Suplementecja dla biegaczy
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
dezz nie narzekaj bo przyjdzie unia i..... to sa dopiero owoce i warzywa lezace koloczegos
Fredzio uffff faktycznie chyba masz problemy ze snem juz sie przestraszylam.
Co do badania krwi to zrobilam sobie na wiosne (ostatni raz w91 roku), bo sie jakos dziwnie czulam i co wyszlo... bylam super ekstra posrodku dla kobiet i w moim przedziale wiekowym. Ale fakt, faktem zaczelam uzywac dodatkow, bo w pozywieniu niewiele dostarczam
Mialam bardzo fajny kompleks dla sportowcow i przez zime bardzo sie sprawdzil, teraz mam kompleks dla kobiet+ zelazo+ odzywka bialkowa. Jak mam wiecej treningow niz 8 w tygodniu to modyfikuje to
(Edited by caryca at 10:36 am on June 18, 2003)
Fredzio uffff faktycznie chyba masz problemy ze snem juz sie przestraszylam.
Co do badania krwi to zrobilam sobie na wiosne (ostatni raz w91 roku), bo sie jakos dziwnie czulam i co wyszlo... bylam super ekstra posrodku dla kobiet i w moim przedziale wiekowym. Ale fakt, faktem zaczelam uzywac dodatkow, bo w pozywieniu niewiele dostarczam
Mialam bardzo fajny kompleks dla sportowcow i przez zime bardzo sie sprawdzil, teraz mam kompleks dla kobiet+ zelazo+ odzywka bialkowa. Jak mam wiecej treningow niz 8 w tygodniu to modyfikuje to
(Edited by caryca at 10:36 am on June 18, 2003)
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dezz
zdrowa żywność to żywność z własnego czystego ogródka!!!!
ja taki mam, większośc owoców i warzyw swoje!!!
po treningu wypijam mieszanek wapno-magnez-multiwitamina z niemieckich marketów
a rano witaminki Vitaralu albo rutinoscorbin itp.
zdrowa żywność to żywność z własnego czystego ogródka!!!!
ja taki mam, większośc owoców i warzyw swoje!!!
po treningu wypijam mieszanek wapno-magnez-multiwitamina z niemieckich marketów
a rano witaminki Vitaralu albo rutinoscorbin itp.
www.kolarstwo.z.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jakiś czas temu na stronie Maratonów Polskich relacja biegacza o suplementacji witaminami i magnezem /bodajże/ wywołała bardzo ostrą polemikę. Ten temat okazał się bardzo drażliwy.
Mi wydaje się, że kwestia jest ważna i być może zasługuje na odrębny dział /no, może w kontekście dietetycznym/. Suplementacji potrzebują nie tylko wyczynowcy, ale też np. biegacze wegetarianie. Zarazem jednak myślę, że nic z tego nie będzie bo brakuje wiarygodnej i ogólnie dostępnej informacji na ten temat. Poza tym suplementacja powinna być oparta na badaniach analitycznych, które są trudno dostępne i drogie.
Mi wydaje się, że kwestia jest ważna i być może zasługuje na odrębny dział /no, może w kontekście dietetycznym/. Suplementacji potrzebują nie tylko wyczynowcy, ale też np. biegacze wegetarianie. Zarazem jednak myślę, że nic z tego nie będzie bo brakuje wiarygodnej i ogólnie dostępnej informacji na ten temat. Poza tym suplementacja powinna być oparta na badaniach analitycznych, które są trudno dostępne i drogie.
biegowa recydywa
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przy lekturze takich tekstów zawsze nachodzi mnie wątpliwość jaka jest w nich proporcja rzetelnej informacji i reklamy.
biegowa recydywa
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
wg mnie mamy tu do czynienia z nastepującym procesem:
1. opracowania fizjologiczne mówią o optymalnych proporcjach białka i węglowodanów w "napojach regenerujących"
2. firma X na ich podstawie produkuje napój Y
3. firma X musi o tym powiedzieć w jakiś przystępny sposób - efekt - taki artykuł
Nie mam nic przeciwko takiej reklamie.
1. opracowania fizjologiczne mówią o optymalnych proporcjach białka i węglowodanów w "napojach regenerujących"
2. firma X na ich podstawie produkuje napój Y
3. firma X musi o tym powiedzieć w jakiś przystępny sposób - efekt - taki artykuł
Nie mam nic przeciwko takiej reklamie.
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
TUTAJ jest dosyc pobieżny ale esencjonalny artykuł opisujący ogólnie poszczególne suplementy i ich użytkowanie w bieganiu wraz z którka historia badań czy to coś daje.
Podobno na przykłąd w późnych miesiącach tego roku mają być znane bardziej wiarygodne wyniki badań, czy używanie Siarczanu Glukozaminy i Chondrotyny daje jakiekolwiek pozytywne skutki.
Podobno na przykłąd w późnych miesiącach tego roku mają być znane bardziej wiarygodne wyniki badań, czy używanie Siarczanu Glukozaminy i Chondrotyny daje jakiekolwiek pozytywne skutki.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Wracam sobie dziś z treningu lekkim truchtem, a tu widzę Fredzio + Fredzio w Michałowicach !!! od razu pomyślałem, że jedzie zgłębiać z Miforem temat suplementacji
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ta - lekki trucht - HRM włączony, wołam i wołam, ours brun najpierw nie chce się zatrzymać bo ostro zasuwa, aż w końcu niechętnie zbliża się do mnie - nieprzytomny bo tętno na 90% maxymalnego - to był ten lekki trucht - kontuzja podobno była jakas ostatnio?Quote: from ours brun on 6:30 pm on June 19, 2003
Wracam sobie dziś z treningu lekkim truchtem, a tu widzę ......
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No.
Znalazlem coś.
Będę (jeżeli tylko znajdę) po dłuższym treningu pił/łykał Endurox R4 - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zawiera takie składniki jakie według ostatnich moich dociekań i pomysłów powinien zawierać regenerujący suplement. 2:30 w zasięgu wzroku
Znalazlem coś.
Będę (jeżeli tylko znajdę) po dłuższym treningu pił/łykał Endurox R4 - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zawiera takie składniki jakie według ostatnich moich dociekań i pomysłów powinien zawierać regenerujący suplement. 2:30 w zasięgu wzroku
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
40$ miesięcznie? hm...
http://www.epinions.com/well-Nutrition- ... very_Drink
http://www.epinions.com/well-Nutrition- ... very_Drink
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
widziałem ten endurox w katalogu jaki dzis otrzymałem od kledzika, amerykański środek z ameryki
pewnie pomaga w robieniu amerykańskich wyników.
pewnie pomaga w robieniu amerykańskich wyników.
www.kolarstwo.z.pl
- gato
- Zaprawiony W Bojach
no... ciekawa mikstura, fredzio. Jak często musisz wyskoczyć z 40$?
Wprawdzie jestem sceptycznie usposobiony do suplementacji stosowanej przez amatorów, ale skusiłem się na taką ciekawostkę:
http://www.nowfoods.com/?action=itemdetail&item_id=3164
Ciekaw jestem waszych opinii.
Jedno jest pewne: po 1 tabletce stolec zjawia się nazajutrz w 100%. Ale nie o to tylko chodzi w suplementacji, prawda?
Wprawdzie jestem sceptycznie usposobiony do suplementacji stosowanej przez amatorów, ale skusiłem się na taką ciekawostkę:
http://www.nowfoods.com/?action=itemdetail&item_id=3164
Ciekaw jestem waszych opinii.
Jedno jest pewne: po 1 tabletce stolec zjawia się nazajutrz w 100%. Ale nie o to tylko chodzi w suplementacji, prawda?
gato
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!