Jakie polecacie ciepłe, dobre rękawiczki do biegania np. -15

maglia.rosa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 04:11:40

Nieprzeczytany post

@Raul7, no to dziwne :) ja je wyciagnalem dopiero kilka dni temu i sie sprawdzily, bylo mi w nich ciepło:)

@jass1978 pewnie sprawdzone, ale czy kożuszek przypadkiem się nie 'poci'?:)

ja nadal polecam rekawice north face, drogie, ale spokojnie mozna ich uzywac na co dzień :)
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego odświeżę ten. Otóż poszukuję naprawdę solidnych i ciepłych rękawic. Cena w zasadzie nie jest najistotniejsza (chociaż miło by było jakby się zakręciła w granicach do 300zł). Mogą to też być łapawice. Ważne jednak, aby były naprawdę ciepłe i sprawdzały się przy największych mrozach i zawiejach. Generalnie wydaje mi się, że moich oczekiwań nie spełnią żadne z rękawic do biegania, dlatego coraz uważniej przyglądam się rękawicom dla alpinistów typu np.

http://8a.pl/rekawiczki/the-north-face-meru-mitt

http://8a.pl/rekawiczki/black-diamond-legend-2

http://8a.pl/rekawiczki/rekawiczki-colu ... d-ii-glove
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapisałeś się na Bajkał Maraton? Szczerze mówiąc, w naszych warunkach, nie widzę dla nich zastosowania biegowego.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak chcesz miec naprawde cieplo to kup sobie lapawice puchowe i po klopocie. W takiej kwocie jest spory wybor, a pewnie ci jeszcze zostanie pieniedzy zeby kupic cos wyzsze temperatury. Po co ci do biegania opancerzone modele wspinaczkowe czy narciarskie, jak i tak tego nie wykorzystasz?
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly - imho bierz 2 palczaste ! sam mam problem z marznacymi dlonmi (no jakies lipne krazenie mam w rekach) i tez musze uzywac grubych rekawic, osobiscie do -5 uzywam rowerowych 5 palczstych z windstoperem, ponizej -5 uzywam 3 palczastych rogelli - one sa naprawde grube, mimo to ostatnio podczas 3 godzinnego biegu w -15 stopniach mialem juz DUZY problem na zbiegu :( (tu zaznaczam ze biegam po gorach a one maja nieco inna charakterystyke cieploty dloni, na podbiegach sa one znacznie cieplejsze a na zbiegach znacznie zimniejsze niz w biegu po plaskim gdzie temperatura jest caly czas mniej wiecej podobna... dobrym pomyslem imho w gorach jest miec 2 pary rekawic - ciensze na podbiegi i grube (i suche !!!) na zbiegi)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jak napisałem szukam naprawdę ciepłych, solidnych rękawic, które sprawdza się w każdych warunkach i to nie tylko podczas biegania.

Tak właśnie mi się wydaje, że lepsze będą łapawice, bo często jak biegam w swoich rękawicach to wyjmuje z nich palce i trzymam zaciśnięte pięści żeby tak palce nie marzły :-) Także dzięki za radę.
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam najprostsze łapawice Salomona, na narty. Wewnątrz jest rękawiczka z czegoś al'a polar, także każdy palec ma swoje miejsce, jednocześnie jest to na tyle cienka warstwa, że palce się grzeją od siebie, z góry jakiś "puch". Skoro na nartach przy -15 było ciepło, to pewnie biegnąc przy -30 też powinno być.

Łapawice kupiłem, bo w zwykłych rękawicach narciarskich było mi za zimno.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przejrzyz sobie oferte Yeti, Robertsa, Malachowskiego. Produkuja znakomite wyroby puchowe. Ceny nie sa bardzo wysokie, a nic cieplejszego niz puch nie ma. Co wiecej mozesz sprobowac wprowadzenie pewnych zmian, wieksza ilosc puchu itp i dopasowac rekawice pod siebie. Nie sa to produkty pelne bajerow i dupereli zeby rzucaly sie w oczy tylko bardzo specyficzny dosc specjalistyczny sprzet ktory ma byc cieply.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 13:46 przez yaro1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Drimik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też się nad takimi rękawiczkami zastanawiałem... jeszcze sam nei wiem co wybrać ale w sklepie widziałem ten produkt:

Asics PFM Gloves

W sklepie z rzeczami do biegania oglądałem z 10 różnych rękawiczek i te sprawiały wrażenie najbardzije odpowiednich na mocno minusowe temperatury.
- Sporo grubsze od innych biegówek
- Powinny dać radę z mocnym wiatrem

Sam posiadam:
http://www.decathlon.pl/zestaw-isolate- ... 16067.html
Do -10 dają spokojnie rade. Jeśli miałbym kupować coś markowego i cieplejszego to wybrałbym dla siebie wspomniane Asics.
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Ja na mrozy mam Nike Thermal Running Gloves i nigdy mi w nich zimno nie było. Przy obecnych temperaturach jest wręcz za ciepło
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Ja na mrozy mam Nike Thermal Running Gloves i nigdy mi w nich zimno nie było. Przy obecnych temperaturach jest wręcz za ciepło
A masz ogólnie problem z zimnymi dłońmi? Jak miałem lodowate dłonie nawet podczas maratonu warszawskiego.
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Mnie dosyć szybko marzną dłonie. Mam takie rękawice:
http://www.olimpius.pl/craft-rekawice-sportowe.html
Fajnie się sprawdzają, co prawda w tym roku nie było dużego mrozu, ale zeszłej zimy przy -18 czy -20stC zdały egzamin. Nawet podczas jazdy rowerem, a jak wiadomo wtedy potęguje się uczucie zimna.

Te rękawice składają się z dwóch par. Wewnątrz są cieńsze, które można wykorzystywać, gdy jest cieplej.
In this Religion, there are no holidays
mbo12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Saucony Protection Glove - Ciepłe rękawiczki biegowe, z licznymi elementami odblaskowymi, doskonałe na chłodniejsze dni. Wyposażone w diodę ledową (z 2 programami świecenia) zapewniaj a jeszcze lepszą widoczność na drodze. Wszyte magnesy pozwolą na łatwy i bezpieczny transport bez niebezpieczeństwa zgubienia rękawiczki. Materiał zapewnia dobrą wentylację, odprowadzając wilgoć na zewnątrz.
Moje hobby to viajarPozdrawiam M4r3tika :-)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i chyba dzisiaj w końcu udało mi się kupić to na czym mi zależało. I to w przyzwoitej cenie, bo za wszystko zapłaciłem około 110 zł :) Wieczorem skrobnę newsa i dokładnie napiszę co kupiłem i dorzucę kilka zdjęć. W każdym bądź razie w Decathlonie są super wyprzedaże. A do tego dzisiaj biorąc 2 przecenione artykuły 3ci jest za pół ceny :)
volcom0
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rękawiczki swoją drogą jakie polecacie skarpety narciarskie jeśli chodzi o bieganie ? bo źle dobrany strój jak sami wiece potrafi zepsuć najprzyjemniejszą wypad ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ