Lunarglide +4 czy nadają się na (lekką) zimę

Hub44
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:34
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
co myślicie o butach nike lunarglide +4? Czy nadają się, aby biegać w nich też w zimie? Nigdy nie miałem lunar ów, ale kolega chwalił za wygodę, chyba lunarglide +2. A znalazłem je tanio na allegro i zastanawiam się, czy warto zainwestować w nie już teraz? http://allegro.pl/buty-nike-lunarglide- ... 38031.html
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szybko się zużywa bieżnik. No i ogólnie od początku był jakiś 'śliski'. Także moim zdaniem to średni but do biegania w zimie. Jeżeli nie potrzebujesz wsparcia to kup Nike Air Pegasus - w tym bucie bieżnik jest naprawdę w porządku ;)

Mój test Nike Lunarglide +4:

http://www.4run.pl/nasz-test-nike-lunarglide-4/
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Hub44
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:34

Nieprzeczytany post

Bardzo ciekawy raport z testu lunarglide. Jednak byłem przymierzyć w sklepie (gdzie cena to w tej chwili 479) i są naprawdę tak wygodne, że chyba zdecyduje się je zakupić i przetrzymać w szafie do wiosny. Znając życie nie wytrzymam, więc podzielę się moimi wnioskami :). A na teraz rozejrzę się pewnie za pegasusami w dobrej cenie.
Awatar użytkownika
Przemekimaraton
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:33

Nieprzeczytany post

Biegałem w Lunarglideach w bardzo różnych warunkach. W deszczu, w śniegu (choćby wczoraj). Nie zauważyłem problemów z przyczepnością (oczywiście buty trailowe będą lepiej się sprawowały pod tym względem, ale płacą za to swoją wagą). Według mnie możesz spokojnie biegać w Lunarglideach w zimę. Jeśli chcesz mieć buty z membraną to jest też opcja Lunarglide Shield.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ