sobie już życia bez tego sportu.
Jest on dla mnie czymś w rodzaju wytchnienia, medytacji, ciało łączy się z duszą, jestem tylko ja, moje myśli, marzenia.
Gdy biegnę, wszystko staje się możliwe!!
ENDOMONDO
FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY
KOMENTARZE
21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)
"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
						FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY
KOMENTARZE
21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)
"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
- kachita
 - Zaprawiony W Bojach

Powodzenia! 
 Do wiosny jeszcze mnóstwo czasu, spokojnie dasz radę przygotować się do tego półmaratonu na założony czas  
 A gdzie ma być ten półmaraton, jeśli można spytać?

[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
						[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Gryzzelda
 - Zaprawiony W Bojach

Fajnie ze kolejna osoba postanowila zalozyc bloga 
 Powodzenia!

- siena_driver
 - Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 49:18

concordia pisze:Mam taką barierę w głowie, żeby nie przekraczać podczas treningów tętna 170(mówię sobie, że to za dużo bo złapie mnie kolka). Chciałabym z tym powalczyć.
Moją pietą Achillesową, jeśli chodzi o bieganie, jest szybkośćA raczej jej brak
![]()
Oj, kokietkaconcordia pisze:tempówka wyszła tak:
3,32km w 17:25min.
Średnie tempo:5:15min/km
Międzyczasy:
1km: 5:02
2km: 5:12
3km: 5:26
Brawo, bardzo fajne plany - co do wiosennej połówki, rozważ Półmaraton Marzanny w Krakowie, jest bodajże w Niedzielę Palmową, pod koniec marca. Trasa nie jest super płaska, ale malownicza na pewno
Powodzenia w realizacji treningów Ci życzę!
Który model Gel Enduro używasz? Ja bardzo sobie chwalę szóstkę, i na asfalt, i na zimę (z kolcami) daje radę, fajna amortyzacja do tego.
- Anna NH
 - Stary Wyga

Fajne masz cele na przyszły rok. Trzymam kciuki  

Jak będziesz się chciała lepiej poczuć jeśli chodzi o swoje prędkości biegowe - wejdź na mojego bloga - poprawi Ci się nastrój.

Jak będziesz się chciała lepiej poczuć jeśli chodzi o swoje prędkości biegowe - wejdź na mojego bloga - poprawi Ci się nastrój.
- concordia
 - Zaprawiony W Bojach

grim ależ ja wcale nie kokietuję! Wczoraj był trening szybkościowy, który nie udał się do końca z racji kolki, chyba mnie poniosło z tym tempem 
  A nie wzięłam pulsometru i nie miałam jak skontrolować tętna.
Zazwyczaj biegi do 10km robię w tempie ok 6:15-6:20, a dłuższe to nawet 6:30!
także wiesz, miałam na myśli że trzeba podkręcić tempo na dłuższych wybieganiach

A zauważyłam, że kondycja wzrasta, także powinnam mieć małe pole do popisu.
Chciałabym pod koniec stycznia biec dyszkę tak na spokojnie, komfortowo w tempie 6:00.
Co do połówki kwietniowej to chcę wystartować w Półmaratonie Przytok, z racji że jest 2 km o de mnie

Do Krakowa mam niestety bardzo daleko

jeśli chodzi o Asicsy, to mam Gel Enduro 8- mam nadzieję, że posłużą chociaż 800-1000km

Aniu ja już Tobie napisałam co nieco o tym poprawianiu samopoczucia! Nie porównujemy się do innych, tylko do siebie

Zrób sobie zestawienie z pierwszych treningów swoich a z obecnych- nie wątpie, że jest progres!
W końcu bieganie nie należy do łatwych sportów, wiąże się z pokonywaniem barier siedzących w głowie i słabości- gdyby było łatwe, biegałby każdy

Zazwyczaj biegi do 10km robię w tempie ok 6:15-6:20, a dłuższe to nawet 6:30!
także wiesz, miałam na myśli że trzeba podkręcić tempo na dłuższych wybieganiach
A zauważyłam, że kondycja wzrasta, także powinnam mieć małe pole do popisu.
Chciałabym pod koniec stycznia biec dyszkę tak na spokojnie, komfortowo w tempie 6:00.
Co do połówki kwietniowej to chcę wystartować w Półmaratonie Przytok, z racji że jest 2 km o de mnie
Do Krakowa mam niestety bardzo daleko
jeśli chodzi o Asicsy, to mam Gel Enduro 8- mam nadzieję, że posłużą chociaż 800-1000km
Aniu ja już Tobie napisałam co nieco o tym poprawianiu samopoczucia! Nie porównujemy się do innych, tylko do siebie
Zrób sobie zestawienie z pierwszych treningów swoich a z obecnych- nie wątpie, że jest progres!
W końcu bieganie nie należy do łatwych sportów, wiąże się z pokonywaniem barier siedzących w głowie i słabości- gdyby było łatwe, biegałby każdy
- siena_driver
 - Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 49:18

Otóż to - jak porównam swój pierwszy marszobieg (a raczej marszobieg) z tempem z życiówki na dychę, to jest ponad 4 minuty różnicy na kilometrze! To jest miara sukcesu biegowego, a nie fakt, że koleżanka, czy kolega ma życiówkę lepszą czy gorszą 

- Piechu
 - Zaprawiony W Bojach

Hej Concordia. W sprawie kolki - nie winiłbym tutaj tętna 
 Tak naprawdę to chyba nikt nie wie od czego jest kolka 
 Ale najczęściej spotyka się opinie, że za występowanie kolki winne są: a) zbyt krótka przerwa między ostatnim posiłkiem a bieganiem b) słabe mięśnie brzucha
Poza tym trzymam kciuki i życzę powodzenia w bojach. Widzę, że złapałaś bakcyla więc jesteś na dobrej drodze do coraz lepszych wyników
pozdrawiam

Poza tym trzymam kciuki i życzę powodzenia w bojach. Widzę, że złapałaś bakcyla więc jesteś na dobrej drodze do coraz lepszych wyników
pozdrawiam
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
						- P@weł
 - Zaprawiony W Bojach

Cześć, Partycjo 
Hmm..a ja Ci tu skrobię w swoich "komentarzach" o tym, być poblogowała

...Gratuluję decyzji i biegowej, i blogowej - ta zwłaszcza ułatwia komunikację 
 Fajne masz podejście do biegania, w gruncie rzeczy bardzo podobne do mojego  
 Fajnie też biegasz, tempo i częstotliwość - jak na tych kilka miesięcy biegania - super. Masz ambitne cele, jak najbardziej do zrealizowania. Piszesz, że biegasz bez planu - jeśli planujesz "połówkę" w kwietniu, a maraton na jesień, warto wesprzeć się radą bardziej doświadczonych, bo oni mogą ukierunkować Twoje treningi tak, byś jak najlepiej i najwydajniej się przygotowała 

Trzymam kciuki, kibicuję i pamiętaj - w te złe i dobre dni - jesteśmy tu
, pisz, dziel się wrażeniami 
.
Aaaa - w sprawie kolki. Mamy w niedzielę koleżankę, która też ma z tym kłopot. Radzić sobie można albo mocno uciskając palcami pod żebrami, albo mocno się rozciągając. Najgorzej oczywiście, gdy dopada w biegu - coś o tym wie Piechu
..Na naszych zajęciach pomaga Anicie trenerka, Monika - stają w rozkroku plecami do siebie, z wyciągniętymi rękoma do góry, Monika łapie ją za nadgarstki i naciąga na plecach. Pomaga. Prewencyjnie - trzeba pracować nad mięśniami brzucha..

Hmm..a ja Ci tu skrobię w swoich "komentarzach" o tym, być poblogowała
Trzymam kciuki, kibicuję i pamiętaj - w te złe i dobre dni - jesteśmy tu
Aaaa - w sprawie kolki. Mamy w niedzielę koleżankę, która też ma z tym kłopot. Radzić sobie można albo mocno uciskając palcami pod żebrami, albo mocno się rozciągając. Najgorzej oczywiście, gdy dopada w biegu - coś o tym wie Piechu
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
						Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- concordia
 - Zaprawiony W Bojach

Zgadzam się w zupełnościgrim80 pisze:Otóż to - jak porównam swój pierwszy marszobieg (a raczej marszobieg) z tempem z życiówki na dychę, to jest ponad 4 minuty różnicy na kilometrze! To jest miara sukcesu biegowego, a nie fakt, że koleżanka, czy kolega ma życiówkę lepszą czy gorszą
Dzięki za kciukiPiechu pisze:Hej Concordia. W sprawie kolki - nie winiłbym tutaj tętnaTak naprawdę to chyba nikt nie wie od czego jest kolka
Ale najczęściej spotyka się opinie, że za występowanie kolki winne są: a) zbyt krótka przerwa między ostatnim posiłkiem a bieganiem b) słabe mięśnie brzucha
pozdrawiam
Coś na zasadzie: Nie jem śniadania, bo myśle o bieganiu, nie jem obiadu bo myślę o bieganiu etc
A tak szczerze, to zasypiając myślę o bieganiu i już wtedy mam wyrzut endorfin
także zdrowa już do końca nie jestem :uuusmiech:
Ćwiczę z Jillian 3x w tygodniu zazwyczaj, tam są ćwiczenia wzmacniające wszystkie partie ciała, mam nadzieję, że one wystarczą na brzuch
Na razie jestem po skończonym planie na 10km, chociaż modyfikowałam go dosyć mocno(tak, że doszłam do 15P@weł pisze:Cześć, Partycjo
Hmm..a ja Ci tu skrobię w swoich "komentarzach" o tym, być poblogowała![]()
...Gratuluję decyzji i biegowej, i blogowej - ta zwłaszcza ułatwia komunikację
Fajne masz podejście do biegania, w gruncie rzeczy bardzo podobne do mojego
Fajnie też biegasz, tempo i częstotliwość - jak na tych kilka miesięcy biegania - super. Masz ambitne cele, jak najbardziej do zrealizowania. Piszesz, że biegasz bez planu - jeśli planujesz "połówkę" w kwietniu, a maraton na jesień, warto wesprzeć się radą bardziej doświadczonych, bo oni mogą ukierunkować Twoje treningi tak, byś jak najlepiej i najwydajniej się przygotowała
![]()
![]()
Trzymam kciuki, kibicuję i pamiętaj - w te złe i dobre dni - jesteśmy tu, pisz, dziel się wrażeniami
.
Wszystkie te plany mnie zniechęcają bo jak patrze na 1 dzień i '15min w strefie 75% Hr max' to chce mi się płakać.
Przez 15 minut to ja sobie tylko smaku narobię
- cichy70
 - Zaprawiony W Bojach

ooo Krajankaconcordia pisze: Co do połówki kwietniowej to chcę wystartować w Półmaratonie Przytok, z racji że jest 2 km o de mnie![]()
w zeszłym roku jechałem maraton w przytoku, łatwo nie było
połówka tez tam cieżka, ale jak czas pozwoli to wpadnę pobiegac
ps
w świebodzinie -świebodzińska dziesiątka w czerwcu w przyszłym roku
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
						- concordia
 - Zaprawiony W Bojach

Ciężka?ooo Krajanka
w zeszłym roku jechałem maraton w przytoku, łatwo nie było
połówka tez tam cieżka, ale jak czas pozwoli to wpadnę pobiegac
ps
w świebodzinie -świebodzińska dziesiątka w czerwcu w przyszłym roku
Ale z tego, co kojarzę, to z ciężkich podbiegów to ten początkowy w Przytoku, a później oczywiście w Łazie(koło mojego domu
A co do dyszki w czerwcu, to bardzo chętnie! Fajnie, że mówisz :uuusmiech:
- Kanas78
 - Zaprawiony W Bojach

Cześć młoda kozo!  

To teraz ja wpadam z odwiedzinami.
Po parówkach to jeszcze nic, spróbuj pobiegać po chińskim żarciu
 taki żart.
Co do kolki-z mojego doświadczenia-oprócz tego, że mogą to być słabe mięśnie brzucha, czy też zbyt krótka przerwa po jedzeniu, to jeszcze może być kwestia złego oddychania bądź zbytnio podkręconego tempa.
A ser jeść trzeba, bo ma dużo wapnia, tylko może niekoniecznie przed biegiem

Będę podglądać i trzymać kciucki za dobrze zapowiadającą się biegaczkę

To teraz ja wpadam z odwiedzinami.
Po parówkach to jeszcze nic, spróbuj pobiegać po chińskim żarciu
Co do kolki-z mojego doświadczenia-oprócz tego, że mogą to być słabe mięśnie brzucha, czy też zbyt krótka przerwa po jedzeniu, to jeszcze może być kwestia złego oddychania bądź zbytnio podkręconego tempa.
A ser jeść trzeba, bo ma dużo wapnia, tylko może niekoniecznie przed biegiem
Będę podglądać i trzymać kciucki za dobrze zapowiadającą się biegaczkę
- Angua
 - Zaprawiony W Bojach

Ja tylko powiem - nigdy, przenigdy, never  nie jedz śledzików w dniu treningu  
 Nieświadomie się raz tak załatwiłam, dobrze, że bieg kończyłam już, bo widać bardzo brakowało tym śledzikom zapitki i postanowiły wrócić na imprezę  

Natomiast kolkę miałam ze złego oddychania, ale musisz sama dojść, co w Twoim przypadku ją powoduje.

Natomiast kolkę miałam ze złego oddychania, ale musisz sama dojść, co w Twoim przypadku ją powoduje.
Blogowanie
Komentowanie